Please visit my other blog

vrijdag 3 juli 2009

Kaarsjes in de tuin

Wat is het de hele week toch heerlijk buitenzitweer geweest en om het dan extra gezellig te maken mogen de kaarsjes in de tuin natuurlijk niet ontbreken.
Wat oude glazen potjes,een waxine kaarsje erin en dan overal in de tuin ophangen. Ik heb ook her en der nog een paar lampionnetjes hangen (nog niet op de foto gezet).Het is hier 's avonds een beetje sprookjes-achtig in de tuin, echt heel mooi.

En deze lantaarn die hangt al heel wat jaartjes buiten, er is ook al een glaasje kapot, maar weggooien doen we niet, het is als ik mij goed herriner één van de eerste aankopen die ik deed bij Ikea.


En over sprookjes-achtig gesproken,dit lieve kleine gehaakte engeltje kreeg ik van de moeder van mijn vriendin. Ik had haar al eens op een verjaardag vertelt over mijn haakproject, en ze had nog wel iets voor me, want ze had vroeger heel veel gehaakt. Ik kreeg een hele stapel haakboeken, een paar zelfgehaakte pannelappen en dit engeltje. Ook de beschrijving erbij dus nu kan ik het zelf eens proberen, maar of het me gaat lukken?? het ziet er best ingewikkeld uit.





En in één van de haakboeken stond deze gehaakte mobiel, toen mijn dochter hem zag vroeg ze gelijk of ik die niet voor haar kon maken. Nou.... ik zal het eens gaan proberen natuurlijk want hij ziet er inderdaad erg mooi uit. Ik hou jullie op de hoogte.




En wat er in dit rieten koffertje zit? Ik kon het natuurlijk niet laten om even een paar hexagonnetjes voor mijn nieuwe patchworkproject te proberen. En het is echt een heel leuk werkje, ideaal om 's avonds buiten in de tuin te doen. Ik moet zeggen dat dit werkje (wat met de hand gedaan word) eerlijk gezegd nog sneller gaat dan met de naaimachine. Het aan elkaar zetten zal wel wat meer tijd kosten maar tot nu toe valt het me erg mee.








En als laatste nog een paar foto's uit de tuin, deze keer even geen hortensia's want die hebben het erg zwaar met dit weer. Klokjesbloemen en bloemen van de hosta's, ook erg mooi.
Het is hier op dit moment nog 27 graden maar het is ook ontzettend hard gaan waaien, de weersomslag zal niet lang meer duren denk ik.


Fijn weekend allemaal,
groetjes, Ingrid.




It has been very hot last week,almost 30 degrees Celsius,but is is so nice to sit outside all evening. And of course we did light up some candles.

The little angel is a beautiful crochet work done by the mother of a friend of mine.Now I can try it myself. I hope I can make one too but I think it is very difficult.
She also gave me some books and my daughter loves this mobile, I will try to make one for her.

I also started to make some hexagons for my new patchwork project,it is such a nice thing to do.

And the last two pictures were taken in my garden.I won't show the hydrangeas today because they have a hard time now it is so hot outside.


Have a lovely weekend,
hugs, Ingrid.





17 opmerkingen:

  1. Gezellig al die lichtjes in de tuin! Het hoort gewoon bij de mooie zomeravonden :)
    Daarstraks begon het opeens donker te worden buiten en koelde het weer af, maar nu tegen in de avond is het alweer zo warm. Ongelofelijk weertje eigenlijk, we mogen niet klagen.
    Een fijne zomeravond voor jou en tot gauw,
    Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ij haak ook veel, maar dat engeltje heb ik nog nooit gezien,erg lief.ja het is erg droog in de tuin,dat kan je heel goed zien aan de hortensia"s, maar vanavond is er regen.
    oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ingrid, wat leuk dat je de lantaarntjes ook heb gekocht, is ook zo gezellig al die brandende kaarsjes in de tuin, het lantaarntje van Ikea herken ik, ik heb ook dit soort lantaarntjes. Wat een lief gehaakt engeltje en het mobiel is ook prachtig en met zoveel boeken over haken gaat het je vast wel lukken.
    Er viel hier niet veel regen, maar toch is alles lekker opgefrist, alles staat nu wagenwijd open zodat het in huis straks ook lekker fris is.
    Fijn weekend.
    groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk al die lichtjes en je tuin is ook een plaatje zeg....genieten.
    Dat gehaakte is echt super zo'n mobiel en dat engeltje.....schitterend

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk sfeervol al die kaarsjes in de tuin. En wat een schattig gehaakt engeltje. Hoewel ik best wel crea ben, haken gaat niet echt goed en laat ik aan moeders over (Oma Nijn). Bij ons is er vandaag geen spat regen gevallen. Had er wel een beetje op gehoopt. Ook onze hortensia's lijden onder deze warmte. Ben dus maar weer met de sproeier bezig geweest.
    Fijn weekend, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gezellig hoor al die lichtjes in de tuin.
    Toch ben ik bang dat dat voor even weer over is want hier is het tenminste al behoorlijk afgekoeld na de flinke bui van vanmiddag.
    Het was ook wel erg warm maar waarom moet het hier in Nederland toch altijd meteen zo de andere kant opslaan???
    Toch een zonnig fijn weekeind toegewenst.

    Groetjes,
    Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat gezellig al die lichtjes in je tuin, echt genieten hoor !!
    uhh ik als leek weet niet wat een hexagonnetje is ?? de mobiel en het engeltje is echt superrrr !!
    ik dacht dat het koffertje vol zat met mini stippen servies (Femke heeft namelijk ook dit koffertje hihi)
    is het bij jullie nog zwaar weer geweest ?? hier heeft het iets in de verte gerommeld, maar verder niet, terwijl in Apeldoorn (is hier niet ver vandaan)is het echt noodweer geweest...
    Groetjes en een fijn weekend gewenst!!
    Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gezellig die lichtjes in de tuin 's avonds, iets waar we nu nog even van kunnen genieten. Die mobiel ziet er erg leuk uit, ben benieuwd ..
    Groetjes Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Ingrid,
    Wat een schitterende haakpatroontjes!!! En je tuin is inderdaad sprookjesachtig, eerlijk. Hier staan helaas geen bomen in de tuin waar ik lichtjes in kan hangen.

    Fijne zonnige zondag.
    Groetjes,
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ingrid,
    het ziet er inderdaad sprookjesachtig uit! Zo mooie gloed en sfeervolle lichtjes! Genieten hoor, om zo in het schemer te zitten.

    Je patchwork project ziet er ingewikkeld uit, maar zal je lekker voldoening geven he?
    Prachtige stofjes ook, bij elkaar. Groen en roze is favoriet of niet?

    Leuk dat je zo'n zin hebt in elke keer weer een ander handwerkje, zo'n engeltje lijkt me ook wel wat ingewikkeld hoor, ik moet eerst weer es uitvinden hoe het haken precies gaat ;)
    Veel plezier, en een fijne zondag! Groetjes Freekje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hello dearest Ingrid,
    The lanterns make your garden seem so romantic. I will have to try some in mine. What a lovely glow they make. The fabric for your new project is just what I would have picked. I love it. The lilies looks so yummy, what kind are they? I love to have lilies in the garden. They make everything smell so sweet. I'm hoping that you get a break from the heat very soon. It is so hard to be motivated when it is so hot.
    Hugs,
    June

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hi Ingrid,
    wat een mooie inspirerende post ... die lampjes in de bomen dat moet ik ook nog eens gaan doen, ziet er zo leuk uit !
    En weet je wat.. ik ben ook begonnen met haken, kan nu alleen nog maar rechte rijtjes of rondjes :)) Maar het wordt toch al wat !
    Ga je van de hexacons een deken maken ?? Ben benieuwd !
    Fijne week, Janneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een leuk idee om zo'n mobiel te haken..dat had je dochter goed gezien..die word vast helemaal super!
    gr. Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk die kaarslichtjes in de tuin. Ik heb ook altijd kaarsen aan, zomer en winter binnen en buiten. En die mobiel, dat gaat jou gewoon lukken hoor!

    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat romantisch al dat kaarslicht in de tuin, heerlijk zijn die zomeravonden toch. Jouw tuin ziet er ook prachtig uit met al die hortensias. En wat ben je met leuke projectjes bezig. Dat haken gaat je ook zeker lukken. Ik wens je een hele fijne zomer toe!
    Groetjes Bertina

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heey Ingrid,

    Leuk al die haakpatroontjes, vooral dat engeltje. Is leuk om straks met kerst in de kerstboom te hangen. Nu een vraagje: ik ben op zoek naar een patroontje van een soort van mutsje die je op een jampotje dan doen. Staat dat patroontje misschien in dat boek? Dan zou ik die heel heel graag van je willen.
    Als je een voorbeeldje wilt van wat ik bedoel dan kan ik je die wel even mailen.

    Groetjes Pieternel

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hoi ingrid wat leuk dat je mijn blog ook gevonden heb. Dat engeltje heb ik ook gemaakt, alleen heb ik er geen lus bovenaan gemaakt maar zet ik ze zo neer (ik heb er 2) het was wel een gepriegel maar ze zijn erg leuk. ik had ze voor de kerst gemaakt maar ze staan nog steeds bij mijn spiegel.
    groetjes yvon

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.