Please visit my other blog

woensdag 7 oktober 2009

Lovely autumn

De paddestoelen lijken ineens wel uit de grond te schieten en natuurlijk moeten al die mooie exemplaren wel even op de foto. Ik vind het altijd iets betoverends hebben, paddestoelen in het bos. Stiekum hoop je toch een beetje dat er echt kabouters rondrennen net als je even niet kijkt, maar nee hoor, ook deze keer geen kabouter te bekennen (hihi). Maar wel deze mooie rood met witte stippen paddestoel, (vliegenzwam heet hij geloof ik?).


En nog vele andere soorten waar ik helaas de namen niet van ken, eekhoorntjesbrood was ook zo'n mooie naam, maar of ik hem heb gefotografeerd weet ik eigenlijk niet. Toch maar weer eens een namenboekje halen bij de bieb.





Bij de achterdeur heb ik ook weer het één en ander neergezet, wel zo gezellig. Hieronder de houten tray die ik al eerder heb laten zien, alleen nu heb ik er plantjes ingezet en nog twee flessen gevuld met lampenolie. De andere flessen (met inhoud) staan binnen en zijn nog steeds erg mooi.


Met de zinken gieter ben ik ook zo ontzettend blij, gekregen van mijn vader. Gelukkig sleept hij ook al zo lang dat ik weet van alles mee naar huis en nu beland er ook regelmatig iets hier. Bedankt hè pap. En de walnoten boom begint nu toch echt zijn noten te laten vallen. Dit is nu al genoeg om er straks weer heerlijke baklava van te maken.



En omdat het aan het eind van de maand oktober Halloween is duiken er hier her en der toch ook al wat heksjes op. Nu alleen nog buiten maar straks ook weer binnen want dan maken we altijd een Halloween tafeltje.



En zo is het dus best een gezellig hoekje geworden. Hé..., de heks is alweer gevlogen zie ik.




Gisteren was ik ook nog even (sinds lange tijd) bij de kringloop. Er was niet zo heel veel te vinden maar toch heb ik een paar dingetjes meegenomen.
Dit mooie winterboek met tekeningen van Anton Pieck en winterverhalen van verschilende schrijvers.



En er staan ook heerlijke ouderwetse recepten in zoals pepernoten maken of Engelse plumpudding. Toch maar eens proberen dan van de winter.



En dit kleine potje vond ik ook zo'n schatje, de kleuren passen hier heel goed in huis en nu staat het als pennenpotje op het telefoon tafeltje.



En als laatste laat ik jullie nog een mini-projectje zien. Mijn grotere projecten lopen natuurlijk gewoon door en hopelijk kan ik jullie er later wat van laten zien. Maar dit heb ik tussendoor gemaakt, nu was het ook niet zoveel werk maar wel erg leuk om te doen. Het borduurtje is maar 3 cm groot (klein eigenlijk) en daarna heb ik het ingelijst. Het staat nu op het herfsttafeltje en ik vind het zelf erg leuk geworden.


Allemaal nog een fijne week,
groetjes Ingrid.


Today I am showing you some pictures I made in de forrest. There are so many mushrooms now, and I think they are so beautiful, especially the red ones. I always hope to see a dwarf running around the mushrooms but no.... not today.
I also did some decorating outside next to the backdoor. And because it is Halloween by the end of this month, there are already some witches flying around.
I did buy some lovely things at the thriftshop and the last photo is a little project I made.
Isn't he cute and so very tiny, only 3 cm big (or better....small).

Have a lovely week,
hugs, Ingrid.



16 opmerkingen:

  1. Goed gedaan die foto's van de paddestoelen, die met dat spiegeltje ook, zo liep ik vroeger ook altijd met de kinderen door het bos.
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor paddestoelen. hier in blogwereld zie ik ze ook steeds verschijnen. Mooi op de foto gezet.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heej Ingrid wat een heerlijke post,je hebt ons zoveel leuks te vertellen, mooie aankopen, een lieve vader die je verwend.
    En stil heb je ook niet gezeten je hebt het buiten heel gezellig gemaakt en je projectje gaat ook goed, fijne avond, groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke log...echt mooi de paddestoelen van de week toch maar (als die stomme regen ophoud...het bos in)
    Heb je een recept van de baklava ik heb hier ook een boom ...en eigenlijk erger ik me helemaal groen en geel aan die zwarte schillen...misschien dat ik het wat positiever ga zien...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een lekkere lange post Ingrid !
    leuk die paddenstoelen, wij waren het spiegeltje helaas vergeten, die neem ik normaal ook mee, zo leuk om met de kids op ontdekkingstocht te gaan he
    mmmm heerlijk die walnoten, heb je zelf een boom of niet ??
    dat boek, superrrr !! (heb gisteren een boek gekregen met tekeningen van Cornelis jetze, dat vind ik ook zo mooi)
    heb ik vanmiddag heerlijk in zitten bladeren)
    ook je herfst hoekjes in de tuin zijn erg gezellig, en je egeltje (ik heb ze hier elke avond live in de tuin)erg schattig !!!
    fijne avond gewenst!
    Groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ingrid,

    Wat een lekkere lange gezellige post is het geworden. Beautie's de paddestoelen foto's, wat zijn ze allemaal mooi hé, en ook zo heerlijk de geuren er omheen. Heel mooi dat winterboek van Anton Pieck, leuk dat er ook recepten instaan, dat worden veel fijne lees uurtjes. En dan het schattige kleine borduurwerkje en al je gezellige herftshoekjes. Je hebt een hoop gedaan zeg, maar allemaal even gezellig, zal vast een voldaan gevoel geven.

    Fijne avond nog,
    groetjes Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ingrid, I love...love...love your banner! You always have it so pretty. I also love the decorating out your door. Great finds at the thrift. One of my favorite artists is Anton Pieck. I have a couple of his prints and I love them so.
    Hey, if you do happen to see any dwarfs running around the forrest, make sure you get some photos and share them them with us.I DO believe!
    Hugs,
    June

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke post Ingrid en wat een schitterende foto's. Maak jij zelf baklave???? Daar heb ik me nog nooit aan gewaagd, misschien ook wel omdat m'n dochter allergisch is voor noten en ik die caloriebommetjes dan alleen opeten moet hahaha.
    Ik vind je borduurtje allerliefst!!

    Groetjes
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijke lange herfstpost bij je....
    Mooi al die kleuren. Je vondsten van de kring zijn ook super zeg.
    Enne...heb je ook nog kabouters gezien daar tussen de paddestoelen...?
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ingrid,
    Wat leuk overal die kleine tekens van herfst bij jou thuis: binnen en buiten ! Wow wat een walnoten heb je, prachtig in die mand ! En dat egeltje is super (borduren vind ik toch al zo'n kunst)...afgelopen zomer ontdekte ik er eentje die bij ons rondscharrelde bij de kippenren, vind ze zo leuk !!
    Groetjes, Janneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je hebt er een heerlijke herfstpost van gemaakt .
    Mooi die paddestoel van onderen bezien met je spiegeltje en schattig dat potje en het geborduurde egeltje daar ben ik helemaal weg van .
    Het is echt zoiets wat je even tussendoor kan doen hè ??
    Lieve groet Rini

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke post met die paddenstoelen. Wij waren net wat te vroeg. Leuk die knipoog naar Halloween toe met die heks in de hei. Ben benieuwd of we nog resultaten mogen bewonderen van de recepten van het Anton Pieck Winterboek.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Ingrid,

    wunderschöne Herbstbilder zeigst Du. Vor allem die Pilzbilder sind so schön, auch deine herbstlichen Dekorationen gefallen mir.

    Liebe Grüsse Melontha

    BeantwoordenVerwijderen
  14. IK WEET GEWOON NIET WAAR IK MOET BEGINNEN,,,
    EERST MAAR DE PADDENSTOELEN ,SCHITTEREND ZIJN ZE EN ZOALS JE DAT MET HET SPIEGELTJE DOET,WAS JE KABOUTERS AAN HET ZOEKEN.???

    JE HOEKJES IN DE TUIN ,HARTSTIKKE MOOI,EN HEEL LEUK MET DIE HEKS,JE HAD HAAR MEE MOETEN NEMEN NAAR HET BOS.TUSSEN DE PADDESTOELEN.

    EN NU JE KRINGLOOP AANKOPEN,DAT BOEK VAN ANTON PIECK,, GEWELDIG, HEB ER HEEL VEEL.

    GEWELDIG ALLEMAAL OMA NIJN

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie herfstplaatjes zo!! Je heb ook leuke herfsthoekje gemaakt zo in je tuin. Echt heel mooi allemaal.

    Groetjes van Monique

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.