Please visit my other blog

dinsdag 8 september 2009

Our pear tree and butterflies

De kinderen zijn weer naar school en wat was dat wennen zeg. De wekker die weer afgaat om 7 uur, pfft......dat viel niet mee, maar we zullen allemaal wel weer snel in het ritme komen. Toen we thuis kwamen van onze vakantie was het eerste wat we deden, de tuin in lopen en kijken hoe alles veranderd (veel onkruid dus) en gegroeid was. En kijk eens wat een heerlijke peren.

The children are back to school and that was not easy after a great summerholiday. The alarmclock was going off at 7 o 'clock and that wasn't easy too. But I think we will get used to it soon. The first thing we did when we got home was take a look in the garden. Everything has grown so hard (the weeds too) and look at this lovely pears.We zijn natuurlijk gelijk aan het plukken gegaan.

We did pick them off course.Echt een goede oogst want vorig jaar hadden we helemaal geen peren in de boom.

A very good harvest because last year we didn't have pears at all.

We hebben ze dezelfde dag nog gekookt en o ja snel, een foto maken anders zijn ze al op.

We did cook them the same day and o yes quick, take a picture before they are all eaten.

Bijna te laat, ze zijn ook zo lekker.

Almost too late, they are delicious.

En nu ga ik weer snel aan de slag, er is 6 weken niets in de tuin gedaan dus jullie kunnen je voorstellen dat ik daar nog wel wat werk mee heb. Maar het is heerlijk weer en de vlinders zijn prachtig om te zien, dat word dus genieten.

But now I have to go and work in the garden. We didn't do anything there for 6 weeks so there is a lot of work waiting for me. I don't mind because we do have lovely weather and there are so many beautiful butterflies in the garden, I am going to enjoy that today.Groetjes, Ingrid.

Hugs, Ingrid.13 opmerkingen:

 1. hoi Ingrid
  Nou het is ook nog wel lekker weer om in je tuin te werken ,die perenj zien er lekker uit .
  Even wennen aan het opstaan ,maar voor je het weet is het al weer herfstvakantie en mag je weer even langer in bed liggen blijven .
  groetjes en werk ze in je tuin
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid,

  Wat een geweldige perenoogst, ze zien er heerlijk en mooi uit. Je zal je ogen wel uit gekeken hebben, als er vorig jaar niets aan de bomen hing en dan nu deze overdaad. En mmmmm gestoofd zien ze er ook uit om in te bijten. Wat is dat lekker hé. Wat een enig vergiet heb jij met dat roosje er op, echt schattig. En dan die vlinders, heerlijk om die zo van dichtbij te bekijken, wat ze zijn prachtig. Wens je veel plezier met de tuinklus want na zes weken niet echt iets gedaan te hebben lijkt het al snel op een jungle. Maar het is natuurlijk heerlijk om daar mee bezig te zijn.

  Fijne dag,
  groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dear Ingrid,
  Those pears look so delish! And you grew them yourselves. I hope you have a delightful time in the garden today. Our weather has been good as well and I will be working in my garden all day.
  Hugs,
  June

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is het nadeel van op vakantie gaan. Als je thuiskomt moet je echt alles inhalen.
  Maar ook dat komt goed. Het weer is goed.

  groetjes en werkse.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat is even wennen als de wekker dan weer gaat maar meestal went dat snel. Je hebt een mooie oogt peren en ook mooie vlinders in de tuin.
  Groetjes Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ingrid,
  wat lekker zeg, zoveel peren uit eigen tuin!
  Je hebt er een mooie sfeerfoto van gemaakt, ik herken de theedoek ;)
  Prachtige emaille vergiet ook, volgens mij heb ik h'm es eerder gezien, maar hij blijft mooi!
  Fijne dag vandaag, hier is ook al vroeg de wekker gegaan, vandaag voorbereidingen...
  morgen wordt kleine Boaz 1 jaar!
  Groetjes Freekje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, stoofpeertjes. Ik heb ooit ook eens een perenboom gehad en vond het super om stoofpeertje van eigen grond (boom) te eten.
  Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk, al die peren uit je eigen tuin.Dat zou ik ook wel willen hoor. En die stoofpeertjes zijn zó lekker! Geniet ervan en succes met de tuin, het is nu nog lekker weer om in de tuin aan de gang te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lieve Ingrid,

  het water loopt me in de mond,zo lekker zien die peertjes eruit.Fijn dat je een heerlijke vakantie had,heb je nodig hoor.zeg ik ook tegen mijn kinderen.
  Je hebt me op een idee gebracht,annemieke is tot Zondag hier,vanwege beurs,ik ga ook peertjes koken,vind ze heel lekker, miek dus.
  en nu onkruid wieden he,ik wied de hele zomer al,komt door het warme weer.


  oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk stoofpeertjes , met een pijpje kaneel en een flesje bessensap erdoor en als het in huis is eenscheutje bessenjenever erdoor .
  Mmmmm ik kan die geur haast ruiken als ik jouw peertjes zie !
  Lieve groet Rini

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaaaa daar is ze weer! En wat een zaligheid, lekkere stoofpeertjes met kaneel... hoelaat eten we? hihihi... Doe maar lekker rustig aan, even weer wennen (taai hé). En dan weer gauw op je blog lieve Ingrid, heb je gemist. Liefs van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh WOW, this is a great post & you have the most gorgeous site here. I had to stop by to leave this comment for you – and to say hello of course ! Your posts are creative and original and you have interesting pictures. It's all perfect ! Thank you for sharing your site and best wishes....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi, love that enamelware with the holes and the rose, in spanish it´s "colador". A very beautiful blog.
  María Cecilia, from Chile, southamerica

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.