Please visit my other blog

zondag 26 september 2010

Lots of hydrangea's in my autumn house.

Afgelopen week was een drukkere week dan normaal gesproken en daarom bijna niet in blogland geweest. Manlief gevelt door de griep, zoonlief heel ongelukkig gevallen en hij kon echt niet meer op zijn linkervoet staan. Dus toch maar even naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Gelukkig niets gebroken maar wel een gekneusde voet en hij heeft zeker een week niet z'n voet kunnen gebruiken. Met beiden gaat het inmiddels stukken beter.

Ook was er nog iets leukers afgelopen week want mijn dochter werd afgelopen vrijdag 11 jaar. Het feest en kinderfeestje (lekker met haar vrienden en vriendinnen en mama wezen zwemmen)  zijn inmiddels achter de rug en ze heeft het allemaal geweldig gevonden. Zelf ben ik (naast het verzorgen van mijn twee mannen en feesten) druk bezig geweest in de tuin. Het was zo'n prachtig weer dat ik aan het snoeien ben gegaan en dan vooral de buxus en de hortensia's. We willen de tuin al een tijdje onderhouds vriendelijker maken en dus gaat de snoeischaar erin.
Dit muisje stond op mij te wachten bij de kringloopwinkel en vormt samen met een bosje hortensia bloemen  een heel gezellig sfeertje op tafel.








Onder de stolp een paar denneappels en het herfstsfeertje is ook hier in huis aanwezig.




Ik heb bijna alle bloemen afgeknipt en dat waren er genoeg om ook eens een krans van te maken. Ik had al zoveel mooie kransen gezien bij verschillende blogs dat ik het toch ook heel graag eens wilde proberen. Mijn eerste poging was niet gemakkelijk moet ik eerlijk toegeven maar  ik ben toch  heel blij met het eindresultaat.










Nu hangt de krans binnen en hopelijk gaat hij mooi indrogen zodat ik er wat langer plezier van heb.




Ben ook op borduur gebied helemaal in de herfststemming want ik ben begonnen aan het laatste seizoen van
mijn 4 seizoenen project. Ik heb toch een andere kleur gekozen dan dat ik in eerste instantie van plan was (donkerblauw). Het is toch een meer herfstkleur geworden (DMC 3045) en deze kleur past beter bij de rest vind ik.






Ik hoop dat ik deze week wat meer tijd heb om gezellig bij jullie langs te komen en wens iedereen vast een hele fijne en creatieve week met hopelijk een heerlijk herfstzonnetje.


Liefs, Ingrid.

maandag 20 september 2010

Tickets go to....

Nou meiden, heb ik toch moeten loten want 4 van jullie wilden graag meedoen om een kaartje te winnen voor de woonbeurs. Jammer dat ik geen 4 kaartjes heb, want dan had ik jullie allemaal blij kunnen maken. Jullie namen heb ik  in de hoge hoed gedaan en de gelukkigen zijn.....

           Freekje (Freekje thuis) en Jolanda (Franse lelie).


Gefeliciteerd meiden, als jullie mij je adres even doorgeven via mijn mailadres (te vinden bij mijn profielgegevens) dan stuur ik je kaartje zo snel mogelijk naar je toe. En natuurlijk heel veel plezier op de woonbeurs!!

                                                         --------------------------------------

Afgelopen weekend werd ikzelf ook nog verrast, want mijn ouders namen zoveel leuke spulletjes voor mij mee. Een buurvrouw wilde alles weggooien dus mijn vader vroeg of hij het mocht meenemen voor mij want hij weet dat ik dit superleuk vind. En dit bracht hij mee:




Een hele verzameling zinken emmers en schalen en potjes, een koperen schaal op voet en een heel mooi roestig rekje met vogeltjes. Ben er zo blij mee en ga deze week alles een mooi plekje geven en veel herfstplantjes kopen om erin te zetten.
Ook bracht hij twee houten bistro stoeltjes mee, een vogelhuisje en twee lantaarntjes. Één stoeltje staat nu bij de achterdeur en het andere stoeltje bij de voordeur.



Met een prachtige pompoen erop die ik kreeg van mijn schoonzusje.
Ook de kleintjes (die op op de grond staan) kreeg ik van haar en zo is het een gezellig hoekje geworden bij de voordeur.







En dan nog even iets heel anders want hoewel ik graag creatief ben met naald en draad, heb ik ook een zwak voor poppenhuizen en miniaturen. Een aantal jaar geleden maakte ik van boomschors een huisje voor mijn dochter en iedere herfst werken we eraan. Gisteren maakte mijn dochter een paar gordijntjes en een tafeltje.



En ik probeerde een bedje te maken met allerlei takjes uit de tuin en wat kurk. Nu nog een leuk dekbedje en  kussentje dan kunnen de muisjes die erin komen te wonen lekker slapen.



Wordt vervolgd......


Fijne week,liefs
Ingrid.

donderdag 16 september 2010

Wie kan ik blij maken met....???

Een toegangskaartje voor de woonbeurs in de RAI Amsterdam??

De kaartjes heb ik kado gekregen omdat ik opnieuw abonnee werd van de Ariadne. Zelf kan ik niet gaan dus wil ik ze graag weggeven.
Ik heb twee kaartjes dus kan ik twee van jullie misschien wel blij maken. Laat het me weten en als er meerdere liefhebbers zijn dan zal ik ze verloten. Tot zondag kun je je aanmelden dan maak ik maandag bekend wie de gelukkigen zijn en stuur ik het kaartje direct naar je toe!!

P.S. de kaartjes zijn geldig van 25 september t/m  3 oktober behalve op maandag 27 september en
        als je het kaartje inleverd bij de Entree dan ontvang je één woonblad .


Alvast een heel fijn weekend,

Liefs, Ingrid.

maandag 13 september 2010

September days......with baklava.

Septemberdagen zijn dagen die korter worden...'s avonds kaarsjes en warme sokken aan...paddestoelen verschijnen...herfstasters gaan bloeien...vlinders in mijn tuin...bloeiende heide en rozenbottels op de tuintafel...





en een verdwaald zaadpluisje...?


Wat voor mij ook bij deze dagen hoort is dat mijn man een heerlijke schaal baklava maakt volgens eigen recept. De walnotenboom laat nu langzaam aan zijn noten vallen en de kinderen rapen ze elke dag. Tijd voor baklava dus, voor de liefhebbers volgt hier het recept.

Voor de siroop heb je nodig:
750ml water
400gr suiker
1 eetlepel honing.
Even laten inkoken voor een niet te dunne siroop.

Voor de notenmix:
doe in een keukenmachine 300gr gepelde walnoten
2 eetlepels suiker
1 volle theelepel kaneel.
Mix dit tot een grof mengsel.
Verder nodig:
smelt een half pakje roomboter samen met 10 eetlepels olijfolie,
rol filodeeg.

Ga nu als volgt te werk:
rol het filodeeg uit en snijd het eenmaal doormidden,
leg twee velletjes op elkaar en smeer dit in met het botermengel,
bestrooi dit nu met de notenmix
Leg hier nu weer twee velletjes filodeeg bovenop en besmeer weer met het botermengsel en bestrooi met de notenmix.



Rol nu voorzichtig het filodeeg op en leg het in een ovenschaal. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is.
Snij nu voorzichtig de filorolletjes in stukjes en bak het +/- 30 minuten op 160-170 graden in een (hetelucht) oven.


Giet, zodra  het uit de oven is, de siroop voorzichtig  in de schaal. Laten afkoelen en daarna 1 dag in de koelkast zetten zodat de siroop er helemaal in kan trekken.



Bon appétit.



 

En als laatste laat ik jullie deze twee zusjes zien die ik heb gemaakt. Ik vind ze zelf zo schattig geworden. Ze gaan binnenkort op reis want ik maakte ze voor een lieve blogvriendin die pas jarig is geweest. Ik weet zeker dat ze zich daar (in Veenendaal hihi) erg thuis zullen voelen.

 


 

 

Liefs, Ingrid.

maandag 6 september 2010

Bye bye lovely Summer.....

Hoi allemaal, ooooh wat heb ik jullie gemist maar hier ben ik dan  eindelijk weer van weggeweest. Onze zomervakantie is nu ook tot een einde gekomen en vandaag is het toch echt de eerste schooldag. Wel weer even wennen hoor. Onze zomervakantie was heerlijk en liep eigenlijk naadloos over in een soort herfstvakantie (hihi). We hebben echt alle weertypes gehad de laatste weken. Van heerlijk strandweer tot een behoorlijk harde storm. Maar van alles hebben we genoten.


Geweldig ook om in deze golven te zwemmen.


En met slecht weer toch even zoeken op het strand naar mooie schelpen.


Dit voorspelde niet veel goeds en er is dan ook in korte tijd enorm veel water gevallen.



Maar de volgende dag zag het er dan weer zo uit en was het weer volop zomer.


Het mooiste van de vakantie aan zee  vind ik toch wel die sprookjes-achtige zonsondergangen, prachtig al die kleuren.




Maar nu na zes weken vakantie aan zee zijn we weer thuis en in de tuin is alles zich al aan het richten naar de herfst. Mmmmmh ook heerlijk om weer thuis te zijn en te genieten van deze nazomerdagen.





In de vakantie ben ik eerlijk gezegd niet veel met naald en draad bezig geweest maar nu de dagen toch weer wat korter beginnen te worden heb ik er nu weer zin in. En met deze prachtige quilt met geweldig mooie stitcheries ga ik mij de komende maanden vermaken. Winterwonderland heet deze quilt en de stitcheries zijn allemaal sneeuwpoppen...zooo leuk.

Het is heerlijk om weer terug te zijn in blogland en ik heb natuurlijk enorm veel gemist bij jullie. Maar ik ga weer tijd vrijmaken om bij jullie langs te komen en weer te genieten van jullie prachtige blogs, tot gauw.

Liefs, Ingrid.