Please visit my other blog

woensdag 16 februari 2011

Blog pauze....



Misschien hadden jullie al gemerkt dat ik deze week erg weinig in blogland ben en dat heeft alles te maken met een heel traag werkende computer. Als ik 3 reacties had gegeven dan was ik anderhalf uur verder en geloof me, daar word je niet blij van. Mijn man gaat aankomend weekend eens even kijken wat er precies aan de hand is.  En omdat ik toch nauwelijks achter de computer zit heb ik besloten om even een blogpauze in te lassen. De aankomende weken staat mijn agenda namelijk  propvol met allerlei leuke activiteiten (zoals carnaval, 1ste optreden van mijn kinderen met het fanfare orkest, toch een bezoekje aan de handwerkbeurs, mijn verjaardag enz, enz,).
Dus lieve meiden, ik ga er even voor een paar weekjes tussenuit. Ben trouwens  ook gezellig aan het naaien voor mijn Give-away die ik voor jullie  in petto heb. Dus na deze pauze ben ik terug met een leuke  lente Give-away. Tot dan!

Liefs, Ingrid.

donderdag 10 februari 2011

Zo mooi...dit kleine meisje.



Afgelopen week niet of nauwelijks in blogland geweest en dat had een reden. Ik ben namelijk tante geworden van een prachtig klein meisje. Mijn broer en schoonzusje hun eerste kindje, en wat hebben ze er lang op moeten wachten om nu eindelijk hun prachtige dochter in hun armen te kunnen nemen. Niets is vanzelfsprekend. En oooh wat is ze mooi, ben helemaal verliefd op dit kleine meisje.

Natuurlijk heerlijk aan het borduren geweest, alleen wel een beetje haasten omdat we van tevoren nog niet wisten of het een jongen of meisje zou gaan worden. En nu is ze er en ze heeft de prachtige naam Julia gekregen.

Ik wilde ook graag een Tilda konijntje voor haar maken en dit is wat nu in haar kamertje op een plankje komt te zitten.






Verder maakte we nog een grote mand met 10 kadootjes, mooi versierd met vrolijk lint.


En hier is ze dan, mijn mooie nichtje.



Zolang ik jou echt bij me heb

Heb ik de volmaakte liefde hier
Drink uit een pure waterbron
En slaap onder een deken van geluk
Jij bent het goudste zonlicht
Een volmaakt helder kristal
Zo schitterend dat het licht ervan
me soms dreigt te verblinden


                                                                 Zelfs je naam is mooi
                                                             Mooier dan die van iedereen
                                                                die dezelfde naam heeft

Julia

                                                                 (tekst Henk Westbroek)



Ga nu snel boodschappen doen en dan ga ik vanmiddag eens lekker achter de laptop zitten om gezellig bij jullie langs te komen en bij te lezen en ook bij mijn nieuwe volgers die ik van harte welkom heet. Oooh al bijna 150 volgers, dat word binnenkort een
Give-away!
Daar ga ik eens lekker over nadenken.
Alvast een fijn weekend en wil jullie ook nog bedanken voor jullie lieve reacties op mijn vorige post, doet me zo goed.

Liefs, Ingrid.

zaterdag 5 februari 2011

Inspiratie….mijn magnolia meisje.

 

Kennen jullie dit lieve magnolia meisje, ze is gemaakt door de supercreatieve poppenmaakster Marijke van Ooijen. Haar blog ‘waar nostalgie en romantiek elkaar ontmoeten’ is werkelijk een sprookje. Ik ben al jaren fan van haar, ook toen ze nog geen blog had kwam ik haar werk tegen op het internet en ooooh wat vond ik alles mooi.

Dit magnolia meisje was voor mij de reden om toch weer eens het poppen maken op te pakken. Al 15 jaar maakte ik geen poppen meer en wat vond ik het lief van Marijke dat ze het goed vond dat ik een poging ging wagen om het toch te proberen.

DSC00330gemaakt door Marijke van Ooijen

 

Mijn versie van het magnolia meisje is dan eindelijk af en hier zijn dan de foto’s. Best spannend want ik ben natuurlijk reuze nieuwsgierig hoe jullie en ook zeker Marijke haar zal vinden. Ben er gewoon een beetje zenuwachtig door (gek hoor). De beentjes wilden helaas niet lukken dus vandaar dat ik haar een mooi winters jurkje heb gegeven,ik denk dat ik toch echt een keer een workshopje moet gaan volgen bij Marijke om ook dat voor elkaar te krijgen.

magnoliameisje 013magnoliameisje 003

 

magnoliameisje 001

 

magnoliameisje 005magnoliameisje 004

 

 

magnoliameisje 002

Dankjewel Marijke voor de inspiratie en

dromen die uitkomen….

 

Liefs, Ingrid.

donderdag 3 februari 2011

Zo lief….

De bel gaat en ik open de voordeur. Daar  staat de postbode met een mooi pakje in zijn handen, alstublieft zeg hij. Ik zeg nog…voor mij? en jaaaa mijn naam staat er echt op. Mijn hart maakt een sprongetje bij het lezen van de afzender. Een pakje van Elly voor mij, oooh wat lief!!!!

elly

Ik kan me nog even inhouden en maak snel een foto en dan scheur ik het papier er snel af. Als eerste zie ik een prachtige zelfgemaakte kaart, helemaal in Beatrix Potter stijl en met zoveel zorg gemaakt. De oooh’s en aaaah’s  vliegen door de kamer en ik ben er helemaal verliefd op. De tekst op de achterkant maakt me nog nieuwsgieriger naar de rest van de kadootjes. Elly had namelijk iets bij de kringloop gevonden en moest meteen aan mij denken…is dat nou niet ontzettend lief!

februari2011 004

 

Kan mijn ogen niet geloven, nog meer oooh’s en aaaah’s vliegen door de kamer….5 kleine mokjes  met afbeeldingen van “Het Vossebos”, de boekjes spaar ik al jaren en dat ik nu deze prachtige mokjes heb gekregen is voor mij zo bijzonder. Ik pakte meteen mijn boekje erbij en ja hoor,  de tekeningetjes staan er echt in…kijk maar.

februari2011 022februari2011 023

februari2011 012februari2011 013

 

Ook stuurde Elly nog 3 zelfgemaakte cup cakejes mee en die staan nu te pronken op mijn taartschaal in de keuken…zo leuk…zucht.

februari2011 020

 

Lieve Elly, ik heb je al via de mail laten weten dat ik hier superblij mee ben en dat ik het zo lief vond dat je aan mij hebt gedacht toen je deze mokjes zag staan. Ik loop nu al de hele week met een big smile rond en kan m’n ogen niet afhouden van deze prachtige kadootjes. Dikke knuffel nogmaals van mij…

elly2

Wens juliie alvast een heerlijk weekend,

liefs, Ingrid.