Please visit my other blog

donderdag 10 juni 2010

Happy birthday and a trip to Amsterdam.


Vandaag 10 juni is het de verjaardag van onze zoon Niels, geboren in 1996 tijdens het EK voetbal en er lag toen al gauw een oranje bal in zijn wieg. Er zijn in al die jaren veel verjaardagen geviert tijdens een EK of WK voetbal. Het is op zijn verjaardag dus vaak oranje versiert en zelfs een aantal buurmannen zijn creatief geweest  en hebben de hele straat versiert. De achtertuin hangt nu ook vol met oranje en rood/wit/blauwe vlaggetjes want het feest dat we zaterdag al vierden stond ook in het teken van Oranje.

Today it is our son's birthday, he was born in 1996 during the Europian championship and soon there was a orange bal in his crib. We did celebrate his birthday many times during a Europian or World championship and because the Dutch color is orange, we always have many decorations in orange.


Met zijn vrienden en een aantal familieleden keken ze naar een super oefenwedstrijd van Oranje en de toeters maakten lekker veel lawaai. De mannen moesten wel even bijkomen toen het voorbij was en hebben daarna nog een Oranje waterballonnen gevecht gehouden. Daarna met z'n allen lekker gegeten van de barbeque om vervolgens weer met de waterballonnen achter elkaar aan te gaan. Hij vond het een superverjaardag en we hebben dan ook heel erg genoten van deze dag.

Last saturday we did celebrate his birthday with friends and family and the National team played an great match, we did win this last practice duel with 6-1. The boys had a great time and after the match they had to sit down for a while. But then they did a waterfight with orange balloons. Then we had a BBQ and a balloonfight ( balloons filled with water) again. They have had a great time.Van sterrenbeeld is Niels tweeling en toen ik 's ochtends  in de tuin alles aan het klaar zetten was, ontdekte ik een tweeling in de tuin. Vond het zo leuk om te zien, een papaver-tweeling.
--------------------------------------------------

Met de jongste ben ik, samen met nog 74 leerlingen en 20 begeleiders naar Amsterdam geweest. Een geweldige dag en iedereen was blij dat er zoveel begeleiders waren want het is toch een hele onderneming om in Amsterdam rond te lopen met zoveel kinderen. Maar alles is goed gegaan en iedereen vond het een geweldige dag geweest. Het begon al met een mooie treinreis van Den Bosch naar Amsterdam, wat is Nederland toch mooi met al z'n rivieren, en dan die strak blauwe lucht erbij...perfect gewoon. We hadden trouwens wel geluk want door een stroomstoring was onze trein de laatste trein die ochtend die naar Amsterdam vertok vanaf  Den Bosch...pffft.

And last friday we were in Amsterdam. With 75 children we went to the Anne Frank house and we did go by train. Our country is so pretty with all its rivers.En dan met z'n allen naar het Anne Frank huis lopen waar de kinderen een rondleiding van 2 uur hebben gehad. Ik was er zelf ook nog nooit geweest (wel het boek gelezen) en het maakte diepe indruk op iedereen.  Onderweg wat foto's gemaakt van de grachten en mooie beelden.
And in Amsterdam we did walk to the Anne Frank house, the children did get a 2 hours during tour and it made a big impression on them.
In het Anne Frank huis mocht je geen foto's maken, dit bordje hangt buiten aan het oude gedeelte van het huis.
We could not take pictures inside the house but there were lots of other things we could take pictures from.En de westertoren is natuurlijk ook prachtig met al die blauwe onderdelen.Toen de rondleiding voorbij was zijn we met z'n allen richting de Dam gelopen om daar de boterhammen op te eten.
After the tour we walked to the Dam so the children could eat their sandwiches.


En oooh wat was het warm, gelukkig had ik zonnebrandcrème meegenomen want er moest echt gesmeerd worden die dag.
It was so hot that day, luckely I had some suntan lotion with me.
En nadat iedereen nog een ijsje had gekregen liepen we weer richting het centraal station om weer naar huis te gaan. De dag was zeer geslaagd en ook zo snel voorbij gegaan, maar je bent dan ook constant aan het opletten op de kinderen en dat iedereen weer veilig thuiskomt. Dit was de eerste keer dat de school zoiets onderneemt en ik denk dat het elke jaar in groep 7 wel word herhaald. De kinderen gaan nu zelf een dagboek maken want het orginele dagboek van Anne Frank heeft toch wel de meeste indruk op ze gemaakt.

And after eating a lovely icecream we did go to the station again so we could go home by train again, a one-hour trip with lots of fun. At school the children are going to make a diary too just like Anne Frank did. It was a great day in Amsterdam.Liefs, Ingrid
Hugs.

15 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid, van harte gefeliciteerd met Niels. Wat fijn dat hij zo'n superleuk partijtje heeft gehad, dan geniet je toch.
  Bij jullie kleurt ook alles oranje zie ik, hier in de straat doen ze er niet veel aan, maar als ze verder in de wedstrijd komen zie je toch meer vlaggetjes.
  Mijn zoon is 13 juli jarig en ook dat valt altijd in de kampioenschappen, wel gezellig, maar voor als Nederland wel in de finale mocht komen doe ik zijn feest het weekend na zijn verjaardag hihi.
  Prachtig ook die klaprozen, lijkt net crepepapier.
  Jullie hebben het goed getroffen met het weer vrijdag en leuke foto's heb je gemaakt van Amsterdam.
  Ik wens je een fijne dag vandaag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte met je kanjer.....wordt ie ook prof...? Want ja het is hem met de paplepel ingegoten.......
  Wat heerlijk zo'n uitje naar de grote stad zeg....prachtige beelden...
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd!
  whaha volgens mij werd zelfs het nederlands elftal gisteren gek van die toeter...
  En het anne frank huis...ben ik ook nog nooit geweest maar wel heel benieuwd naar, knap werk met zoveel kids er heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Ingrid, nog gefeliciteerd met de verjaardag van Niels. Mijn jongste is ook van bouwjaar 1996 (17 mei) herinner me dat hij die zomer met bruine blote beentjes in de kinderwagen lag. Wat vliegt de tijd hé.
  En oranje ja ook hier in een mannenhuishouden en allemaal (ik ook !) voetballiefhebbers komt er steeds meer oranje in en rond het huis.

  Groetjes en nog een fijne dag, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Ingrid,

  Wat een mooie foto's allemaal!
  Leuk die foto's van je zoon...en nog van harte gefeliciteerd.
  En jullie uitje naar Amsterdam ziet er ook erg gezellig uit...jullie hebben echt genoten zo te zien.

  Groetjes
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd, een tweeling net als ik! Wat een mooie duopapaver, leuk hoor.
  En wat een heerlijk uitstapje naar Amsterdam, je foto's zijn mooi, gezellig zo lunchen op de Dam! En wat is Nederland mooi he, ik reis graag met de trein, je ziet zoveel meer dan uit de auto heb ik altijd het idee!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ing, gefeliciteerd met Niels, gaat snel hè...ik ben zelf begin juli jarig, dus op mijn verjaardag wordt meestal de finale gespeeld.
  Wat een prachtige foto's van mijn Amsterdam, ben blij dat je het zo leuk hebt gehad.
  Liefs en knuffel
  Er

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je grote zoon. En met zoveel kids naar Amsterdam pffff, ben je al bijgekomen.
  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ingrid, van harte gefeliciteerd met je zoon hoor! Wat worden ze toch snel groot hé? Het is wel superleuk dat hij jarig is in deze tijd waarin alles zo versierd is overal!
  Wat een onderneming is dat trouwens geweest jullie uitstapje naar Amsterdam... 74 kinderen maar liefst, das niet niks. Gelukkig hadden jullie het getroffen met het weer want het had ook zomaar kunnen gieten van de regen.
  fijne avond, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ingrid ,
  alsnog van harte gefeliciteerd met je zoon , hoop dat hij net zo'n leuke verjaardag heeft gehad als vorig jaar.

  Verder erg leuk om te lezen hoe het dagje Amsterdam is gegaan , inderdaad een hele onderneming met zoveel kinderen .........
  Anne Frank-huis ben ik ook nog nooit geweest , de kinderen wel met hun oma , ook zij vonden dit erg indrukwekkend.

  Nou meid , die blauwe lucht op je foto's moet maar weer eens komen ,vind je niet ?
  Alvast een fijn weekend gewenst , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ingrid allereerst gefeliciteerd met Niels,wat leuk dat de straat zo oranje is van de vlaggen.
  Hij moet zich als een koning voelen :-)
  Wat een prachtig weer had je in Amsterdam en je foto`s van de Westertoren zijn erg mooi .
  fijn weekend ,groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ingrid,
  Van hart gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.Wat enig om zo'n speciale verjaardag te hebben!Mijn zoon is helemmal voetbal minded
  en die heb ik even bij jou laten kijken.Helemaal geweldig!
  Wat een mooie dag was dat in amsterdam.De Westertoren is zo mooi!
  Groetjes Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met Niels zijn 14e verjaardag. Mijn zoon Sander is ook 14 (maar die lijkt wel een jaar of 18/19 zo groot is hij inmiddels echt bizar). Speciaal zo'n EK geboorte en nu valt hij weer in het WK.. De papavers in de tuin vind ik ook geweldig trouwens. Hoe vond je het Anne Frank huis, op mij heeft het een enorme indruk gemaakt (jaren geleden).
  Groetjes en fijn weekend,
  Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooh, die papaver. In min tuin bloeit hij ook, exact dezelfde. Wat grappig zo dicht naast elkaar. Mooie foto's, Ingrid!

  Een fijne week. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wel wat laat maar van harte gefeliciteerd met je zoon's verjaardag...

  Hugs en groetjes ~
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.