Please visit my other blog

dinsdag 12 januari 2010

Springflowers and snowmen

De witte hyacinten staan op dit moment zo mooi in bloei in huis. Even vastleggen op de foto dus want ze zijn ook weer zo uitgebloeit. En de geur...heerlijk. Ik krijg er gelukkig geen hoofdpijn van maar ik ken mensen die ze dus absoluut niet in huis halen. Hier dus nog steeds een beetje lente in huis maar buiten wintert het nog steeds lekker door.

The white hyacinths are so pretty now and I love the aroma,mmmmmm......Dit lieve vogeltje stuurde Cindy mij op, is het niet een schatje. Samen met een pakketje om een stitchery te maken, zo lief. In de kerstvakantie heb ik er nog geen tijd voor gehad om er aan te beginnen maar binnenkort ga ik er eens lekker voor zitten.

This sweet litlle bird was a gift from Cindy, she also send me a lovely stitchery pattern with fabric and little bells and soon I will get started with it.
En de tulpen die staan nog volop te bloeien hoewel ze nu al wel een beetje gaan hangen, maar zo'n (volgens mijn dochter) "ontplofte" bos tulpen heeft ook wel wat.

The tulips are so beautiful, my daughter thinks they look a bit "exploded".

Buiten wintert het gelukkig nog lekker door en in het weekend hebben de kinderen volop kunnen schaatsen. Ik ben zelf nog niet op het ijs geweest (ben niet zo'n held) maar als het blijft vriezen en ik zeker weet dat het ijs dik genoeg is, ga ik misschien ook nog even. Hier onze dochter in actie.

Here in the Netherlands it is still freezing and the children did skate last weekend, here you see my daughter in action. I only go on the ice when it is thick enough and till now I didn't go, but who knows, maybe tomorrow?
En voor de vogeltjes hebben we ook nog iets lekkers gemaakt, lekkere cakejes van vet en zaden. Een tractatie want ze vliegen af en aan. Alleen als ik met mijn camera tevoorschijn kom vliegen ze allemaal weg dus daar heb ik nog geen foto van.

And we did make some cakes for the birds, it is not easy for them to find food now, so now they can enjoy these little cakes.

Ook nog even bij de kringloop geweest. In de hoop om eindelijk eens de mooie blauwe borden te vinden of ander mooi roosjes serviesgoed... of pastelkleurige emaille.....maar nee niets van dat. Maar wel een paar sneeuwpopjes. Dit kleine ventje had zo'n lief gezichtje die kon ik niet laten staan en ach maar 20 cent.

Also went to the thriftshop and found these lovely snowmen, aren't they cute.
En deze wat grotere mochten ook mee naar huis (samen 1 euro), op het seizoenstafeltje staan ze nu gezellig bij elkaar.
Also these two went with us.
Nog even een update van onze zebravinkjes, helaas hebben mams en paps de eitjes uit het nestje gegooit. Als het echt lente word nog maar eens proberen maar dan zullen we de paartjes toch maar even apart van elkaar zetten.
Allemaal nog een fijne week,
groetjes, Ingrid.

And our own little birds did throw out their 3 little eggs, maybe we should try it again when it really is springtime.
Have a lovely week,
hugs, Ingrid.16 opmerkingen:

 1. Wat een leuke vondsten bij de kringloop! Je moet daar gewoon af en toe even binnenwippen. Bij mij komt daar niet zo veel van.... Maar als ik deze leuke dingen bij jou zie, moet ik dat toch ook echt eens meer doen! Mooie hyacinten en tulpen. Echt al voorjaar. Krijg daar toch steeds meer zin in. Ben de sneeuw zat!
  Hartelijke groet,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke sneeuwpopjs voor al de laatste 2
  Wil je mij even laten weten wat voor vet je gebruikt voor de cakejes voor de vogels ?
  Vindt het zo een leuk idee de vetbollen die we kopen zijn zo vlug op
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke post zeg.
  Eerst heb ik helemaal het lente gevoel bij je te pakken en erna kom ik weer heerlijk in winterse sferen. Beiden is genieten.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaaaa, daar is ze weer onze Ingrid! Lieverd, kwam op de geur af heerlijk die hyacintjes. Aaahhh en zo gaaf dat je m'n Tilda vogeltje er lekker hebt bij gezet. Misschien dachten pa en ma zebravink wel aan concurrentie hihi... jammer dat ze de eitjes niet uit wilden broeden. De natuur weet het beste wat ze dan moet doen. Enne ik vraag met Paula mee, wat voor vet heb je gebruikt? Ik zou zelf zo een hap willen zetten in die heerlijke birdy gebakjes, mmmmm.... En dan wil ik het niet eens hebben over je vondsten, GEWELDIG! Dikke zoen en warme wintergroeten van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ps ik ga hopelijk van de week een schaatsje wagen. Moet ik wel eerst nieuwe kopen want ben de mijne kwijt, mijn dochter heeft echt het schaats virus te pakken en is iedere dag wel op het ijs te vinden. Nu kijk ik heel goed naar jou mooie dochter om te zien hoe het ook alweer moet! Of ik neem wel een stoeltje mee hahahaha.... om te zitten natuurlijk hihihi... jij dacht natuurlijk al als hulpje voor me! (niet lachen) Bind onder m'n achterwerk wel een kussen (ja nu mag je wel lachen!) Dag dag Cin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voorjaar met de bloemen en winters met de schaatspret van je dochter. En dan ook nog leuke aankopen. Wat wil je nog meer.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ingrid, wat is het weer gezellig bij je en ik krijg echt al een voorjaarsgevoel met al die prachtige bloemen. Ik heb mezelf vandaag ook verwend met hyacinth en witte druifjes, ze moeten alleen nog uitkomen. De witte tulpen, ook al zijn ze 'ontploft' wat een leuke uitdrukking hihi vind ik zo ook mooi en witte , helemaal mijn kleur.
  Wat een lief kadootje heb je van Cindy gekregen, wat is het toch een schat.
  Een mooie foto van je dochter op het ijs, wat een leuke meid om te zien.
  Ik heb weer volop genoten bij je Ingrid.
  Tot de volgende keer.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hello dear Ingrid,
  Your daughter is so lovely and skating used to be such fun when I was her age. I don't skate anymore, and I never could very well, but I sure loved it anyway. Your little cakes for the birds will be such a gift for them aas they face all this cold. I love the fact that you made them for our sweet bird friends. One of my crabapple trees was full of birds this morning as they were feasting on the many crabs that were left hanging for them.
  You found some darling treasures while you were out thrifting. So cute!
  I'm sure you are keeping busy with many of your stitching projects this Winter and I hope that you are having a lovely time with your family.
  hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi,

  Vind de geur van hyacinten heerlijk, wij hebben ze straks weer in de tuin en als je dan al langs loopt.

  Heerlijk hoe die kids zo veel ijspret hebben of niet :)

  liefs bellavien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ingrid,

  Wat een heerlijke veelzijdige post zeg, ijspret, voorjaarsbloemen, enige aankopen voor bijna geen geld. Werkelijk enig zijn ze de popjes. En zelf vind ik tulpen als ze al helemaal uit zijn en gaan hangen nog erg mooi. En wat een lieve vettaartjes voor de vogeltjes, heel erg leuk. Nou iki heb genoeten van je pist.

  Liee groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heej Ingrid,

  Wat een traktatie jouw post, heerlijk verhaal en je foto's mmmmmmm
  je vogeltaart zo leuk en de geur van hyacinten kan ik bijna hier ruiken ik vind het een waanzinnige lekkere geur en krijg en geen hoofdpijn van maar wel lente kriebels.

  lieve groet Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is het gezellig bij je! Leuk al die spulletjes en al die heerlijke voorjaarsbloemen! Lief van Cindy om je zulke mooie dingen te sturen, ben erg benieuwd naar je stitchery!
  Oh, en nog bedankt voor je aanbod, maar ik heb dat patroontje inderdaad al eens opgeslagen. Leuk istie hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke site heb je. Ik kan de voorjaarsbloemen bijna ruiken. Ik ga ze morgen ook meteen halen. Ben helemaal enthousiast geworden. Leuk als je zo je slag slaat bij de kringloop winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Via via ben ik bij je komen buurten, wat een gezellig mooi blog heb je!
  Ik kom zeker vaker langs!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voorjaarsbloemen,ijspret,kringloopvondsten en uit het nest gegooide eitjes. Alles komt langs in deze post. Wel jammer van die eitjes. Had zo leuk geweest van die kleintjes.
  Fijn weekend!
  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Ingrid,
  you have many snow in the netherlands! Our snow ist smelting! Your hyacinths are so beautiful and also your bird-cakes :0). Ohhhh, my english is very, very bad....sorry!!!!
  Hugs Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.