Please visit my other blog

dinsdag 14 juli 2009

Dubbel feest

Het is vandaag niet alleen in Frankrijk feest (14 juli) ,ook bij ons is het feest, dubbel feest eigenlijk.

Mijn man, hier op de foto als 3-jarig indiaantje, is vandaag jarig. Hij is 43 jaar geworden.Hij wil het pas vieren als hij vakantie heeft maar ik ga natuurlijk wel even taart halen straks. En waarom is het dan dubbel feest,nou... mijn moeder is vandaag ook jarig, 62 jaar geworden. Van haar heb ik ook een oude foto opgezocht. Deze foto is genomen in de voortuin van het huis waar ik geboren ben. Mijn moeder is hier 21 jaar, het blonde meisje is mijn zus en de baby dat ben ik. Mijn broertje werd 5 jaar later geboren.

Mijn moeder viert haar verjaardag zondag, het is al die jaren eigenlijk nooit zo uitgekomen dat mijn man en mijn moeder het op dezelfde dag wilden vieren. We hebben dus nog wat feestjes voor de boeg maar vandaag is het dubbel feest (met taart).En dan wilde ik jullie nog even mijn rood servies verzameling laten zien. Dit is wat ik tot nu toe gespaard heb. Mijn moeder verraste mij afgelopen zondag nog met drie grote platte borden.
Ze had op mijn blog gezien dat één groot plat bord met een afbeelding van een brouwerij erop één van mijn laatste vondsten was, en zij had er nog 4 van in de kast staan.En nu heb ik er dus 3 van gekregen.Ik ben hier natuurlijk superblij mee. Ze zijn ook meteen in gebruik genomen.En dan nog een paar foto's genomen in de tuin. Deze prachtige vlinder zat gister avond op een hortensia.Hij vloog gelukkig niet weg toen ik naar binnen spurte om mijn fototoestel te pakken.
Een dagpauwoog heet deze vlinder, geloof ik.En de bijen gaan ook ongestoord hun gang bij het verzamelen van nectar. Er zaten er wel 10 op deze plant, erg mooi van dichtbij vind ik.


En deze foto's maakte ik zaterdag tijdens een strandwandelingetje, deze zee distels zijn echt mijn favoriet. Je ziet ze echt overal langs de kust tegen de duinen aangroeien. Ze zijn een beschermde soort dus ik pluk ze niet. Maar als ik een bos van deze bloemen gemengd met witte roosjes zie staan bij de bloemenwinkel kan ik ze bijna niet weerstaan, zo mooi......

Groetjes, Ingrid.

Today is the birthday of my husband, he is 43 years old now. The picture of the little indian is him at the age of three.

Also it is my mothers birthday today, she is 62 now. The picture was taken in the garden of the house I was born. You can see my sister and me ( a little baby) on the picture too.

I have made some beautiful pictures in the garden, I love butterflies. The little bee was very busy and didn't notice me at all.

The last two picture were taken by the seaside, I love this blue flowers.Hugs, Ingrid.
11 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid, van harte, van harte met beide verjaardagen !!
  wel grappig, mijn moeder en mijn man waren niet op dezelfde dag jarig, maar scheelde 1 dag (mam was 8 Mei en Bram 7 Mei:-)
  mijn vader is morgen jarig (hoopt hij 79 te worden, wat een verschil in leeftijd met jouw moeder he hihi)
  Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe !!
  Het weer hebben jullie lekker mee !
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uhh vergeet ik nog te zeggen dat ik je servies helemaal geweldig vind (prachtig dat rood !!)
  en je tuinfoto's zijn ook super!!
  leuk als je eens goed in je eigen tuin kijkt wat voor mooie plaatjes je kan schieten he
  nou doeiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hartelijk proficiat voor alle jarigen en allerbeste wensen. En voor jullie allemaal samen een fijne feestdag toegewenst. Wij hebben vandaag naar het grote defilé in Parijs op de Franse tv gekeken en het was weer prachtig om te zien :)
  Zelfs in de sommige Waalse delen van ons land vieren ze ook de 14e juli.
  Prachtige foto van die vlinder, heel mooi!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dubbele felicitatie. Leuk nog zo'n jonge moeder. Natuurlijk nooit een garantie dat je ze lang bij je hebt, maar toch meer dan wanneer je moeder 39 is als je zelf geboren word. Geniet van beide verjaardagen en die plant [ben de naam kwijt] zit volgens mij altijd vol met bijen en vlinders. Heel mooi om te zien.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de jarige jobjes! En wat een prachtige natuurfoto's. Ik vind vooral het plaatje van de bezige bijtjes echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello Ingrid,
  Lovely photos of your blooms in the garden. That little bee is busy. Your mother is so lovely sitting there with her sweet little girls. I love photos like these. They tell such a wonderful story of life. Your husband made a cute little indian. I hope they both have a great day today on this celebration of their births. You have a lovely day with them!
  Hugs,
  June

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ingrid,

  Gefeliciteerd met de jarige, gebak al op?

  Groetjes Pieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai,als nog dubbele felicitatie!Wat n mooie close-up foto's van de bloempjes en de bijtjes!Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog gefeliciteerd!! Mooi die oude foto's. De vlinders en bijtjes kan ik ook zo van genieten in de tuin.

  Groetjes Carolina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de beide jarigen! Wat een jonge moeder heb jij! Leuk die foto's uit de oude doos.
  Mooie foto's heb je gemaakt van die bloemenpracht en de nijvere bijtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gefeliciteerd met beiden!
  wel een beetje laat maar ach..
  prachtige foto's, en je servies is super!!!
  wij hebben heel oud boerenbond, dat vind ik ook zó mooi
  Gr.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.