Please visit my other blog

maandag 10 januari 2011

Happy sunny start...


Het zonnetje schijnt hier net zo heerlijk als gisteren en dat maakt de maandag een stuk vrolijker. De kerstvakantie is nu ook hier voorbij en het viel beslist  niet mee om de kinderen vanmorgen uit bed te krijgen. Nu pas heb ik het gevoel dat het nieuwe jaar echt is begonnen en dat we beginnen met een lege agenda.



Nu het januari is en het zonnetje uitbundig schijnt begin ik enorm zin in de lente te krijgen, ik kijk de bloesem bijna uit de bomen,de bollen uit de grond en voel de warme zonnestralen al bijna op mijn gezicht. Tjonge, wat viel dat tegen toen de temperatuurmeter op -2 stond vanmorgen. Wel mooi hoor de rijp op het oude blad en (al lang) uitgebloeide herfstaster.  Buiten nog geen bol die zijn best doet om boven de grond uit te komen dus mooie witte tulpen in huis gehaald voor een beetje lente gevoel. 



Ook voor het eerst weer eens bij de kringloop geweest en dat was ook weer genieten. Prachtige blauwe schaaltjes gevonden en ik denk dat ik deze kleur wat meer ga doorvoeren dit jaar, wordt er helemaal vrolijk van.


Dit lieve boekje vond ik vorig jaar al bij de kringloop met ontzettend lieve tekeningetjes erin, en de reden waarom ik dit nog even laat zien heeft te maken met mijn laatste vondst.







Van  Joan Walsh Anglund (van wie dit boekje is) vond ik namelijk ook 5 kleine bordjes. Thuis gekomen zag ik pas dat de maanden van het jaar erop staan en toevallig zijn dit onze geboortemaanden.





Ook de maand oktober (mijn lievelingsmaand) vond ik zo schattig. Misschien kan ik het nog eens compleet maken zodat alle maanden van het jaar in een mooi kastje staan te pronken. Heb ik weer iets om naar op zoek te gaan.




En het nieuwe jaar brengt hopelijk ook weer veel creativiteit. Heb al verschillende projecten in gedachten en ook ben ik weer aan het boetseren. Nog even geduld en dan hoop ik mijn geboetseerde 'magnoliameisje' hier te laten zien en ook degene die mij zo enorm heeft geinspireert. Ook ben ik van plan oude projecten die ik vorig jaar ben begonnen dit jaar af te maken en dat is onder andere deze merklap. Ik was hier even mee gestopt omdat ik verkeerd getelt had en een heel stuk moest uithalen. Maar nu probeer ik er weer elke avond aan te werken, zo'n heerlijk werkje.





Een heerlijke zonnige week toegewenst en als het zonnetje het buiten laat afweten schijnt hij vast op jullie mooie inspirerende blogs.

Liefs, Ingrid.

19 opmerkingen:

  1. Hoi Ingrid, Ook hier is de vakantie nu echt voorbij. En vonden de meiden het te vroeg dat ze eruit moesten. Maarja school he...
    Wat een leuke bordjes heb je gekocht zeg. En wat een toeval dat het nu net jullie geboorte maanden zijn.
    Succes met je merklap. Niets is vervelender om je werkje uit te halen en dan weer gaan starten.Ik ben wel benieuwd naar het resultaat. Fijne week gewenst. Groetjes Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ingrid,

    o meid wat mooi die bordjes, lief en die blauwe kommetjes en dat bij de kringloop, onvoorstelbaar zeg.

    Veel plezier met je merklap!
    fijne week groet Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig die bordjes en toevallig dat je deze maanden hebt gevonden? Toeval bestaat niet.... ze hebben op je liggen wachten! Succes met het vinden van de rest en een hele fijne week, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zeg al je vondsten, geniet ervan :)
    JA het is idd koud, maar het zonnetje schijnt hier ook. Tis zelfs glibberig op de weg.....niet leuk......

    Fijne maandag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke positieve post! Ik verlang ook zo naar de lente, maar ik besef ook heel goed dat dat echt nog wel even duurt..helaas ;)
    Je kringloopvondsten zijn super, mooie kleur die schaaltjes! En die bordjes met jullie geboortemaanden, ongelooflijk..
    Fijne dag verder! Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is ook wel weer heerlijk als alles zijn gewone gangetje gaat lieve Ingrid en wat een mooie afsluiter van de vakantie gisteren met de zon erbij.
    Ik verlang ook naar het voorjaar en dat alles weer gaat groeien en bloeien. Wat heb je een mooie nieuwe aanwinsten, ik word helemaal blij van de mooie kleur van je schaaltjes.
    En wat leuk dat je die bordjes op de kop kon tikken die bij het boekje passen.
    Ik heb ook nog wat haakwerk waar ik vorig jaar met goeie moed aan was begonnen, ik moet net als jij ook de draad maar weer eens oppakken hihi. Je merklap ziet er nu al prachtig uit, het kleurgebruik is zo mooi.
    Nou lieve meis geniet van deze week, zon of geen zon ik wordt vrolijk als ik hier even bij je langskom.
    Liefs, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je mooie kringloopvondsten gedaan...altijd leuk om daar te slagen!

    Ik kijk ook weer uit naar de lente, gelukkig niet wanhopig want dat heeft toch geen zin...ik laat het maar komen zoals het komt. Maar het lijkt me heerlijk om weer buiten op het terras van de zon te kunnen genieten!

    Nog een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lieve Ingrid, leuk dat je er ook weer bent. Jij ook nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar... maar er maar een gezellig en creatief jaar van, maar dat laatste komt zeker goed als ik zo je plannen lees.
    Volgens mij verlangt bijna iedereen al ontzettend naar het voorjaar hé? Helaas moeten we nog even wachten dus inderdaad maar lekker bloemen in huis halen dan. Je schaaltjes vind ik echt helemaal súper!!!!! Wat een mooie kleur, precies passend in mijn interieur ook.
    En de bordjes vind ik ook zó lief! Ik ben ook zo gek op dat soort lieve afbeeldinkjes. Maar het is heus geen toeval dat je precies de goede maanden gevonden hebt hoor... het moest gewoon zo zijn.
    liefs, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Ingrid......daar is ze weer hoor !! leuk !! wat een leuke bordjes......en wie doet die blauwe schaaltjes nou weg ?????snap ik niks van !!...leuke post....gezellige week ....liefs van mij.....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hay meis,

    Wat een heerlijke post!
    Inderdaad als ik op jouw blog kom, dan krijg ik ook al en beetje lentegevoel heerlijk!

    En wat een prachtig borduurwerk...zo mooi in die zachte kleurtjes..

    Wel fijn hoor dat alles weer zo lekker op gang komt, een heerlijk nieuw jaar, waar ik je blog veel zal bezoeken.

    Dag meisje...fijne week!

    Liefs..Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie en creatieve post Ingrid,ik vind je blauwe kopjes ook heel leuk en je borduurwerk is heel mooi.....fijne avond...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hai Ingrid,wat n lekkere frisse post dan krijg je wel zin in de lente!Heerlijk he die vondsten!Groetjes,ZIngrid

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh zeg tulpen...heerlijk.....
    En wat een vondsten weer zeg, die schaaltjes, daar word een mens toch blij van...en nog wel zo veel!!!! Bofferd....
    En dat boekje, volgens mij heb ik hem ook.
    Heb ook een zwak voor lieve kleine boekjes, kan ze nooit weerstaan.
    Fijne dag
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha die Ing wat een mooie foto's en wat een leuke schatten heb je weer gevonden bij de kringloop, je moet me maar eens het adres geven hoor.
    Hoop elkaar weer vaak te zien dit jaar, moeten we echt doen hoor, samen met die lachebek...hahaha
    Liefs
    Er

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh Ingrid the sampler is lovely! I imagine that you are happy to be stitching this beautiful project.
    Your pictures of the frost are beautiful. It has been so cold here too. The house has been harder to keep warm because of it. It seems that I am standing by the stove a lot lately. LOL!
    I hope that you and the children had a wonderful break. And I hope that you all have a lovely New Year.
    hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Ingrid,
    Wat wordt je borduurwerk leuk. Prachtige kleur heb je uitgekozen.
    En je kommetjes hebben ook al dezelfde lieve, lichtblauwe kleur.
    Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
    Groetjes Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. blijkbaar heb jij ook de kriebels wanneer je met een nieuwe agenda van start kan gaan! liefs, @ne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw, wat wordt je merklap weer mooi! En helemaal in stijl met de supergave blauwe kommetjes die je gescoord hebt! Je bordjes zijn ook te schattig, heb ze nog nooit gezien, maar mocht ik er eens eentje tegenkomen, dan zal ik aan je denken!
    Lieve groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ingrid wat een geweldig mooie vondsten in de kringloop, wat kun je je dan gelukkig voelen. De bordjes vind ik heel bijzonder en dan nog precies jullie geboortemaanden. Erg mooi is je borduurwerk, wat heerlijk dat je het borduren weer hebt opgepakt en er zo van geniet!
    Mooi begin van het nieuwe jaar zo en ik wens je alle goeds toe voor 2011!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.