Please visit my other blog

maandag 11 mei 2009

Lieve kadootjes / lovely presents

Wat een heerlijke dag was het gisteren, om 8 uur werd ik wakker gemaakt door een paar blije gezichten, mam.... het is moederdag....
En wat ben ik verwent zeg. Mijn oudste had zelf (van z'n eigen geld nog wel) een prachtig kadootje gekocht. Een heerlijk stuk lavendel zeep.



Van mijn dochter kreeg ik dit leuke vogelhuisje met een lieve zelfgemaakte kaart erbij.

En ook nog van hun samen deze mooie witte klimroos. We hebben hem al een mooi plekje in de tuin gegeven.


En als klap op de vuurpijl van mijn man een nieuw vogelhuisje voor in de tuin, nou ja zeg....
Dit had ik dus echt niet verwacht en ze hebben het wel erg goed geheim weten te houden. Zo'n kadootje verstop je niet even in de linnenkast toch.....




De vogeltjes vinden hem blijkbaar een stuk steviger dan de vorige want hier durven ze weer wel op te landen. We hadden dezelfde dag ook nog bezoek van een turkse tortelduif. En zelfs de waterdrinkplaats is goedgekeurd.









's Middags zijn we nog lekker wezen fietsen en wat worden die eendjes al groot hè, eentje durfde onder het waakzame oog van moeder eend wel heel dicht bij te komen.





En na het fietsen kreeg ik zelf gebakken wafels bij de thee. Deze keer in een heel sjiek kopje.

Zoals jullie hebben kunnen zien ,een hele leuke moederdag dus ,met ook nog eens heel mooi weer met een stralende zon. Ben zelf een beetje verbrand in mijn gezicht, vast tijdens het fietsen gebeurd.





En vandaag moesten ze weer naar school. De meivakantie is nu echt voorbij en dan proberen we weer om in een ander ritme te komen. Heb vandaag veel gewassen, boodschappen gedaan, gestofzuigt (of is het stof gezogen?) en gestreken..... Ook nog een paar planten gekocht voor in huis, alles ging met 50 procent korting weg, dus heb ik een witte en een rose hortensia gekocht en deze mooie plantjes. Weet niet hoe ze heten maar vond ze erg mooi. Eigenlijk zijn ze voor buiten maar ik heb ze binnen gezet. Daar doen ze het vast ook wel goed.








Het is nog heerlijk buiten dus ik denk dat ik nog even de tuin in ga. Krijg telkens bezoek van deze jonge nieuwsgierige merel.


Fijne week allemaal.




My mothersday was a wonderful day with lots of lovely presents. My son bought me a piece of lavendersoap. And my daughter gave me a birdhouse. Also they have given me a climbing rose.
And the birdhouse was given by my husband and the birds do like it a lot as you can see.
In the afternoon we went for a ride on our bikes and then we had a lovely cup of tea with something nice (selfmade by the kids) to eat.
Today the children were going to school again,their two weeks holiday is over now so I had to do a lot of housekeeping today but also bought a few new plants to.
The sun is shining so I am of to my garden and enjoy all of the young birds.


Have a nice week,
hugs, Ingrid.



21 opmerkingen:

  1. Dat was idd een heerlijke moederdag voor jou! Je hebt er duidelijk van genoten.. Nu gaat idd het gewone leven weer verder, fijne week! Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha,ha nee zo'n vogelhuisje verstop je maar niet zo, hij zal wel een speciale plek hebben opgezocht. Maar je bent goed verwent, de vogels zullen er ook blij mee zijn.
    Groetjes Jo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die plantjes waar je de naam niet van weet, heten PLATYCODON. Zijn idd voor buiten, maar binnen kunnen ze ook. Na de bloei terug snoeien en dan de tuin in. Komen ze elk jaar weer terug. Heb ze zelf ook, in het rose en wit. Ze zijn er ook nog in het blauw.

    Veel plezier met je mooie presentjes, je bent lekker verwent:)

    Groetjes van Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, jij had een goede dag gisteren.
    Leuk die kadootjes die je kinderen dan zelf kopen. Maar dat vogelhuisje is ook mooi.
    Dat vinden de vogels ook.
    Die zullen veel in je tuin zijn.
    Veel plezier ervan.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gezellige dag is het bij jou geweest !
    mijn oudste had ook voor het eerst zelf een cadeautje van eigen geld gekocht en een hartje geknipt met daarop een lief gedichtje (dan smelt ik dus helemaal)
    wat een grappige foto is die van het aanvliegende musje !
    leuk al die verwennerij hoor, nu lekker nagenieten (nou ja, ik ben vandaag met prcies dezelfde dingen bezig geweest als jij, bergen wasgoed van de vakantie, we hadden daar geen wasmachine hihi)
    en vanavond op school schoongemaakt :-) duik nu dus lekker m'n bed in
    groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hello Ingrid,
    Oh it sounds and looks like you had a wonderful day with your family. Lovely gifts for you. I love all the birds you have in your yard. They must feel very welcome there.
    Thank you for your lovely comment on my mother. I do so appreciate all your visits.
    Hugs,
    June

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat ben jij heerlijk verwend, leuk hoor dat ze het allemaal stil hebben weten te houden. Echt genieten op z´on dag of niet. Fijne week nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi Ingrid
    nou je bent verwend hoor,leuk al die vogels in je tuin he?
    Is de merel niet op zoek naar een plekje om zijn nest te maken?
    Ik heb een pergola in de tuin waar al jaren musjes en een merel echtpaar nesten maken ,Het is een gekwetter in de tuin vooral als straks de eitjes uitkomen is het een gepiep .
    Nou geniet maar van je vogelhuisjes en planten
    groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Ingrid,

    Wat heb je een leuke en lieve dingen gekregen. Vooral als de kinders iets zelf maken of van hun eigen spaarcentjes iets kopen is altijd zo lief vind ik.
    Geniet lekker van je vogelhuisjes

    Groetjes
    Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi Ingrid
    Thank you for leaving a comment on my blog. I love to visit new blogs! I am glad you had a nice mother's day and I hope you'll visit me again.
    Rhondi

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Ingrid, wat ben je lekker verwend en wat een leuke kadootjes.
    Leuk hè dat de vogeltjes het nieuwe huisje meteen al zo goed bezoeken en dan de foto van dat jonge eendje, wat een durfal.
    Je bent nu weer druk aan de slag, hopelijk heb je ook nog even tijd om van de zon te genieten.
    Fijne dag nog.
    Groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een lekkere Moederdag heb je gehad (ik ook hoor).Het is ook hier in huis weer stil met iedereen naar school.De jongste is zelfs een weekje weg op schoolkamp.En ook de stofzuiger moet hier weer nodig zijn werk doen !!Het is ook overal hetzelfde he !Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jij had gelijk veel visite in je mooie vogelhuisje zeg.....
    En van die lieve eendjes nog op bezoek.
    Wat een visite.......
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hi Ingrid,
    what a lovely birdhouse...ähhmmm, both er lovely. The birds are pretty lucky about that. And lavendelsoap hmmm, I´ll like it too. You have a great motherday!!! Ohhhh, my english is very bad :0(, sorry!!!
    Hugs Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat klinkt als een heerlijke moederdag. Fijne kado'tjes ook.
    En nu de werkelijkheid weer in maar ook dat kan zijn charmes hebben.
    Fijne week verder.
    Groetjes,
    Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Ingrid, even over de pompoenen. Je moet ze een beetje snoeien af en toe. Soms zie je ergens een vruchtje zitten. Daar achter de rest van het gewas weg snijden. Zo krijg je minder, maar wel grotere pompoenen.
    Succes!
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hallo ingrid wat een leuke blog heb je.
    de naam van onze blogs lijken veel op elkaar.
    het scheelt maar een letter.
    ook de vilten vogelhuisjes staan bij mij te pronken. ik ben vast van plan om vaker bij je te kijken. en neem ook gerust een kijkje op my day's groetjes yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Ingrid, wat een fijne moederdag heb je gehad !!! En zulke leuke kado's ... echt dingen waar je stedds tegenaan kijkt en plezier van hebt !! Ben ook dol op vogels in de tuin :)
    Fijne week nog, Janneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Ingrid
    It sounds and looks like you had a wonderful motherday with your family.Oh so loveley gifts.
    I like the wonderful birdhoues,I think birds are
    more welcome in your tuin.I love lavendersoap,the smell so wonderfull.
    I hope you understand my grazy words.
    I wish you a wonderful day,
    love and hugs Regina

    BeantwoordenVerwijderen
  20. You really had a wonderful mothersday! The presents are all so lovely! It looks like the birds enjoy your garden and the birdhouse a lot!
    Liebe Grüsse
    Doris

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo lieve Ingrid, ben geland op die allerleukste en drukbezochte vogelhuis... wiebel met m'n armen gespreid voor balans nog even na! Wat een heerlijkheden heb ik gelezen, had nogal veel in te halen bij je! En je paas quilt, TE GEK! Helemaal mooi, tja en blijf kijken naar je haakwerk (lieve zucht) Ik moet mezelf echt in bedwang houden, ook hier een kreet van me met "HELP"!...hahahaha Ook ik heb de "granny square blanket" op mijn lijstje. De kleuren die je ervoor uitgekozen heb is net een veld van de Keukenhof, zo mooi! Tja, blijf ook steken bij de allermooiste platen van het Vossebos. Hé, zit al gezellig in de boot om mee te varen naar het aankomend weekend. Veel liefs en een hartengroet van Cin X

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.