Please visit my other blog

zondag 21 maart 2010

A little hen in the house

Voordat ik jullie voorstel aan een heel klein kipje, wil ik jullie enorm bedanken voor alle lieve felicitaties voor mijn verjaardag, het was hartverwarmend. En voor jullie altijd lieve reacties en omdat ik binnenkort hopelijk mijn 100ste volger mag verwelkomen hou ik binnenkort een Give-Away. In mijn volgende post meer hierover. Maar nu wil ik jullie voorstellen aan een heel gezellig kipje, mijn eerste creatie uit mijn nieuwe Tilda boek. Ze heeft de leuke naam Juultje gekregen en ze heeft de hele kamer (en tuin) al door gefladdert op zoek naar een lekker plekje om te zitten (hihi).

Before I introduce you to our little hen I want to thank you so much for your sweet words at my birthday, it warmed my heart. And because you are always giving me such sweet comments and I almost have 100 followers I'll soon have a Give-Away. In my next post I will tell you more about it.
And now here she is, my first creation from my new Tilda book. Her name is Juultje en she did flutter around all day in my home and garden.Ze fladderde de kamer rond en zag dat er wel hele mooie rozen in huis staan (zie ook mijn banner).
She did see these beautiful flowers in my livingroom.
En ze kwam ook langs beer die lekker rustig op een heel oud stoeltje zit. Het stoeltje is van een tante van mijn  vader geweest en volgens hem misschien wel honderd jaar oud. Antiek dus, de zitting is wel kapot en we willen hem nog eens opnieuw laten matten.

And she saw bear sitting in this very old chair. It belonged to an aunt of my father and he thinks it is perhaps  100 years old. 
En toen fladderde ze de tuin in want het is zo'n prachtig weer, heerlijke lente. De krokussen bloeien prachtig en er begint van alles uit te lopen.

And then she looked around in our garden and saw the most lovely flowers.


 Daarna kwam ze weer binnen en zag op tafel nog de laatste vondsten bij de kringloop liggen. Een mooie dekschaal en witte gehaakte kleedjes.

Then she came inside again and looked at the latest findings at the thriftshop.
Een hele leuke puddingvorm, mijn verzameling bestaat nu uit twee stuks. Nog niet veel natuurlijk maar het begin is er.En toen zag Juultje wel een heel leuk haantje in de keuken staan en ze ging lekker bij hem zitten.
And then Juultje meet her boyfriend in the kitchen.Maar nu heeft ze echt haar perfecte  plekje gevonden, een heerlijk warm veren nestje.
But finally found her perfect place in the window, a warm little nesting place. En ja hoor, ze heeft eitjes gelegd......
And look, she did lay some eggs already....Hihi, nou meiden alle gekheid op een "kippe"stokje, we hopen ooit nog eens een echt kippenhok in de tuin te hebben met echte kipjes, maar voor nu zijn we ook heel blij met Juultje. Ik hoop deze week weer lekker bij jullie bij te lezen want ik loop weer enorm achter. Maar ja met dat mooie lente weer is het ook moeilijk binnen blijven. Wens jullie allemaal nog een heel fijne zondag en een goed begin van de lente.

Well girls (LOL), I am making a bit of fun off course and we hope to have some real chicken in our garden some day. But now we are also very happy with this one. Hope to visit you all this week, I can't keep it up sometimes but it is so lovely outside now and so hard to stay inside. Have a lovely sunday and a great Spring start.Liefs, Ingrid.
Hugs, Ingrid.


18 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid, wat een heerlijk post en wat heb je Juultje mooi gemaakt, ze is wel heel ondernemend haha. Maar zo hebben wij ook kunnen genieten van je mooie nieuwe aanwinsten zoals die mooie schaal en kanten kleedjes en van dat heerlijke Lenteweer met al de krokussen in je tuin en wat een prachtig oud stoeltje heb je daar. Maar het hoogtepunt vind ik toch wel die prachtige rozen, wat zijn ze mooi van kleur en wat kleuren ze je header/banner mooi.
  Je borduurwerkje met Lente wordt ook heel mooi. Ik heb genoten van je post en ja met het mooie weer zijn we natuurlijk wat vaker buiten te vinden, ik ben vanmiddag ook lekker in de tuin aan het werk geweest.
  Fijne avond nog en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid wil je die lieve Juultje hartelijk bedanken voor de heerlijke rondleiding door je huis en tuin, echt gezellig.
  Liefs en tot gauw
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ingrid, wat een leuke rondleiding van juultje. En jij nog geen 100 volgers. Soms gaat het raar. De ene zit nog geen 3 mnd hier en heeft er al 100 en jij al meer dan een jaar. Maar ja, is ook totaal niet belangrijk. Ik kom graag langs.

  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Ingrid
  zo dat is een gezellig kipje ze is erg mooi geworden .Wat een werk zal dat zijn geweest om die pootjes gevult te krijgen .
  Heerlijk al die bloemen die uitkomen met het zonnetje.
  Fijne avond ,groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WAt een leuk verhaal van jouw kip.
  Ik zie het al voor me al kakelend door je huis . Prachtige banner ook weer met die heel mooie kleur rozen. Fijne lente weekgewenst , Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gezellig hier. Ik had al lentekriebels maar nu......brrr......wat gezellig hier.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige post heb je toch geschreven. En dan je foto's, ook om te smullen! Je banner is prachtig en je kippetje is Enorm leuk geworden! Het is een echte lente post hoor.
  Ik wens je een hele fijne week toe,
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi, Juultje is wel flink op stap! Gelukkig dat ze je niet de tuin door scharreld want voor je het weet staat je tuin op de kop (zei ze met ervaring :-( ) Nu nog wachten tot de eitjes uitgebroed zijn en ze kuikentjes heeft ;-)

  Ik wens jou ook een ontzettend fijne week toe! Het gaat lekker warm worden dus ook in zit vaker in de tuin dan achter internet!

  Groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk kipje heb je gemaakt en zo te lezen heeft ze al heel wat beleefd!
  Mooi blog heb je!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, Juultje heeft prachtige dingen gezien in jouw huis en tuin. Ze wil vast wel blijven!
  Groeten, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een gezellig kipje heb je gemaakt, ik vind hem erg leuk.Heb zelf het patroon ook maar nog steeds niet gemaakt!Stond trouwens niet bij het patroon dat ze zo ondernemend zijn!Maar er is bij jou dan ook genoeg leuks te zien!!
  Groetjes en fijne week ,Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dearest Ingrid you made me laugh with your Juultje's little antics inside and outside the house. She is a darling little hen! The pictures you have taken are stunning. Just beautiful!
  Have a wonderful day! You certainly brightened mine.
  hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Ingrid,

  Ten eerste..wat een geweldig mooie achtergrond heb je zeg...die roos...Beeldschoon!

  En dan je fotos...zo prachtig!!

  Dan als laatste je kipje...zo ontzettend schattig..en leuk gemaakt.

  Liefs Marijke xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Juultje is een heel knap kipje!
  Dat heb je heel mooi gemaakt,
  Het stoeltje is zo ook heel charmant,ik zou het gewoon zo laten.
  Je bent weer heel goed geslaagd bij de kringloop, mooie schaal en oh wat een enige pudding vorm.
  De kringloop is echt de leukste winkel van Nederland!
  Groetjes van Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schitterend Ingrid, Juultje is een juweeltje en wat trakteer je ons op een heerlijk beeldverhaal, die gekke Juultje met kieviseitjes, dat kan toch niet... :~) Heerlijk weer de lente hé, buiten van alles ondernemen,het geeft zo'n vrolijk gevoel.
  Je puddingvorm is heel apart, zo zie je ze niet zo vaak, op naar de derde. En erg mooi de foto's van de crocussen, en niet te vergeten de rozen, wat een beautie's! Het was weer een mooie gevulde post en ik heb er van genoten.

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha, wat een gezellig rondfladderend kipje hebben jullie! Je hebt haar echt prachtig gemaakt. Ik heb het patroontje ook liggen, en als ik deze zo zie...jááá dan begint het te kriebelen. Gelukkig nu weer even tijd voor dat soort dingen, eerst hadden andere dingen voorrang. Leuke vondsten ook weer (die puddingvorm...gááffff!), en je borduurwerkje....lieffff!!!!!!
  Fijn weekend, liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige header heb je toch, van de week soortgelijk rozen gekocht. En die kip geweldig natuurlijk.
  Wens je een fijn weekend,
  groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Ingrid,
  Ik pas je blog ontdekt en vind het erg leuk met mooie foto's! Je puddingvorm vind ik helemaal geweldig!! Ook je post met met de Tilda-kip, heel leuk gedaan...
  Fijne week.
  Groeten Vroni

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.