Please visit my other blog

donderdag 29 oktober 2009

Halloween in Holland?

Op onze zolder staan verschillende dozen vol met kerstspulletjes, paasspulletjes en sinterklaasspulletjes, allemaal heel leuk om telkens een tafeltje te kunnen decoreren. En ja, wij hebben ook een klein doosje met spulletjes voor Halloween. Elke herfstvakantie willen we toch een paar heksjes en pompoentjes in huis, maar zoals ze in Amerika Halloween vieren hoeft voor ons eigenlijk niet. Na de herfstvakantie halen we ook alles weer weg en kijken we toch liever vol verwachting uit naar de Sinterklaas tijd. Maar het decoreren samen met dochterlief elk jaar is toch een soort traditie geworden.
Buiten naast de voordeur de mand met witte cyclamen versiert met kleine glazen pompoentjes en een heksje.

Halloween is almost here in Holland, but will never be the same as in America. But we like to decorate with pumpkins and witches.

En binnen heksjes, trollen en pompoenen. De oranje pompoentjes 's avonds maken het wel erg gezellig in de keuken.
The orange pumkinlights look so cozy in the kitchen.


En een aantal jaar geleden maakte ik dit huisje van boomschors. Het dak is van denneappel schubben en zoals jullie zien is het nog niet af. Maar elk jaar met Halloween staat het beneden en wordt het gezellig ingericht met de miniatuurtjes die we verzameld hebben. Elk jaar komt er iets bij en het is de bedoeling dat hier ooit een (zelfgemaakte) muizenfamilie van vilt of van klei gaat wonen. Er komen nog kleine gordijntjes in en een paar bedjes.

And this little house I made of tree bark. It isn't finished yet but every year we put our miniatures in and enjoy it, especially my daughter. We want to make a little mouse family too and little curtains and little beds.


Halloween in Nederland zal het nooit echt worden maar een klein beetje wel.

Halloween in Holland will never be the same as in America but we try a little bit.


O ja, voordat ik het vergeet. Het jubileumfeest van mijn man was grandioos! Er zijn ontzettend veel mensen geweest op de receptie (80-100) en hij is enorm in het zonnetje gezet. Het is een dag geworden waar we met het hele gezin met heel veel plezier op terug kijken en mijn man mag echt trots zijn op zichzelf na 25 jaar (ploegen) dienst. Allemaal nog bedankt voor de felicitaties, hij vond het echt leuk van de 'blogmeiden'.

Before I forget, I want to thank you all for the congratulations for my husband, he (we) did have a great day and we always remember it.


Happy Halloween,
hugs, Ingrid.
18 opmerkingen:

 1. oohhh wat een onwijs leuke spullen heb je voor de halloween. hier laten we het altijd staan tot na keuvelen (11 november) dan hebben we vaak nog net een week voordat sinterklaas komt
  goetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid, wat gezellig al die Halloween-spulletjes, ik vind de pompoenlampje zo schattig. Voorheen deed ik om de kerstlampjes van die oranje lampionnetjes uit de tuin vandaan, dat gaf ook zo'n sfeertje. Je herfsthuisje ziet er prachtig uit.
  Wat leuk dat je man zo'n mooi feest heeft gehad, welverdiend, want 25 jaar is een hele tijd.
  Je heb ook een mooie nieuwe banner.
  Fijne dag en lieve groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ingrid, leuk dat huisje. Zelf doe ik nooit aan halloween maar bij een ander vind ik het wel leuk. Je servies uit een vorige post is ook leuk om te krijgen. Jij bofte maar. En ook leuk dat je man zo'n geslaagde receptie had. Zo nu ben ik volgens mij een beetje bij.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dear Ingrid, I love your Halloween decor! It must be so fun for your children to help you get things ready for Halloween. One thing that my children and I always did for the holiday was to make sugar cookies in the shape of pumpkins and ghosts and bats and frost them with orange frosting. It was a tradition that we did every year.
  Your banner is so pretty on your blog. I love it!!!
  Warm Hugs,
  June

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja maar ja wij zijn ja ook errug leuk....;)
  Mooie halloween lichtjes zeg, die zijn gezellig.
  Fijne avond en groeten aan je man;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ingrid,

  Wat en enige traditie om jaarlijks je huis en buiten in halloween sferen te brengen. Dat huisje is enig zeg, en leuk dat jullie het jaarlijks uitbreiden tot wie weet wanneer het uiteindelijk compleet is en bewoond. Leuk ook al die pompoenlichtjes, kan me voorstelen dat het heel sfeervol schijnt. Leuk te lezen dat het een onvergetelijk jubileumfeest is geweest.

  Fijne avond verder,
  groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig allemaal. Ik vind vooral je boomschors huisje erg leuk. Ik ben eigenlijk niet zo van de halloween, maar ik zie op alle blog's zoveel leuke halloween decoratie dat ik volgend jaar (voor nu is het al te laat jammergenoeg) toch ook maar een halloween hoekje ga maken, ik ben om.
  Prettig halloween weekend!
  Groetjes Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Ingrid
  hier dan eindelijk weer een reactie van mij
  Wat een mooie glazen pompoentjes zit daar ook verlichting in ?
  Ziet er al met al toch erg halloween uit hoor !
  Ik had nooit zin alles te voorschijn te halen voor die paar dagen en heb laatst met opruimen alles weggegeven .
  Een griezelig gezellig halloween weekend
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 9. IIEEEEKKSSS, Ingrid! Ik schrik me rot hahaha.... Wishing you a Happy Halloween today, griezelig liefs van Hettie de heks x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij ons in de Hoeksche Waard leeft halloween ook niet zo. Liep een paar dagen geleden bij Intratuin en daar doen ze er alles aan om het er in te pompen. Maar ik krijg zo om me heen kijkend niet de indruk dat er veel mee gebeurt. Een van de dorpen heeft wel eens een lampionoptocht georganiseerd met halloween, maar ook dat heeft zich volgens mij niet voortgezet. Wat ik aan mijn bezoek aan Intratuin wel heb overgehouden zijn een aantal stenen pompoenen, want enkele 'echte' zijn bij mij een beetje lek (ik denk door de vele zon die er toch op schijnt). Deze zijn ook lekker zwaar, zullen er niet zo gauw afstormen en fleuren de tuintafel toch echt heel leuk op!
  Wens je een fijn weekend, geniet er van!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hi ingrid
  your halloween decoration is very nice.I love it
  all.
  happy halloween,
  hugs regina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi Ingrid
  Ja je kunt ze alleen in duitsland kopen en ook alleen rond de kerst na de kerst zijn ze weer uit de winkels
  Als je naar een mooie kerstmarkt wilt raad ik je Osnabruck aan ,echt prachtig en uiteraard zijn ze daar te koop groot, klein, super groot(super duur)
  Als je gaat heel veel plezier
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi,

  Voor iemand die niet aan Halloween doet heb je het toch aardig versiert in en rond je huis. Leuk die lampjes trouwens.

  Pieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke spulletjes allemaal, ik zie nu ook omdat er veel over bloggen dat Halloween nu ook een echt feest is geworden in Nld.

  Gisteren kwamen kidjes hier aan de deur om snoep op te halen hahah... zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi hoi
  Vrijdag werd ik verrast met een pakketje.
  Alles is prima aangekomen hoor, ook de kaarsen.
  Wat mooi verpakt ook allemaal en ik vind alles zo mooi.
  Ik ben er heel erg blij mee. De kaarsen had ik direct al aangestoken....hmmmm.
  Heb nog wel even een plaatje geschoten, na de kaarsen dan, om dit even vast te leggen.
  Wil je bij deze heel erg bedanken voor dit mooie en lieve cadeau.
  Heel erg leuk zeg dat ik mocht winnen.
  Nogmaals super en een dikke knuf.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eigenlijk als ik erover nadenk merk ik hier helemaal niets van Halloween. Nu doen wij er ook niet aan maar in mijn omgeving is er ook niemand die Halloween viert. Terwijl de winkels toch best wel een groot assortiment aan Halloween spullen in de schappen hebben liggen. Maar wat een leuke spulletjes heb je allemaal, misschien moet het in Nederland gewoon nog gaan groeien. Jij hebt in ieder geval je best gedaan.
  groetjes en een fijne week.
  Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er gezellig spooky uit bij je! Elk jaar neem ik me voor om met St. Maarten (of keuvelen zoals wij het hier noemen) de boel een beetje aan te kleden, maar het schiet er telkens bij in. Toch heeft het wel iets zo met pompoenen e.d. Nou, wie weet heb je me over de streep getrokken en is hier volgende week de boel versierd!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk dat je ook met Halloween bezig bent.Zo als ze het in Amerika vieren hoeft het van mij ook niet maar een beetje herfstig gezellig maken met pompoenen , lichtjes en andere zaken vind ik altijd wel leuk.Dit jaar hebben wij het met een vriendin en haar kinderen gevierd met een heksentea aan een versierde tafel en ook nog een Halloween bordje beschilderd en een heksig pompoentje van vilt gemaakt.Zo kan het ook gevierd worden.Het gaat om de gezelligheid!En nu eerst weer Sint Maarten, hoewel je daar buiten lampionnen weinig versiersels van vindt en dan weer Sinterklaas en de Kerst ,verheug me er nu al op!!Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.