Please visit my other blog

donderdag 24 maart 2011

Found my first red enamel…

 

Heerlijk genieten hè van dit voorjaarszonnetje, ik ben op dit moment (waarschijnlijk net als jullie) meer buiten te vinden dan binnen en had zelfs al een beetje kleur op mijn wangen gekregen van dit heerlijke zonnetje. Niet zo rood als dit prachtige emaille kannetje gelukkig hihi, maar wat is ie mooi hè. Ik kon m’n geluk niet op toen ik hem zag staan bij de kringloop, mijn allereerste emaille vondst. Helemaal blij….

P3240033

Groot is hij niet maar eerder een heel lief klein kannetje, heb hem gelijk gevuld met een  paar tere ribesbloemetjes uit de tuin. Het staat echt zo leuk samen met een grote zinken gieter vol met bloesemtakken en een paar magnolia-takjes uit eigen tuin. De magnolia staat bijna in bloei en ik durfde er bijna niets van af te knippen dus vandaar een paar kleine takjes van onder aan de boom. In een volgende post laat ik wel wat foto’s zien van onze bloeiende magnolia. Hij is in 5 jaar tijd al wel drie keer zo hoog geworden, echt prachtig.

P3230008

 

P3230010P3230011

P3230009P3230016

P3230015P3230017

Ook ben ik weer begonnen met een paar steekjes te zetten, en dit keer is het voor Pasen. Ik had de afgelopen tijd te veel pijn in mijn polsen om te kunnen borduren maar nu met deze temperaturen buiten verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en ben ik voorzichtig weer begonnen. Vind dit toch zo heerlijk om te doen en heb gekozen om er rode borduurgaren (DMC 347)  voor te gebruiken.

P3240027

P3240031

P3240028

En ook hier komen langzaamaan de eitjes weer tevoorschijn. De kwarteleitjes vind ik zo leuk om zomaar ergens op een schoteltje neer te leggen en deze grotere met zachtroze kleurtjes hang ik straks in de bloesemtakken.

P3240029

En nu weer lekker naar buiten om nog wat extra zonnige vitamientjes op te doen en genieten van de kwetterende vogeltjes om me heen en lieve roze madeliefjes.

P3230025

P3230024

16032011 005

16032011 001

Liefs, Ingrid.

(P.S. als je het leuk vind kun je nog steeds meedoen met mijn  give-away (zie mijn vorige post) tot 1 april)

woensdag 16 maart 2011

Hello.....I'm back.... with a Spring Give-Away!!!



Hallo allemaal, hier ben ik dan eindelijk weer terug. Wat vlogen de afgelopen weken snel voorbij zeg  maar ik voel me net als dit lammetje zo blij... want vandaag ben ik jarig en ik hou deze dag al jaren aan als begin van de Lente.
Alles begint uit te lopen en bloesems verschijnen aan de bomen, heerlijk hoor. Mooie zachtroze primula's staan  in een mandje bij de voordeur en hellebores en ribes staan prachtig in bloei in de tuin.
En wat hebben we een drukke maar gezellige tijd achter de rug, met een glimlach denk ik terug aan de handwerkbeurs...met trots denk ik terug aan mijn kinderen hun optreden met de fanfare en dan Carnaval...mooier weer hadden we ons niet kunnen wensen. En nu geniet ik van het prachtige voorjaarsweer en ben heerlijk bezig in de tuin en vanaf nu ga ik ook weer genieten van jullie mooie blogs.



Mijn verjaardag vierden we afgelopen weekend en deze prachtige pioenrozen (van zijde), die ik kreeg van mijn schoonzusje, staan nu te pronken op de eettafel. Ook hortensia's staan gezellig her en der in de kamer, wel 5 op dit moment.












En ik had het belooft, vandaag vier ik de lente met een Spring Give-Away. Ik ben de 150 volgers inmiddels gepasseert en vind het geweldig dat jullie hier telkens weer even gezellig langskomen.  Daarom koos en maakte ik deze kadootjes voor jullie. Iedereen kan meedoen en als je kans wilt maken op deze kadootjes laat het me dan weten in een reactie. Een linkje op je blog zou ik heel leuk vinden maar is niet verplicht. Je kunt meedoen tot 1 april!!




Wat kun je allemaal winnen: twee kleine mokjes van Marjolein Bastin en drie gastendoekjes in vrolijke lente kleuren.


 
Zakjes met zaad van de Lathyrus en Juffertje in het groen.



Twee door mij zelf gehaakte vlinders in lila met crème.


Hopelijk vinden jullie dit allemaal net zo leuk als ik en waag je een gokje. Nou meiden, ik heb heel wat in te halen hier in blogland en ga de aankomende dagen weer lekker veel bijlezen. Maar nu ga ik eerst even naar de kringloop en daarna bak ik een appeltaart voor bij de koffie vanavond. Geef jullie virtueel een heerlijk stukje met slagroom natuurlijk en wens iedereen een heerlijke start van de lente!!




Liefs, Ingrid.