Please visit my other blog

dinsdag 30 juni 2009

Pay it forward

Ik heb besloten om mee te doen aan de pay it forward op de blog van Brigitta http://brigittatuik.blogspot.com/. Een heel leuk initiatief vind ik. Hier volgt even een uitleg in het Engels zodat iedereen snapt wat de bedoeling is. Ik heb deze tekst even bij Brigitta gekopieerd,hopelijk vind je dat niet erg Brigitta, in het Engels schrijven blijf ik toch moeilijk vinden.



If you want to join in the fun, just leave a comment saying you'd like to be included. The first three people to do so will receive a gift from me sometime during the next year. In turn, they will post a Pay It Forward on their blog and send a gift to three people who agree to participate. You never know when the gift will arrive in the mail. It could be next week or next June. It truly is a lot of fun trying to find out what people like so you can send an appropriate Pay It Forward gift. It can be bought or handmade and doesn't need to be expensive at all.


Hopelijk vinden jullie dit ook een leuk idee en ben ik heel benieuwd of ik een paar zelfgemaakte dingen mag gaan opsturen naar drie van jullie.





Verder neem ik jullie nog even mee mijn tuin in. Hoewel het bloedheet is, staat alles toch zo mooi te bloeien. We hebben hier nog geen onweersbuien gehad dus moeten we nu wel elke avond sproeien.






























En dit jonge musje vond het denk ik ook te heet om in zijn nestje te blijven. Hij viel bijna letterlijk onze tuin in en kon nog niet hoger dan 1 meter vliegen.
De kinderen hebben hem gevangen en wat hogerop gezet, moeder mus (of vader?) kwam meteen aanvliegen om het kleintje weer te voeren. Hopelijk red hij het.







Fijne week nog allemaal,
groetjes Ingrid.





donderdag 25 juni 2009

Sunny days

Wat is het de hele week toch al een heerlijk weer, en vandaag belooft het weer een zomerse dag te worden. Zodra deze post is geplaatst ga ik even de wekelijkse boodschappen doen en dan vanmiddag heerlijk de tuin in. De foto's heb ik deze keer allemaal buiten gemaakt en deze mooie aardbeienschaaltjes kwam ik bij de kringloop tegen. Vind ze er zo zomers uitzien, de echte aardbeitjes op de voorgrond komen uit mijn tuin. Het zijn wilde aardbeitjes, weet eigenlijk niet of je ze kunt eten maar om mee te decoreren zijn ze erg leuk.

Op de achtergrond zien jullie een witte hortensia, een echte nepperd van de action. Heb laatst op iemands blog (weet niet meer wie helaas) deze hortensia's zien staan en vond ze toen al zo echt lijken.Gelukkig hadden ze hier bij de action er nog drie liggen.







En omdat het nu zo'n mooi weer is ben ik lekker in de tuin aan het fröbelen. Ben dit lieve lieveheersbeestje borduurtje aan het maken. Mijn dochter wil graag dat ik een nieuwe knikkerzak voor haar maak dus leek het me wel leuk om er iets op te borduren. Wil hem dit weekend in elkaar naaien dan kan hij maandag nog mee naar school. Ze moeten hier nog 4 weken en oooh wat zijn we aan het aftellen.



En natuurlijk is mijn haakproject ook een heerlijk werkje om buiten in het zonnetje te doen. Het begint al een lekker stapeltje te worden. Ik heb er nu 25 gemaakt dus moet ik nog wel even doorhaken, maar het begint er al erg leuk uit te zien.









En ik ben gister nog in een heel grote stoffenzaak geweest en daar weer een paar hele mooie stofjes gekocht. Het is altijd wel moeilijk kiezen want de keuze is echt enorm, maar na een half uurtje rondgelopen te hebben is dit het dan geworden. Ik wil hier graag een quilt van gaan maken met hexagons. Het is een quilt die helemaal met de hand gemaakt moet worden dus wel een leuk werkje om mee op vakantie te nemen. Er zal heus wel een dag tussen zitten om hier lekker mee bezig te zijn.






En dan nu boodschappen doen en nog wat huishoudelijke klusjes en dan lekker genieten in de tuin.

Fijne dag allemaal,
groetjes, Ingrid.



We have had such beautiful sunny days over here, so my pictures are all taken outside.

I did find this lovely strawberry dish in the thriftshop, aren't they lovely.

Also have been creating some new things and my granny square blanket is growing.

In a very big fabric store I have bought this beautiful fabrics,it is going to be a new quilt with hexagons. A nice work for the holidays.


Have a lovely sunny day,
Hugs, Ingrid.


vrijdag 19 juni 2009

love my home and garden

Het quiltje dat ik aan het maken was is nu af en klaar om te kunnen laten zien. Het patroontje komt uit het boek "An angels story"van Anni Downs. Ik heb er wel wat andere dingetjes aan toegevoegd, zoals de stichery - love my home and garden-. De woorden heb ik overgenomen uit een Tilda boek. Alleen het woordje garden heb ik zelf moeten tekenen.Het is best goed gelukt al zeg ik het zelf. Ook het vlindertje en de knoopjes staan niet op het oorspronkelijke patroon.
Ik weet dat je het niet van jezelf mag zeggen maar voor een tweede poging om een quiltje te maken ben ik er best trots op dat het zo goed gelukt is.







En hier dus mijn tweede quiltje, voor de foto even opgehangen in de tuin. Voor ik weer aan een nieuw project ga beginnen wil ik toch eerst mijn patchwork tafelkleed gaan afmaken. Wil hem toch van de zomer eens in de zon gezellig op de tuintafel zien liggen.




En dan hier (hoe kan het ook anders) weer een paar foto's van de hortensia's. Dit jaar lijken de bloemen allemaal wat paarser en zelfs blauw van kleur te zijn. Ik heb er geen speciale voeding bij gedaan en ook geen roestige spijkers, dus waarom ze dan toch van kleur veranderen is mij een raadsel. Ik vind het trouwens niet erg hoor,vind deze kleuren ook prachtig.











En met dit steentje in de vorm van een hartje kwam mijn dochter laatst thuis, gevonden in het grind. Leuk toch, hij ligt nu in haar letterbak naast de andere natuurvondsten, zoals mooie schelpjes, dode vlinders, de vleugeltjes van een libelle, het klinkt misschien een beetje luguber maar voor haar zijn het stuk voor stuk natuurschatten. Het is echt een buitenkind en speelt het liefst daar waar ook kleine beestjes zijn. Bij de sloot of langs het strand kan ze uren zoet zijn.
Heerlijk hoor....


Fijn weekend,
groetjes Ingrid.


Today I can show you my new little quilt. I may not say it but I am a little bit proud of myself.
It is the second time I made a quilt and I am very pleased with the result.
The flowers of the hydrangea are so beautiful now, in a few weeks it is going to be a sea of flowers in my garden.

And look what my daughter found. A sweet little heart shaped rock.
She loves to find things in nature and she collects them all in her room.


Have a lovely weekend,
hugs, Ingrid.


zondag 14 juni 2009

Een Award van Cindy.

Afgelopen week werd ik blij verrast met deze lieve Award. Ik kreeg hem van Cindy (http://cindycountryhome.blogspot.com/) en ik ben hier echt ontzettend blij mee. Dankjewel lieve Cindy en ook voor je lieve woorden voor mij. Cindy heeft een ontzettend mooie blog waar ik ook altijd graag op bezoek kom. Haar quiltjes en andere creaties zijn allemaal even mooi en de verhalen die ze schrijft, echt genieten.Dus als je haar blog nog niet kent moet je hier echt eens even een kijkje gaan nemen. Deze duinroos had ik al eerder op mijn blog gezet, maar nu nog even speciaal voor jou en ik heb hem nu omgedoopt met de naam "duinroos Cindy",volgens mij is rose wel één van je lievelings kleuren en nu denk ik ook telkens een beetje aan jou als ik deze prachtige bloemen zie in mijn tuintje.
Ik ga de Award nog wel doorgeven maar heb besloten er maar één te geven en wel aan Paula (http://blablabla-paulablog.blogspot.com/), ze is een creatieve bezige bij en maakt zo'n mooie dingen. Ze inspireert me enorm met haar mooie creaties, kijk maar eens op haar blog dan weten jullie precies wat ik bedoel.


En dan ben ik deze week bij de kringloop geweest en deze keer was het ook zeker de moeite waard. Ik vond dit mooie rozen schaaltje.



Een lief klein vaasje met een roosje erop, erg mooi vind ik zelf.



En mijn rood servies verzameling begint zich nu serieus uittebreidden. Ik vond één groot plat bord en 5 diepe borden. Hier ben ik zo blij mee, nog even en we kunnen het in gebruik gaan nemen. Zoek nu nog wel wat kop en schotels maar die ben ik nog niet tegen gekomen. Wie weet een volgende keer......





En dan laat ik jullie nog wat foto's zien uit de tuin. De hortensia's staan echt bijna in bloei en straks is het hier weer een zee van bloemen. Kan haast niet wachten en elke dag kan ik er wel een foto van maken. Ik heb verschillende soorten en kleuren door elkaar staan, sommige gekocht in het tuincentrum en andere die gewoon van binnen naar buiten zijn verhuisd. Ze doen het allemaal even goed en ik, ik geniet hier enorm van.









Hieronder zien jullie de hortensia Macrophilia (weet niet of ik het goed schrijf?) met zijn enorme knoppen. Hij is nu al zo'n 2 meter hoog en raakt zelfs de hanging basket al. Als deze in bloei staat maak ik er zeker nog een foto van om hier te laten zien. In de hanging basket heb ik een lief klein wit bloemetje gezet, ik geloof dat het een klein anjertje is. In het schemerlicht van de avond lijkt het wel of dat de bloemetjes zelf licht geven.








Ook ben ik weer met iets creatiefs bezig, maar daar in een volgende post meer over, hopelijk kan ik jullie dan het eindresultaat laten zien. Ik ga er vandaag weer mee verder want het komt hier al de hele dag met bakken uit de lucht vallen. Echt weer om op de bank te kruipen met wat fröbelwerk.




En als laatste foto moet ik jullie toch echt even deze merel laten zien. Ik moest hem voor de foto wel even inzoomen want hij zit zo hoog. Een paar keer per dag komt hij hier zijn mooiste lied zingen. En of het nu regent of niet,het maakt hem niks uit, hij zingt en zo mooi......

Een fijne week allemaal,
groetjes Ingrid.




Last week Cindy gave me this lovely blog Award, I am so happy with this Award, the rose is for you my dear Cindy and you also have a wonderful blog.
I am going to give this Award to Paula, she also inspires me with her beautiful creations.
Please check out both of this blogs,they are great.

I also found some lovely things at the thriftshop, I am such a lucky girl finding all of this beautiful things.

And some lovely pictures of my garden and I am making a new little quilt. Hope to show it to you in my next post.

And this blackbird is visiting our garden every day, he is singing so beautifully, I just had to make a picture of him.


Have a lovely week,
Hugs, Ingrid.


woensdag 10 juni 2009

Niels 13 jaar.


Vandaag is onze zoon 13 jaar geworden. Hier op de foto is het nog een mannetje van een jaar of twee en op de tweede foto staat hij samen met zijn zusje toen 6 jaar oud en zij 3 jaar.
En als ik deze foto's bekijk dan snap je soms niet waar de tijd blijft. Genieten was het toen maar nu genieten we gelukkig nog steeds. Kijk maar eens verder.



Want dit kleine jongetje is niet zo klein meer, hij is nu al even groot als zijn moeder (1.68 m) en in schoenmaat is hij mij al 4 maten voorbij. Nog even en hij begint nog harder te groeien misschien ook nog wel zijn vader (1.86 m) voorbij.
Nou jongen,van harte met je 13 de verjaardag en mama vond het natuurlijk heel leuk dat ik een paar foto's van je mocht plaatsen. Afgelopen zaterdag was het grote feest maar vanmiddag gaan we zeker nog iets leuks doen, in ieder geval appelflappen bakken mmmm...........





Afgelopen zondag hebben we het rustig aan gedaan, 's morgens zijn we naar een rommelmarktje gegaan en daar weer wat mooie spulletjes gevonden.
Dit petroleum stelletje stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu stond hij daar ineens. Helemaal leuk zo op het aanrecht.



Deze mooie hoge theepot met hetzelfde motief als in mijn blauwe borden. Heb hem gelijk als vaas in gebruik genomen.






En nog wat leuke knutselboekjes. De eerste om lappen popjes te maken en de tweede was een boek met allemaal kruissteek patroontjes. Verschillende kikker patroontjes maar ook Beatrix Potter, Alice in Wonderland, Noddy en nog vele andere kinder favorieten.





En ook nog dit schattige boekje met liedjes van vroeger. Ik vond alleen de kleur van de kaft al zo mooi, maar en staan ook nog eens hele mooie tekeningen in.





En dit liedje stond er ook in "naar de speeltuin" ,mijn moeder zong het vroeger al voor ons maar ik wist de tekst niet helemaal meer. Dus ook maar even geprobeerd om de tekst op de foto te zetten, jullie herkennen dit liedje vast nog wel. (Hoop dat het te lezen is).





Zo, nog een laatste foto van de pioenroos. Wat zijn ze toch mooi hè, ik heb ze bij vele van jullie al gezien maar wilde hem toch even op mijn blog zetten. Kan er zo van genieten.

En nu ga ik gauw even naar de winkel om alle ingrediënten te halen voor de appelflappen.Het feestvarken wil ze zelf maken vanmiddag en hij heeft toevallig de laatste 4 uur vrij van school vandaag dus om twaalf uur al thuis. Het word een gezellige dag vandaag.

Groetjes, Ingrid.



Today it is our son his birthday. 13 years already, time flies. On the first picture he is two years old and on the second picture with his sister he is 6 years old (his sister 3 years old).
But look at him now, he is as tall as his mother already and maybe he will become as tall as his father. Congratulations Niels, last saturday we have had the big party but today we are also having a great day.

Last sunday we went to a flea market and I have found some great things. The teapot is my favorite and the little book with songs from the past. My mother used to sing these songs for us when we were little.

Now I am going to the shop because we are going to bake something yummy for the birthday boy.

Have a nice day,
hugs, Ingrid.