Please visit my other blog

dinsdag 9 november 2010

Oooh, kom er eens kijken….

 

wat veel blaadjes ik en mijn oudste bij elkaar hebben geharkt in de tuin,echt een hele berg. Gelukkig had ik hulp want helaas is de fibromyalgie weer helemaal terug. Na een aantal maanden van klachtenvrij voel ik me nu weer net een verkreukelde krant, vooral  ‘s morgens duurt het even voordat ik weer op gang ben. Maar goed, ik wil hier niet al te veel klagen over mijn lichamelijke ongemakken maar dit is helaas ook een kant die bij mij hoort. De koude maanden die gaan komen zijn beslist niet mijn favoriete maanden omdat de kou nu eenmaal een pijnlijke werking op mijn spieren heeft. Maar ik hou wel van sneeuw en ijs (en schaatsen) en de gezellige maand december met Sinterklaas en Kerst, dus genoeg afleiding.

 

1

 

En Sinterklaas en zijn pieten zijn bijna weer in het land. Mijn kinderen zijn 11 en 14 jaar, dus je begrijpt dat hier geen schoentjes meer worden gezet. Maar van de gezelligheid en sfeer genieten we nog wel en natuurlijk  gaat er binnenkort weer geknutseld worden om de mooiste surprises te kunnen maken. Heb mezelf ook alvast verwent met wat nieuwe stofjes en knoopjes want ik ben met een stitcherie begonnen van de goede Sint.

 

2

 

Een tekening van het internet gehaald en op een stofje overgetekend met behulp van  mijn lichtbak. En nu dus lekker zittend op de bank alle lijntjes met borduurgaren overstikken. Ik kan er niet te lang achter elkaar aan werken want mijn handen doen best snel pijn maar het is nog geen 5 december dus elke dag maar een paar steekjes.

 

9november2010 026

9november2010 025

Ik weet het, ik moet een beetje rustiger aan doen, veel vitamientjes eten, proberen goed en veel te slapen en als ik een uurtje heb gewerkt, (huishouden..,strijken..,post bezorgen..,borduren..,bloggen…of in de tuin werken..) daarna even een kwartiertje niets doen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan…accepteren is nog het moeilijkste van alles.

Wens jullie nog een heerlijke week,

liefs, Ingrid.

19 opmerkingen:

  1. Wat een schattige kleurcombinatie aan stofjes heb je gekocht. Ben benieuwd naar je stitchery wanneer hij af is, vind hem er nu al leuk uitzien.
    En in mijn kennissenkring hoor ik steeds meer over fibromyalgie (klinkt een beetje als reuma). Ik ken het verder niet. Doe dus maar lekker rustig aan en geniet van de dingen die ju nog wel kan doen.
    Lieve groet, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh meid dat valt voor jou ook niet mee, en vooral als je zoveel wilt doen van alles.

    Wat een lieve stofjes heb je bij elkaar.
    Wel een werk maar wordt vast mooi!!

    Doe rustig aan
    Liefs Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. JEETJE wat een bladeren!!

    Ja meis, de kou zit weer in de lucht dus de Fybro komt weer opzetten, weet er helaas alles van :(
    Broer heeft het en ik ook ..jakkes..maar je "leert er wel mee leven"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ingrid, wat een openbaring, je weet niet hoe goed ik je begrijp! Altijd dat rustiger aan doen, soms ben ik het beu gehoord en wil ik weer functioneren zoals vroeger. Soms ben ik zo enorm kwaad en vind ik alles zo oneerlijk, andere keren ben ik helemaal depri erdoor, de momenten dat ik me beter voel doe ik dan toch weer teveel, doseren, doseren, doseren, luisteren naar je lichaam, goh, allemaal makkelijk gezegd maar het werk moet gedaan worden. Ik zit altijd met het gevoel meer te willen doen, vooral als ik dan zie hoe andere blogsters hun meubels en huis aanpakken en schilderen en klussen maar ik moet me erbij neerleggen dat ik dat niet kan.
    Inderdaad, accepteren is het moeilijkste.
    Veel sterkte!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo begrijpelijk....in je hoofd zit je vol energie en als je lichaam dan niet mee wil werken.....
    Maar volgens mij ben je zo goed bezig, kleine pauzes.....
    Wat wordt dit weer mooi, zo prachtig geborduurd.
    Ben benieuwd naar het eindresultaat.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een herkenbare post lieve Ingrid en wat vervelend dat de fymbromyalgie weer de kop op steekt. In je hoofd wil je van alles doen, maar je lichaam geeft een signaal af dat het in étappes moet.
    Ik weet hoe het voelt en weet ook dat dit niet altijd lukt. Ik wil ook zoveel en het liefst alles in één dag, maar dat gaat niet.

    Wat een bladeren hè, ik heb afgelopen zaterdag ook een hele berg blad in de groene container gedaan.

    Je heb weer prachtige stofjes uitgezocht, de kleurencombi vind ik geweldig en je borduurwerkje wordt ook heel mooi.

    Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt, doe rustig aan en denk goed om jezelf lieve meis.

    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat vervelend dat het na zo'n goede periode toch de kop weer op steekt! Het accepteren lijkt mij ook erg lastig, je wilt zo graag zoveel dingen doen! Ik hoop maar dat je met rust de pijn en klachten een beetje in bedwang kunt houden, maar het zal niet meevallen!

    Dit weekend ben ik hier ook druk aan het vegen geweest, al kan ik inmiddels weer aan de gang!

    En je borduurwerk wordt erg mooi, ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

    Veel sterkte met alles! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor mij ook heel herkenbaar. En weet je soms doet het goed om er over te schrijven, want zo weet ik dat er meer zijn die extra last hebben nu in deze tijd. Want ook hier duurt het 's morgens langer voor ik in actie kom, en aldoor moe zijn. Je soms echt een oude van dagen voelen, en dan de artrose er nog bij en de overgang. Nou, daar kom je de dag wel mee door hahah.... Maar altijd blijven lachen.

    Nu maar hopen dat de wind al die blaadjes niet weg blaast, of zijn ze al in de kliko.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He,kom hier allerlei klachten tegen waar ik al maanden mee loop en wordt alleen maar erger.Maar heb t idee dat de huisarts niet weet wat ie moet.Dus hol van echo naar lichttherapie naar pilletjes en andere ellende die me boos en niet beter maken?????
    Kijk in ieder geval met bewondering naar je Sinterklaas werk pffft je hebt engelengeduld!Als t af is laat je t ook nog zien he?Groetjes,Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo herkenbaar....helaas...
    Geef je een dikke knuf en wil je laten weten dat je niet alleen bent. En van mij mag je af en toe ff gillen...
    waar ik benieuwd naar ben wat voor medicijnen gebruik je? Ik zelf heb nu tabletten van de tuinen erbij met msm erin...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hello dear Ingrid,
    Oh I am so sorry to hear that your condition is back. I have two sisters with it also, so I am very familiar with it. It is so difficult to live with and I send you hugs of comfort.
    You have been busy despite it however and have gotten much accomplished. I think we are going to love your new stitchery project. It looks delightful!
    hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tja ...ook ik weet er helaas alles van.......ik ben ook erg op zeg maar........zo lastig die fybro....en de drukke tijd komt eraan......pfffffff.......ik ga rustig aan door.......probeer naar mijn lichaam te luisteren...dat lukt ....soms......alles is veel te leuk om te doen.....maar die rotpijn......bah !! liefs fijne avond Ria.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige post weer Ingrid met mooie foto's,hopelijk vlug weer wat beter met je hoor!

    fijne avond...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. allereerst hooop ik natuurlijk ook dat het snel weer beter met je gaat. Maar wat ben je een onwijs mooi borduurwerk aan het maken, ik ben er jaloers op

    groetjes yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dit had mijn verhaal kunnen zijn..vervelend hè dat in deze tijd de klachten dubbel terugkomen! Knap dat je nog kunt borduren, dat hoef ik niet meer te proberen, dan kan ik daarna helemaal niks meer oppakken.
    Geniet van de dingen die je nog wel kunt, het leven is te leuk om te zeuren zeg ik altijd:)
    Sterkte en groeten van een lotgenoot, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lieve Ingrid,

    Meis wat wordt je borduurwerk mooi zeg...en wat geweldig dat je zo lekker bezig bent om de Sinterklaassfeer gezellig in huis te brengen..

    Heel erg jammer dat je niet al te lang kunt werken...inderdaad het accepteren is het moeilijktste wat er is...naast de pijn!
    Ik weet heel goed waar je over praat, maar dat zul je inmiddels wel begrepen hebben uit mijn mailtje die ik je vanmiddag heb gestuurd.

    Ik hoop dat je mijn mailtje hebt ontvangen..ik heb de laatste tijd een beetje problemen met mijn gmail...

    Meis heel veel succes met je voorbereidingen van de gezellige decembermaand.

    Liefs en goeds,
    Marijkexx

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve Ingrid,

    Wat vreselijk naar voor je dat de Fibromyalgie weer in alle hevigheid tevoorschijn komt. Zo moeilijk dat doseren, in je hoofd kan je alles aan en wil je ook alles kunnen, maar je lichaam roept je steeds een halt toe. Je bent aan een mooie stitcherie begonnen zeg, maar wat een werk. Inderdaad gelukkig dat je nog even de tijd daarvoor hebt. Het zal zeker erg mooi worden, laten zien hoor, als het af is.

    Liefs Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Ingrid.
    Dank je wel voor de felicitatie. Wat een geweldige stitcherie ben je aan het maken. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Je stofjes zijn ook prachtig, en die knoopjes......zucht.
    Wat vervelend dat de fibromyalgie weer terug is. Het is inderdaad heel moeilijk om te accepteren dat je dingen in etappes moet doen.
    Ik wens je veel sterkte toe. Dikke knuffel van mij.
    Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Vervelend is dat toch altijd dat lichaam en geest niet altijd goed samen werken hé ?
    Hier wil het ook niet helemaal gaan zoals het moet .
    Het stukje van de kalender wat er te zien is heb ik toevallig Zaterdag ook gekocht en mag met ons mee reizen in de caravan straks .
    Lieve Ingrid , ik wens je het aller beste .
    Lieve groet ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.