Please visit my other blog

donderdag 28 januari 2010

So much to show you...

Deze prachtige kan kreeg ik van mijn schoonzusje als kerstkadootje. Ze had hem in een webwinkeltje bestelt met de leuke naam Keetje Knus. Ooh daar kijk je dus echt je ogen uit, zo'n leuke spulletjes verkopen ze daar, echt de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.
This beautiful jug was a christmas present from my sister in law. She bought it at a lovely web-shop 'Keetje Knus'.


Ik zie deze kan straks in het voorjaar al helemaal vol staan met mooie pioenrozen maar nu heb ik hem gevuld met eucalyptusblad.
I can already imagine the beautiful springflowers in this jug with its lovely colors.


Hij staat op de vensterbank en ik vind hem prachtig.



En dit mooie plantje met zijn kleine rose bloemetjes staat in een wit emaille potje met hengsel. Gevonden bij de kringloop. Eigenlijk is hij voor buiten om bijvoorbeeld ergens aan op te hangen want er zit een hengsel aan. Maar ik vind hem binnen ook wel leuk en aan het hengsel heb ik mijn glazen hart gehangen dat ik eens bij Freekje heb gekocht. Het is tenslotte bijna Valentijnsdag.
And I put this beautiful little plant with its tiny flowers in a white enamel pot. I found it at the thriftshop and I think it is for outside use but I also think it is very pretty fot inside. I did hang my heart of glass on the handle.(I bought it once from Freekje) 




En er waren nog meer kringloopvondsten afgelopen week. Dit houten koffertje vond ik zo mooi en ik kon me al helemaal voorstellen hoe het op de side-table zou staan. Ik heb er mijn voorraadje witte kaarsen in gedaan.
And this wooden suite case was also a thriftshop find.It looks lovely on my side-table.


In het oude rekje heb ik nu mijn verzameling kleine boekjes neergezet. Ze zijn in het Engels of Nederlands geschreven.
On the shelves I put my little books.


En er is weer een klein exemplaar bijgekomen want ook deze vondst komt bij de kringloop vandaan. (Lang leve de kringloop, haha) Het is een in het engels geschreven boekje over 'knorretje', die kennen jullie vast wel van Winnie the Pooh. En ook nog eens in zo'n heel lief hartvormpje, helemaal geweldig.
And this lovely heart-shaped book was also a thriftshop find. (Long live the thriftshop *lol*)
It tells the story of piglet, you know..... that little friend of Winnie the Pooh.




Tot zover de kringloopvondsten. Ik ben (zoals jullie denk ik wel weten) altijd lekker bezig met naald en draad en ben nu weer aangestoken door andere blogs.  Ik ben namelijk  weer eens met een kruissteek borduurtje begonnen. Er hangen hier in huis een paar mooie werkjes, maar die zijn niet van mijn hand maar die van mijn moeder. Dit mooie berenhuis maakte mijn moeder voor mijn dochter toen ze 2 jaar was. En nog steeds hangt het op haar kamertje en daar zal het ook voorlopig nog wel even aan de muur hangen want ze vind het nog steeds het mooiste wat ze op haar kamertje heeft hangen.
So far my thriftshop findings. As you already know, I love to be busy with needle and thread. And now I am inspired again by other blogs and started a little cross stitch project. In our home there are two finished projects hanging on the wall. They were both made by my mother.




En dit werkje heeft mijn moeder ook gemaakt, toen wij trouwden kregen we het kado.
This is also made by my mother, it was a gift when we got married.


Zelf kan ik ook nog iets laten zien van eigen hand maar zoals jullie zien is het dus nog niet af. Ik denk dat het zeker 20 jaar geleden is dat ik hier heel enthousiast aan begon maar na een aantal jaar is het in een kast verdwenen om er vervolgens nooit meer uit te komen. Tot nu dan...
But I did made something myself too. Well I started this about twenty years ago and never finished it. Maybe I will get started again.

 

Maar voordat ik de moed heb om er weer aan te beginnen en ook echt af te maken ben ik met iets kleiners begonnen. Een lief klein thee kopje in zachte kleurtjes. Ben benieuwd hoelang ik hier over doe.
But before I start my unfinished project I will start with a sweet little tea cup in lovely soft colors.


Allemaal alvast een heel fijn weekend,
lieve groet, Ingrid.
Have a nice weekend,
hugs Ingrid.





woensdag 20 januari 2010

Lucky me....

Ooh wat ben ik toch een bofkont, win ik zomaar de give-away van Bonnie (Bonjade). Helemaal te gek natuurlijk en afgelopen maandag kwamen de mooie kadootjes al binnen, echt zo mooi.
Prachtige kaarten van Jeanne d'Arc Living en een heel lief klein medaillonnetje en ook nog eens een hele mooie bloem die je kunt opspelden. Ik heb al dit moois aan mijn draadhart gehangen en bewonder het elke dag. Nogmaals dankjewel lieve Bonnie, ik ben er heel erg blij mee.

Ooh lucky me. I did win the give-away on Bonnie her blog Bonjade, she did send me this lovely gifts, aren't they beautiful. Thanks again Bonnie, I love it all.






En mijn oudste zoon veraste mij deze week ook met een lief boeketje. Op school hadden ze een les gehad boeketten maken en natuurlijk mochten ze het eindresultaat mee naar huis nemen. En dat vond moeders natuurlijk ook heel erg leuk.

And my son did give me these lovely flowers. They had to make a flower arrangement at school and this is the lovely result.


Hij had als cijfer een 7.5, nou niet slecht toch als je dit voor het eerst doet.
Not bad for a first time don't you think.


En mijn Tilda stitcherie is af. Ik wist niet precies wat ik er van wilde maken, een kussentje of inlijsten. Maar toen kreeg ik ineens het idee om er een soort stoffen mapje van te maken.

And I finished my Tilda stitchery. I didn't know what to do with it when it was finished, a pillow or frame it but now I made a (kind of) folder out of fabric.





Binnenin heb ik vakjes gemaakt om er allerlei naaispulletjes in te kunnen stoppen en een stukje vilt om naalden en spelden in te steken.
Ik ben zo blij met het eindresultaat, heel handig en mooi al zeg ik het zelf.

Inside I made little pockets where I can put little sewingthings in. Very handy and beautiful if I may say so myself.










En als laatste laat ik jullie deze fotocollage zien, want nu de zon hier schijnt heb ik zo'n zin in het voorjaar hoewel het natuurlijk nog wel even duurt. Ik kwam op het internet de nieuwe catalogus van Greengate tegen. Nou als je daarin kijkt krijg je echt weer zin in de lente en de zomer, dus wie ook even een kijkje wil nemen dit is de site van Greengate.

Het is woensdagmiddag dus de jongste is straks thuis en we gaan samen een heerlijke cake bakken, in ons nieuwe bakblik met hartjes van Ikea en misschien nog even naar de kringloop winkel.

Gezellige week nog,groetjes Ingrid.




And because the sun is shining I want to show you these lovely pictures from Greengate. I wish spring will soon come but I know it takes a few months. So enjoy this lovely Greengate catalogue.
Have a lovely week,
hugs, Ingrid.



dinsdag 12 januari 2010

Springflowers and snowmen

De witte hyacinten staan op dit moment zo mooi in bloei in huis. Even vastleggen op de foto dus want ze zijn ook weer zo uitgebloeit. En de geur...heerlijk. Ik krijg er gelukkig geen hoofdpijn van maar ik ken mensen die ze dus absoluut niet in huis halen. Hier dus nog steeds een beetje lente in huis maar buiten wintert het nog steeds lekker door.

The white hyacinths are so pretty now and I love the aroma,mmmmmm......



Dit lieve vogeltje stuurde Cindy mij op, is het niet een schatje. Samen met een pakketje om een stitchery te maken, zo lief. In de kerstvakantie heb ik er nog geen tijd voor gehad om er aan te beginnen maar binnenkort ga ik er eens lekker voor zitten.

This sweet litlle bird was a gift from Cindy, she also send me a lovely stitchery pattern with fabric and little bells and soon I will get started with it.




En de tulpen die staan nog volop te bloeien hoewel ze nu al wel een beetje gaan hangen, maar zo'n (volgens mijn dochter) "ontplofte" bos tulpen heeft ook wel wat.

The tulips are so beautiful, my daughter thinks they look a bit "exploded".





Buiten wintert het gelukkig nog lekker door en in het weekend hebben de kinderen volop kunnen schaatsen. Ik ben zelf nog niet op het ijs geweest (ben niet zo'n held) maar als het blijft vriezen en ik zeker weet dat het ijs dik genoeg is, ga ik misschien ook nog even. Hier onze dochter in actie.

Here in the Netherlands it is still freezing and the children did skate last weekend, here you see my daughter in action. I only go on the ice when it is thick enough and till now I didn't go, but who knows, maybe tomorrow?




En voor de vogeltjes hebben we ook nog iets lekkers gemaakt, lekkere cakejes van vet en zaden. Een tractatie want ze vliegen af en aan. Alleen als ik met mijn camera tevoorschijn kom vliegen ze allemaal weg dus daar heb ik nog geen foto van.

And we did make some cakes for the birds, it is not easy for them to find food now, so now they can enjoy these little cakes.





Ook nog even bij de kringloop geweest. In de hoop om eindelijk eens de mooie blauwe borden te vinden of ander mooi roosjes serviesgoed... of pastelkleurige emaille.....maar nee niets van dat. Maar wel een paar sneeuwpopjes. Dit kleine ventje had zo'n lief gezichtje die kon ik niet laten staan en ach maar 20 cent.

Also went to the thriftshop and found these lovely snowmen, aren't they cute.




En deze wat grotere mochten ook mee naar huis (samen 1 euro), op het seizoenstafeltje staan ze nu gezellig bij elkaar.
Also these two went with us.




Nog even een update van onze zebravinkjes, helaas hebben mams en paps de eitjes uit het nestje gegooit. Als het echt lente word nog maar eens proberen maar dan zullen we de paartjes toch maar even apart van elkaar zetten.
Allemaal nog een fijne week,
groetjes, Ingrid.

And our own little birds did throw out their 3 little eggs, maybe we should try it again when it really is springtime.
Have a lovely week,
hugs, Ingrid.



woensdag 6 januari 2010

Winter or spring.....

Mijn eerste post in het nieuwe jaar en natuurlijk wil ook ik jullie allemaal alle goeds toewensen voor 2010! De decembermaand is omgevlogen en het was enorm gezellig met familie en vrienden om ons heen maar nu alle kerstversieringen weer zijn opgeborgen vind ik de januari maand ook heerlijk. Ik ben het huis van zolder tot garage helemaal aan het opruimen en overal zet ik voorjaarsbloeiers neer. Alvast een beetje de lente in huis halen want buiten is het nog ijzig koud. Voor de kinderen is het trouwens een superwinter met zoveel sneeuw en ijs.




Onze zebravinkjes hebben volgens mij ook de lentekriebels want er worden nestjes gemaakt en een paar dagen geleden werd het eerste eitje gelegd. En nu zijn het er al drie, ben benieuwd of ze de eitjes ook gaan uitbroeden want er word ook flink ruzie gemaakt tussen de twee paartjes.




En mijn eerste aanwinst in het nieuwe jaar is dit schattige naaiboxje. Ik had hem al eerder zien staan in de winkel maar toen alleen in houtkleur. Vandaag stond er één witte tussen en die vond ik toch wel erg mooi en natuurlijk superhandig.



In de kerstvakantie is er niet veel van handwerken gekomen maar nu ben ik begonnen met deze mooie stitcherie van Tilda. Ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van deze mooie tekeningetjes en ik heb nog een kadobon liggen dus binnenkort ga ik weer een mooi boek van haar bestellen. Ben er alleen nog niet uit welke, een zomer of winterboek?



Het vordert al aardig.


En er gelijk wat mooie stofjes bijgekocht.




Er zijn natuurlijk nog genoeg werkjes die in 2009 zijn begonnen en die ik echt in 2010 af wil maken dus ik vermaak me wel de komende tijd. Dit word een gebreid jasje voor een nieuw tilda-popje. Het vordert nog niet zo snel maar als het af is laat ik het zeker even zien.




Er ligt nog best wat sneeuw hier en dat is voor het ijs niet al te best. Ik hoop dat we nog kunnen schaatsen binnenkort maar veel hoop heb ik niet. Een enkeling waagt zich op het ijs maar vanmiddag heb ik er ook iemand doorheen zien zakken dus de kinderen mogen er van mij nog niet op. Eerst nog maar wat genieten van de sneeuw en de mooie foto's die dat oplevert.




This is my first post in 2010 and I want to wish you all the very best for this year. We did have a lovely decembermonth with lots of family and friends arround us but now I am enjoying the quit of januari too. I am cleaning the house and put spring flowers everywhere. Our birds are nesting and do have three eggs. I think they want it to be springtime too.
I did not create much last weeks but now I did get started this new tilda-project. Also knitting a dress for a new tilda doll. Hope to show it to you as soon as it is finished.

Enjoy this week, hope you all have a bit of snow and ice outside and spring inside.
Hugs, Ingrid.