Please visit my other blog

vrijdag 28 januari 2011

Zonnestralen

 

Het griepvirus heeft ons huisje weer verlaten en hoewel mijn man en ik niet echt de griep hebben gehad, dat wil zeggen geen koorts, voelden we ons toch niet echt topfit maar vooral moe en veel hoofdpijn. En wat doe je dan zoal, ach gewoon doorgaan en af en toe even op ons nieuwe bankstel luieren. En als dan de zon naar binnen schijnt op mijn kleine flesjes met rose anjertjes voel je je vanzelf stukken beter.

 

28januari2011 042

 

 

anjers

Mijn hexagon-project ook maar weer eens voor de dag gehaald want ik krijg steeds meer de lentekriebels en wat zou het leuk zijn als dit tafelkleed (in wording) straks in het voorjaar op de tuintafel pronkt. Alle losse hexagonnetjes zitten inmiddels in stroken aan elkaar en nu ben ik dus weer de stroken aan elkaar aan het zetten. Alles met de hand  dus best een tijdrovend klusje, maar je ziet het groeien onder je handen en wat zal het mooi zijn als het af is. Ik zie het al helemaal voor me, een houten tuintafel…dit hexagon-tafelkleed en een mooie witte emaille kan met rose bloemen erop… mijn lente plaatje is compleet (zucht…was het maar vast lente).

 

28januari2011 053

28januari2011 054

 

 

Nee ik weet het, het is nog lang geen lente maar helemaal winter. Vannacht vroor het weer 6 graden en protesteren mijn spieren bij het opstaan. Gelukkig schijnt de zon in een strak blauwe hemel en zag ik vanmorgen in de tuin dat de tulpen en krokussen hun kopjes al boven de grond hebben gestoken. De natuur is zich al aan het voorbereiden en dat is weer een heerlijk gevoel.

28januari2011 052

Wens jullie allemaal een heerlijk zonnig weekend en stuur wat zonnestralen jullie kant op. Kom ook  gauw weer jullie blogs bezoeken.

Liefs, Ingrid.

15 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke zonnige foto's. Moet zeggen dat ik het vandaag een heerlijke dag vind. Ook al is het koud (wat zeg ik, het vriest), het zonnetje doet hier aardig zijn best.
    Fijn weekend, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig dat jullie weer een beetje opgeknapt zijn! Al is het koud buiten, de zon staat wel te stralen dus dat is genieten!

    Wat wordt je kleed mooi, het patroon van de stof is zo vrolijk...begrijpelijk dat je naar de lente verlangt zodat je het buiten op tafel neer kunt leggen!

    Ik wens je een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk staan je anjers op tafel zeg ! daar wordt je gelijk vrolijk van en krijg je zin in de Lenthe. Je kleed begint ook al echt mooie vormen te krijgen. Ben dan ook zeer benieuwd naar het eind resultaat. Fijn weekend ! Groetje Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O ja, zonnestralen het beste medicijn!
    Ik heb net op de fiets wat boodschappen gedaan, en de zon schijnt wel maar het is errug koud ;)
    Wél gezond!
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ingrid wat is je header prachtig, ik weet niet of ik dat al een keer heb gezegd.
    De stoffen van jouw quiltproject zijn prachtig, was zelf nooit zo rozeachtig maar tegnwoordig ga ik het steeds mooier vinden.
    Hoop dat het winterzonnetje in een strak blauwe frisse zeg maar koude lucht jullie snel weer op de been brengt.
    Fijn weeekend, lieve groet van Carina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig dat jullie weer beter zijn lieve Ingrid. Hier hebben we de ziekenboeg ook gesloten hihi.
    Wat een prachtige tafelkleed wordt dat, ik zie het al helemaal liggen op je tuintafel, krijg nou nog meer zin in het voorjaar.
    Ik blijf nog even bij je zitten want die afsluiter ziet er overheerlijk uit, dus ik neem een stukje hihi.
    Fijn weekend.
    Liefs, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Ingrid,

    Wat een prachtige stofjes heb je gebruikt voor je tafelkleed in wording...ik ben benieuwd waar je deze stof gekocht hebt? Nu maar hopen dat je het snel op je tafel kunt leggen want dat betekend dat het goed weer is... Het kan niet snel genoeg gaan nu de zon zo heerlijk schijnt!!

    Gr. Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn om te horen dat jullie weer een beetje opknappen hoor. Wat een mooie foto's van die zachtroze anjertjes, zó lief!
    En dan nu maar gauw lente worden, want ik zie dat plaatje ook al helemaal voor me... wat schitterend wordt je tafelkleed zeg!!
    Echt zulke mooie stofjes in die kleuren! Zulke hexagonnetjes heb ik nou nog nooit gedaan, maar het lijkt me best wel leuk om te doen. Toch ook maar eens proberen dus.
    Trouwens... ik ben ook een nieuw blog begonnen waar ik al mijn handwerkjes op zet. Kom je daar ook eens gezellig aanwaaien? Het heet: Stokjes en Steekjes (link op m'n 'gewone' blog). Van de week heb ik daar namelijk een foto opgezet van de Dorothy quilt tot nu toe. Het schiet al op, want ik ben met de laatste rand bezig! :-)))
    lieve groetjes, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja heerlijk die zon he??? knap je van op meis......ben blij dat het weer wat beter gaat !! liefs fijn weekend van mij.....xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat fijn dat iedereen weer beter is bij jullie en die zonnestralen geven net dat beetje extra energie die jullie w s nodig hebben. Wat een heerlijke, zonnige foto......

    Fijn weekend, lieve groet Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh Ingrid wat een heerlijk zonnig postje, prachtige kleuren, ben blij dat de zon vandaag ook schijnt...
    Liefs en een fijn weekend
    Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooi post Ingrid met je mooie anjers!!en wat een mooi handwerk ben je bezig!!!geniet nog van het zonnetje dit weekend....liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve Ingrid,

    Tjeetje meis, wat een mooie foto's van je anjers..zo prachtig van kleur, suikerzoet roze!
    En je ander project zijn ook al zo lief van kleur, wat een geduld moet je hiervoor hebben..

    Dag lieverd, fijne week...

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Ingrid,

    Bedankt voor je berichtje op mijn blog! Vandaag was ik met mijn vriendin in Den Bosch om stofjes te kopen bij Hoofs stoffen (weer hele leuke stofjes gevonden). Zij vertelde tegen mij dat haar moeder een leuke stoffenwinkel in Ammerzoden had ontdekt dus daar gaan we binnenkort ook een keertje kijken (blijft niet bij kijken denk ik, haha). Zou het kunnen zijn dat we het dan over dezelfde winkel hebben (hoeveel stoffen winkels kun je hebben in zo'n dorp, haha).
    Nogmaals bedankt voor de tip!!

    Gr. Susan.
    p.s. Wat heb jij je blog leuk gemaakt zeg met al die rozen er omheen...helemaal mijn ding!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kan niet altijd een comment bij jouw blog achter laten. Mijn brouwser laat het niet toe. Gek is dat!

    Wat goed dat jullie allemaal beter voelen. Met FM is het extra lastig als je ziek begint te worden. Maar onze mooie weer was gezond voor lichaam en geest. Jammer dat het weer gaat waaien en regenen. Maar ja...het is perfect weer voor patchwork en borduren toch? Je tafelkleed gaat erg mooi worden.

    'Gillyflowers' als ze in het engels genoemd worden zijn mijn lievelings bloemen. Wat is die zacht roze mooi zeg!

    Hugs en groetjes ~
    Heidi

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.