Please visit my other blog

zondag 19 april 2009

Zolder opruimen/ cleaning the attic

Dit weekend ben ik begonnen met onze zolder weer eens op te ruimen. Één keer in de zoveel tijd moet dat gewoon echt weer eens gebeuren. Omdat wij altijd de neiging hebben alles op zolder neer te zetten wat we even niet nodig hebben, heeft dit als gevolg dat het wel erg vol wordt boven.
Als eerste mijn hobbyhoekje even opgeruimd, alle stofjes weer gesorteerd en zo ontdekte ik dat ik best al veel blauwe stofjes heb verzameld. Wat zal ik hier toch eens van gaan maken, misschien wel een blauw quiltje. En in een doos waar ik al heel lang niet had ingekeken kwam ik de kop en schoteltjes van mijn oma tegen (6 stuks), maar ook nog deze schattige kop en schoteltjes hier op de onderste foto (7 stuks). Ik weet eerlijk gezegd niet of deze ook van mijn oma waren dus dat ga ik nog even navragen bij mijn moeder. Ik vind ze erg mooi en heb ze gelijk een plekje in de kamer gegeven.


En van dit prachtige bord heb ik 3 exemplaren. Ik kreeg ze een tijdje geleden van mijn ouders en ik hoop er ooit nog een paar bij te vinden. Ik kijk altijd bij een kringloop of rommelmarkt of ik ze zie, maar tot nu toe zonder succes.

Deze schattige schoentjes zaten ook in dezelfde doos, het zijn mijn allereerste schoentjes. Je kunt aan de kale neuzen nog goed zien dat ik ze toen erg veel aan gehad heb.


Ook nog dit blikje gevonden op zolder van De Ruyter, om melkchocolade hagelslag in te doen met mooie hollandse plaatjes erop. Ben toch blij dat ik even op zolder heb opgeruimd, wist van sommige dingen niet eens meer dat ik ze nog had.
Samen met mijn dochter ben ik een heerlijk uurtje wezen fietsen vanmorgen. Natuurlijk ook even langs de kleine geitjes gefietst. Heerlijk om al dat jonge spul te zien.
Ook hebben we heel veel jonge eendjes gezien maar die kreeg ik maar niet goed op de foto, ze zwemmen als een speer heen en weer, en dus ook steeds uit beeld. Misschien lukt het me een andere keer wel.
Schattig toch.


I have been cleaning my attic and found some beautiful things. Many blue fabrics, maybe I can make a new blue quilt out if this.
Also found some china wich belonged to my grandmother. The plate (in total 3) belonged to my parents and I hope to find some more of them.
The little shoes belonged to me when I was a little girl, I think they are very sweet. And the tin is a typical Dutch tin, you can store chocolat in this tin.
I also made a trip on my bike with my daughter this morning. The weather is so nice. We visited the little goats, arent they lovely.Hope you all have a wonderful week,

groetjes Ingrid.28 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een vondsten....allemaal zo mooi. Is de zolder nu leeg, of liggen er nog meer schatten verborgen?
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst wilde ik je bedanken voor de Award die ik gekregen heb. Ga er even over nadenken aan wie ik hem weer zal doorgeven en zal er dan op mijn blog aandacht aan besteden.
  Leuk is dat je zolder op deze manier opruimen dan kom je toch weer spullen tegen waarvan je soms niet eens meer wist dat je ze had. De kopjes zijn mooi maar de borden vind ik ook prachtig. En wat een leuk blauwe stofjes, eigenlijk is zo'n stapel alleen al leuk om naar te kijken. Hoef je er nog niet eens direct wat van te maken. Veel plezier met je vindsels en geef ze een mooi plekje.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ´T is dat we een tijdje geleden onze zolder helemaal leeggehaald hebben, anders zou ik nu gelijk ook even naar boven gaan om te zien of ik nog iets moois vanonder het stof vandaan zou kunne halen!! Dat blikje is geweldig mooi in die wittinten. Van welk servies zijn die mooie blauw/witte borden? Ik kan dan eens voor je mee helpen zoeken.
  Groetjes en nog een fijne zondagnamiddag, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht al: wat doe je met dat mooie weer nou op zolder? Maar gelukkig...je hebt ook nog lekker met je dochter gefietst en van het voorjaar genoten. Ik heb even meegenoten!(stiekum toch ook van de zoldervondsten)Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was echt 'schatgraven' op de zolder hoor! Mooie kopjes en borden..prachtig! Ook de blauwe lappen zijn wel een uitdaging voor jou.. Ik ben benieuwd of je nog meer schatten opgraaft? Hier hebben een geitenweitje in het parkje en gaan daar vaak brood brengen. Heerlijk om die kleintjes op te zien groeien..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The goats are so very sweet. I just want to cuddle them. Such sweet finds from the attic. Boy, would I love to go on a treasure hunt in your attic. I love your little shoes too. Hugs to you this day, June

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dacht net als corine. Je gaat toch niet met dat mooie weer de zolder opruimen meid.
  Maar je hebt er wel weer wat moois gevonden.
  En toch ook nog wel van het mooie weer genoten.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Ingrid, wat een verrassingen kom je tegen met zo'n zolderopruiming. Wat een mooie kopjes en wat speciaal dat jij je eerste schoentjes nog heb.
  En die geitjes wat schattig hè en wat leuk dat jij al jonge eendjes bent tegengekomen, ik kijk er ook steeds naar uit als ik met de hond aan de wandel ben, maar heb ze nog niet gezien.
  Was weer een leuke post.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, zo´n zolder wil iedereen wel hebben. En ik zat helemaal te smullen bij het zien van die stofjes, ik was dus bijna bij de eerste foto blijven hangen. Maar de rest was ook zeker de moeite waard, vooral het blikje vind ik erg mooi. En wat leuk dat je je kinderschoentjes nog hebt. Ik was de jongste van vijf dus het nieuwe was er bij mij wel af en er is dan ook niet veel bewaard gebleven. Ah wel, dan kijken we bij andere mensen naar de jeugdherinneringen.
  Groetjes en een fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geef mij zo'n zolder !! wat een leuke vondsten vind jij terug op je zolder, hier ligt echt alleen maar troep en nog wat nieuw speelgoed, overgehouden aan de webwinkel die ik niet meer heb hihi
  wat een scheetjes die geitjes he, mooi dat jonge spul !
  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt een mooie verzameling blauwe stofjes, ben benieuwd wat je er van gaat maken. Wat super dat je je eigen schoentjes nog hebt, ik vind ze prachtig!
  Groetjes Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een schattige geitjes, jammer dat ik niet goed kan lopen ,want dan zag ik ook nog eens wat jong dierenspul. Dat mis ik wel hoor,genieten jullie er maar van,heb ik vroeger ook gedaan met de kids.En wat een leuke spulletjes uit grootmoeders tijd,en die schoentjes dan enig hoor.
  Liefs van OMA NIJN

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een vondsten zeg! En dat in huis... alles past ook zo leuk bij elkaar. Ik vind de schoentjes en het blauwe bord erg mooi.
  Helaas heb ik geen zolder, anders ging ik ook ff kijken :)
  Ik heb genoten van je post, lieve groet Freekje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke vondsten doe jij op zolder zeg !Die schoentjes vooral,heel erg leuk en van die mooie stofjes gaan mijn handen altijd kriebelen!Op het zoldertje van mijn schuur doe ik nog wel eens een vondst maar in huis niet echt.We gebruiken de zolder als hobby en computerruimte.Niet dat het dan altijd netjes is maar we kunnen er niet veel "even niet te gebruiken spullen" op kwijt.Geniet lekker van dat jonge spul en dan bedoel ik de beestjes en de kindjes!Mijn jongste is 12 en dan doe je dat niet zo erg meer,Jammer hoor af en toe !Groetjes,Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Ingrid,

  Wat een gezellige blauwe post heb je gemaakt vandaag!
  En de vrolijke foto's van de beesten zijn ook om blij van de worden!
  Ben benieuwd hoe veel schatten je nog aan ons gaat laten zien :)
  Geniet lekker van het heerlijke weer!!!!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Ingrid, congratulations on your Award and thank you so for giving to to me.
  You did find some lovely things...love the Shoes the best. I do have my own babies first shoes but to hold a pair that you wore must be very special.
  I love the old tin, something very special about tins too!
  Carol xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hi Ingrid, thank you for your wonderful award. I´ll take it with me and post it on the next time. Your new post is very, very nice. I have my first old shoes too. They are so nice!!! And your pictures from the "Geißlein" are soooooo sweet. I´ll like it very much.
  Hugs Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 18. geweldig die jonge dieren die je overal weer ziet...zij kondigen de lente aan...vind je ook niet?
  proficiat met je blog
  Gr. Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook al heerlijk aan het opruimen. Wat een lieve blauwe stofjes en blauwe kop en schoteltjes. Helemaal mijn kleur ook. Ik ben nu bezig borden te verzamelen (gewoon voor gebruik hoor) in bonte blauwe kleuren. Gewoon lekker vanalles doorelkaar.
  En je kan gewoon mee naar Florida hoor. Wel virtueel dan, maar toch. De laptop gaat mee en ik probeer zo af en toe wat te posten. Dus vooral lekker meegenieten.

  Lieve groet, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hei Ingrid!
  Wonderful photos! I like it:))
  Have a nice day!!
  Hugs:)) Piitis

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Ingrid,

  Mooie borden, verzamel precies dezelfde, maar wie weet heb je geluk, kwam laats een set van 28stuks tegen voor nog een 18 euro, mijn dochter zag ze het eerst! Je begrijpt was er helemaal niet naar op zoek. Succes met je zoektocht en fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja, wel gekocht natuurlijk hahahaha.... Opsturen is echt geen optie, de kosten van verzenden is vrij duur vanuit Zweden als ik nou iemand kende die veel op en neer ging dan kon die ze meenemen en in Nld. versturen en of ze heel over komen vanuit Zwd., Bij toeval zul je er wel weer een paar tegen komen, let maar op :o). Je hebt zelf ook een mooie blog, Gezellig zo. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wauw, wat een schatkamer die zolder van jou!!!! Die schoentjes... echt helemaal geweldig!!! Maar het serviesgoed is ook ook prachtig! Hè, ik wou dat ik zo'n zolder had, maar helaas hebben wij helemaal geen zolder (alhoewel dat soms ook wel lekker is hoor, bewaar je ook geen onnodige rommel!)
  Nou, ga maar gauw lekker rommelen met je blauwe stofjes, kunnen wij straks ook weer meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb helaas geen zolder dus zal ook nooit van dit soort 'schatten' ontdekken.
  Zo is opruimen toch niet echt een straf he?

  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben vandaag voor het eerst op je blog en wilde je even een compliment geven over je mooie paas quilt ,knap hoor zonder patroon .
  Ben je al met je quilt begonnen van Anni Downs?
  Ik ben bezig met hem inelkaar aan het zetten ,het is echt een heel leuk werkje om te maken ,succes ermee ik zie hem vast wel op je blog als hij af is
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ingrid, thank you so much for stopping over to visit me:) you found some wonderful treasures indeed...your baby shoes are precious...your tins are lovely, such wonderful graphics they have...and the goats are so cute!!! have a wonderful day:)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Ingrid,
  Nou zeg, jij had nog onverwachte schatten op zolder liggen !! Zo leuk is dat, soms vind je iets weer en kijk je er met andere ogen naar en kun je er weer fijn mee decoreren.
  Fijn weekend gewenst, Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.