Please visit my other blog

vrijdag 29 mei 2009

Traag / Slow

Als eerste wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor de lieve reakties voor mijn dochter. Je had haar gezichtje moeten zien glunderen telkens als ik een reaktie voorlas.Geweldig meiden, jullie hebben ons allebei een heel warm gevoel gegeven van binnen. Heerlijk gewoon.

En dan nu even over onze computer, die is me toch traag de laatste tijd, het kost me echt heel veel tijd om ook maar één foto in te laden. Ben met deze post nu al ruim 1 uur bezig, pffft.....
Maar het ergste is nog dat ik niet bij jullie langs kan komen of een reaktie kan achterlaten. Telkens krijg ik een groot rood kruis met error op de webpagina. Dus als jullie even niets van mij horen weten jullie waar het aan ligt. Mijn man gaat er van het weekend naar kijken en hopelijk is alles volgende week weer opgelost.

Nu dan nog even een paar foto's. Kunnen jullie het houten rekje nog herrinneren van een tijdje terug, nou hij is nu in ieder geval geverfd in een mooi creme kleurtje. Volgende week is het de bedoeling dat hij aan de muur hangt. Uiteraard volgen dan weer foto's daarvan.


En verder nog een paar foto's in de tuin genomen. De papaver staat volop te bloeien met zijn enorme bloemen, heel teer maar zo mooi......

De bloemblaadjes lijken wel van zijde.



En hier nog een paar foto's van andere mooie bloeiers.





Voorlopig zal het van mijn kant dus iets stiller zijn, maar hopelijk niet voor lang.
Wens jullie allemaal een heel fijn en zonnig pinksterweekend,geniet ervan.

Groetjes Ingrid.


First of all, I want to thank you for your lovely comments for my daughter. You should have seen her face everytime I reed a comment for her. It made her so happy, one big smile on her face, thank you for that. It gave us a real warm feeling inside.

And then I want to tell you that our computer is so very slowly at the moment. I also cannot visit you or leave a comment. It only gives errors. Sorry for that. My husband is going to fix it (I hope) during his weekend. So if you don't here from me, you now know the reason. Hope to be able to visit you again very soon.

And then I have made some pictures in my garden, well enjoy this weekend it is going to be very sunny over here.I hope it is the same for you too.


Hugs, Ingrid.



maandag 25 mei 2009

side-table

De behangtafel is eindelijk opgeborgen, de kwasten zijn uitgespoeld, kortom we zijn klaar in de woonkamer. Tenminste bijna klaar want de plinten moeten nog teruggeplaatst worden.
Maar er moeten nogal wat kabeltjes achter verwerkt worden dus dat wordt waarschijnlijk volgende week gedaan omdat mijn man dan een weekje vrij heeft.
Maar ik wilde al wel een stukje van de kamer laten zien.
Het duurde ongeveer een uur voordat ik deze side-table in elkaar had gezet, je krijgt er altijd zo'n grote zak met houten pluggen,schroefjes en spijkertjes bij dat het altijd wel even puzzelen is.

Maar ik ben heel blij met het eindresultaat. Alleen de witte houten greepjes heb ik vervangen door deze knopjes.Vonden we toch net iets mooier.

Er natuurlijk gelijk wat leuke dingen op gezet en ieder heeft nu ook zijn eigen laatje.
Reuze handig voor mij want alle los slingerende spulletjes (mobieltjes,opladers, haar elastieken enz,enz......) leg ik nu dus gewoon in hun eigen laatje.
Er moeten ook nog wat dingen aan de muur worden gehangen maar ook dat wordt waarschijnlijk volgende week pas gedaan.


En wat was het de afgelopen dagen toch heerlijk weer. Er staat van alles in bloei en vandaag laat ik de planten zien die blauw/paars bloeien.
Deze eerste foto is van een struik die ik niet bij naam ken, maar hij zit vol blauwe bloemen en bijen, in het midden van de foto zie je er één vliegen (beetje wazig).





De paarse petunia.





Dit viooltje. Vorig jaar had ik een paar bakjes staan en dit jaar zijn deze viooltjes spontaan opgekomen in de tuin. Het heeft zichzelf uitgezaait.





En deze prachtige lupine, ik ben eigenlijk niet zo van het geel maar deze combinatie is toch wel erg mooi. En ook hier zijn de bijen erg druk met nectar verzamelen.





En als laatste vandaag laat ik de kaart zien die mijn dochter heeft gemaakt. Ze vind piramide kaarten maken erg leuk en toevallig lagen er een paar boekjes bij de action. Ze heeft er gelijk twee gemaakt maar omdat er één voor oma en opa is kunnen we er maar één laten zien.
Ze wilde erg graag dat ik hem op mijn blog zette om aan jullie te laten zien. Nou, hij is echt hartstikke mooi geworden lieverd, knap gedaan hoor.





Vandaag is nog een mooie dag om te gaan genieten van het weer, ben benieuwd of we de zware onweersbuien die voorspelt zijn ook gaan krijgen. We zullen zien.

Fijne week allemaal,
groetjes Ingrid.


Our living room is now totally decorated. We have finished this project now and I am very happy it is done.
We bought a new side-table, it took me about one hour to put it together but now I am very happy with it.
Also like to show you the plants in my garden who have blue/purple flowers, aren't they beautiful.
And my daughter made this lovely pyramid card, isn't that great. She did say to me, please mam....show it in your next post, so of course here it is.


Have a wonderful week,
hugs, Ingrid


woensdag 20 mei 2009

Zo druk / so busy

Bij onze caravan heb ik een heel klein mini tuintje (1 meter lang en 25 cm breed),waar ik niet zo heel veel in kwijt kan maar wel deze mooie wilde duinroos. Ooit kreeg ik een stekje van mijn zus en kijk nu eens, helemaal vol met knoppen en bloemen. Ze ruiken heerlijk, ik heb er dan ook mijn stoel heel dichtbij gezet om hiervan te kunnen genieten terwijl ik in het zonnetje zat.





Ben in een andere kringloop geweest dan waar ik normaal naar toe ga en kijk hier eens wat ik vond. Een tweede blikje van De Ruyter, deze is voor chocolade vlokken. Ik weet eigenlijk niet of er nog meer blikjes zijn van deze serie of dat het er maar twee waren. In ieder geval was ik superblij met deze vondst.




Er staan ook weer zo'n mooie winterse plaatjes op.





En mijn andere vondsten waren nog een engels blikje met spelende kinderen op de plaatjes, een wit zakdoekje met een gehaakt randje, en een heel lief klein pillendoosje.





En ook weer een in het Engels geschreven boekje met prachtige tekeningen erin. Ik weet dat deze post heel erg op een oudere post van mij begint te lijken met de blikjes en boekjes, maar dat is nu eenmaal waar ik zo van hou.





Dit tekeningetje vind ik zo lief met de konijntjes.





Ook waren we nog bij mijn ouders op visite en daar werd ik ook verrast door de spulletjes die ik van hun kreeg. Een boek van Rie Cramer, 4 mooie bordjes, een delftsblauwe pul en een leuke lantaarn. Ja, mijn ouders weten wat ik mooi vind en kijken bij rommelmarkten of kringlopen ook voor mij rond. Hartstikke bedankt mam en pap, de spulletjes hebben al een plekje gevonden in huis.






Deze week was ik van plan om weer eens achter de naaimachine te gaan zitten om mijn patchwork tafelkleed af te maken, maar tot nu toe heb ik er nog geen tijd voor gehad. Zo druk geweest met andere dingen. Er zijn zowel bij mijn zoon als dochter allerlei activiteiten op school waar we naartoe zijn geweest. Allemaal in het teken van het goede doel dus het was wel erg leuk om te zien wat ze allemaal bedacht hadden om geld in te kunnen zamelen. En mijn dochter is gister op schoolreisje geweest wat natuurlijk superleuk is geweest.
En vandaag heb ik eindelijk de laatste stukjes muur van de woonkamer behangen. Nu kunnen we gaan bedenken wat we aan de muur gaan hangen en natuurlijk niet onbelangrijk waar het dan moet hangen. Ben wel blij dat het achter de rug is want er gaat altijd meer tijd in zitten dan je van te voren dacht, maar ik ben wel heel blij met het eindresultaat.
Zo, en nu ga ik eens lekker zitten lezen in mijn nieuwe Landleven, dinsdag lag hij op de mat maar nu heb ik pas tijd om hem te lezen (had hem natuurlijk wel even vlug doorgebladerd).
In het vorige nummer stond een heel leuk idee, in een oud blikje een mooi bloemstukje maken en dat heb ik vanmiddag maar eens gedaan. Had van mijn oma nog een mooi blikje en toevallig stond dit blikje ook in de Landleven. Ik heb er kamperfoelie, een klein roosje en klimhortensia ingezet. Zelf vind ik het erg leuk geworden en het ruikt nog lekker ook.




De kinderen hebben nu twee dagen vrij van school dus dat betekent dat het voor ons al weekend is, heerlijk hoor en het word nog mooi weer ook. Lekker genieten dus.




I have a minigarden by our caravan and this beautiful rose is having lots of flowers now and they smell wonderful.

Also found some lovely things at the thriftshop. I now that I show you a lot of the same things, in an older post of mine I also showed you things like this but that is just what I love. I hope you don't mind that.

The things on the little pictures I got from my parents, they also now what I like so they are also looking for me.

And now I am going to read my new magazine because we have been so busy this week.There are so many things to do at my childrens schools ,that i haven't had the time for it.

The tin with the flowers on my second last picture I have made it myself with flowers from my garden.


Hugs, Ingrid.

vrijdag 15 mei 2009

Regendruppels / raindrops

Wat een weer was het vandaag, vannacht onweerde het al behoorlijk en er is ook ontzettend veel water gevallen. Voor ons iets minder leuk maar voor de planten in de tuin was het natuurlijk niet verkeerd na zo’n lange droge periode.

En wat ziet alles er na zo’n regenbui er toch weer prachtig uit.

De viooltjes vond ik er wel erg mooi uitzien met de regendruppels. Maar ook de andere planten en knoppen die vol zitten met regendruppels vind ik zo mooi om naar te kijken.Het glinstert ook zo mooi in de zon, jaa een zonnetje hebben we vandaag ongeveer een half uurtje gezien. Maar helaas kwamen de volgende zware buien er al weer gauw aanzetten.m_P5150018-2 

m_P5150021-2
m_P5150016-2

m_P5150017-2

m_P5150029-2m_P5150025-2 m_P5150024-2

 

En dus is het nu vooral lekker binnen blijven, lekker even achter de laptop om bij iedereen een bezoekje te brengen in blogland. Maar ook heb ik de poppenhuizen startpagina ontdekt. En ooh, wat een mooie poppenhuizen en miniaturen heb ik daar gezien,geweldig gewoon. Ja dan krijg ik echt zin om even mijn miniaturen te voorschijn te halen. Ik weet eerlijk gezegd nog niet hoe ik mijn poppenhuis precies wil hebben, maar heb in de loop der tijd al wel wat spulletjes verzameld.  

m_P5150037-2 m_P5150039-2

m_P5150038-2

m_P5150040-2

m_P5150041-2

 

En hier mijn verzameling tot nu toe nog even bij elkaar op de foto.

m_P5150042-2

Het is nog niet genoeg om er een heel poppenhuis mee te vullen maar het begin is er.

En met dit lieve bosje rozen dat ik vandaag kocht eindig ik deze post en wens jullie allemaal een heel fijn (en hopelijk droog) weekend.

Groetjes Ingrid.

m_P5150036-2

Today is a very rainy day but the garden did need some water after a few weeks with no rain at all. I love this pictures of my garden with the raindrops on the plants.

But it is a day to stay inside and I want to show you the miniatures I have collected. The dollshouse isn’t ready yet but I like to look at my miniatures sometimes.

I hope you all have a wonderfull weekend with not so many rain as we have over here. I have bought this roses today, aren’t they pretty.

Hugs, Ingrid.

maandag 11 mei 2009

Lieve kadootjes / lovely presents

Wat een heerlijke dag was het gisteren, om 8 uur werd ik wakker gemaakt door een paar blije gezichten, mam.... het is moederdag....
En wat ben ik verwent zeg. Mijn oudste had zelf (van z'n eigen geld nog wel) een prachtig kadootje gekocht. Een heerlijk stuk lavendel zeep.



Van mijn dochter kreeg ik dit leuke vogelhuisje met een lieve zelfgemaakte kaart erbij.

En ook nog van hun samen deze mooie witte klimroos. We hebben hem al een mooi plekje in de tuin gegeven.


En als klap op de vuurpijl van mijn man een nieuw vogelhuisje voor in de tuin, nou ja zeg....
Dit had ik dus echt niet verwacht en ze hebben het wel erg goed geheim weten te houden. Zo'n kadootje verstop je niet even in de linnenkast toch.....




De vogeltjes vinden hem blijkbaar een stuk steviger dan de vorige want hier durven ze weer wel op te landen. We hadden dezelfde dag ook nog bezoek van een turkse tortelduif. En zelfs de waterdrinkplaats is goedgekeurd.









's Middags zijn we nog lekker wezen fietsen en wat worden die eendjes al groot hè, eentje durfde onder het waakzame oog van moeder eend wel heel dicht bij te komen.





En na het fietsen kreeg ik zelf gebakken wafels bij de thee. Deze keer in een heel sjiek kopje.

Zoals jullie hebben kunnen zien ,een hele leuke moederdag dus ,met ook nog eens heel mooi weer met een stralende zon. Ben zelf een beetje verbrand in mijn gezicht, vast tijdens het fietsen gebeurd.





En vandaag moesten ze weer naar school. De meivakantie is nu echt voorbij en dan proberen we weer om in een ander ritme te komen. Heb vandaag veel gewassen, boodschappen gedaan, gestofzuigt (of is het stof gezogen?) en gestreken..... Ook nog een paar planten gekocht voor in huis, alles ging met 50 procent korting weg, dus heb ik een witte en een rose hortensia gekocht en deze mooie plantjes. Weet niet hoe ze heten maar vond ze erg mooi. Eigenlijk zijn ze voor buiten maar ik heb ze binnen gezet. Daar doen ze het vast ook wel goed.








Het is nog heerlijk buiten dus ik denk dat ik nog even de tuin in ga. Krijg telkens bezoek van deze jonge nieuwsgierige merel.


Fijne week allemaal.




My mothersday was a wonderful day with lots of lovely presents. My son bought me a piece of lavendersoap. And my daughter gave me a birdhouse. Also they have given me a climbing rose.
And the birdhouse was given by my husband and the birds do like it a lot as you can see.
In the afternoon we went for a ride on our bikes and then we had a lovely cup of tea with something nice (selfmade by the kids) to eat.
Today the children were going to school again,their two weeks holiday is over now so I had to do a lot of housekeeping today but also bought a few new plants to.
The sun is shining so I am of to my garden and enjoy all of the young birds.


Have a nice week,
hugs, Ingrid.