Please visit my other blog

donderdag 24 maart 2011

Found my first red enamel…

 

Heerlijk genieten hè van dit voorjaarszonnetje, ik ben op dit moment (waarschijnlijk net als jullie) meer buiten te vinden dan binnen en had zelfs al een beetje kleur op mijn wangen gekregen van dit heerlijke zonnetje. Niet zo rood als dit prachtige emaille kannetje gelukkig hihi, maar wat is ie mooi hè. Ik kon m’n geluk niet op toen ik hem zag staan bij de kringloop, mijn allereerste emaille vondst. Helemaal blij….

P3240033

Groot is hij niet maar eerder een heel lief klein kannetje, heb hem gelijk gevuld met een  paar tere ribesbloemetjes uit de tuin. Het staat echt zo leuk samen met een grote zinken gieter vol met bloesemtakken en een paar magnolia-takjes uit eigen tuin. De magnolia staat bijna in bloei en ik durfde er bijna niets van af te knippen dus vandaar een paar kleine takjes van onder aan de boom. In een volgende post laat ik wel wat foto’s zien van onze bloeiende magnolia. Hij is in 5 jaar tijd al wel drie keer zo hoog geworden, echt prachtig.

P3230008

 

P3230010P3230011

P3230009P3230016

P3230015P3230017

Ook ben ik weer begonnen met een paar steekjes te zetten, en dit keer is het voor Pasen. Ik had de afgelopen tijd te veel pijn in mijn polsen om te kunnen borduren maar nu met deze temperaturen buiten verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en ben ik voorzichtig weer begonnen. Vind dit toch zo heerlijk om te doen en heb gekozen om er rode borduurgaren (DMC 347)  voor te gebruiken.

P3240027

P3240031

P3240028

En ook hier komen langzaamaan de eitjes weer tevoorschijn. De kwarteleitjes vind ik zo leuk om zomaar ergens op een schoteltje neer te leggen en deze grotere met zachtroze kleurtjes hang ik straks in de bloesemtakken.

P3240029

En nu weer lekker naar buiten om nog wat extra zonnige vitamientjes op te doen en genieten van de kwetterende vogeltjes om me heen en lieve roze madeliefjes.

P3230025

P3230024

16032011 005

16032011 001

Liefs, Ingrid.

(P.S. als je het leuk vind kun je nog steeds meedoen met mijn  give-away (zie mijn vorige post) tot 1 april)

17 opmerkingen:

  1. Wat een mooie emaille aankoop, geen wonder dat je daar zo blij mee bent! Daar kun je de hele zomer bloemen uit eigen tuin in zetten!

    Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, een pracht van een aankoop. Heel mooi met de bloemetjes, het tere borduurwerk, de lentesfeer! Ik wens je nog een heerlijke dag, liefs, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke liefdevolle post.....de kleur rood van de liefde....
    Prachtig kannetje zeg....en je borduur wordt ook al zo leuk....past ook nog eens leuk bij elkaar.....
    Genieten.
    Fijne lente
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk emaille kannetje......ik durf bijna niet te zeggen dat ik vroeger ook eenzelfde kannetje heb gehad en toen alles heb weggedaan. Ik ben daarom nu wel voorzichtiger geworden om zomaar dingen weg te doen hihi.
    De bloempjes van de Ribes staan er prachtig in lieve Ingrid en wat een mooi borduurwerkje.
    Heerlijk hè dat Lenteweer, ik ben ook heel weinig achter de pc, het is zo heerlijk nu om buiten te zijn.
    Ik wens je een fijne avond.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een gezellig kannetje.... en je vogeltjes... ik kan ze bijna horen fluiten...heerlijke foto's
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gezellige post.
    Ach en die vogeltjes. Ik zag vandaag ook een stelletje pimpelmeesjes in ons hokje. Hoop dat ze niet bang van de kat worden.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een schattig emaille kannetje, super!
    Veel succes met borduren...ik heb ook een setje gekocht en wil er ook eens aan gaan beginnen maar ik stel 't steeds uit hihi

    Veel groetjes, Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hihi...ik sprak ook over de mist van gisteren ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat een lief patroon van die haasjes, het is idd heerlijk om buiten te zijn, genieten hoor.

    en je kannetje die mag er ook zijn, en die magnoliatak is ook mooi, dat kunnen hele grote bomen worden ja bij ons de buren die hebben er ook 1 in de tuin staan, als je alleen een tak koopt ben je al 10 euro kwijt, veel he.

    lieve groet Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hèhè daar ben ik dan hihi...Supermooie foto's weer lieffie..en dan je paashaasje wat een schatje.....
    Ben weer helemaal terug hoor, bedankt voor je lieve berichtje...
    Knuffel en liefs
    Er xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hoi lieve Ingrid!! Wat een heerlijke lentepost bij je... bijna een zomerpost eigenlijk met al die zon en die vrolijke kleurtjes. Wat heb je een prachtige vondst gedaan bij de kringloop zeg! En die takjes staan er zo schattig in!
    Wat jammer dat je steeds zoveel last van je polsen hebt terwijl je het liefst veel meer zou borduren e.d. Hopelijk wordt het beter nu het weer warmer gaat worden.
    Je haasjes worden schattig! Lekker om zo in het zonnetje te zitten met een borduurtje hé? Zelf ben ik vandaag begonnen met de eerste steekjes te zetten van het pakket dat ik nog van mijn moeder gekregen heb... als je wilt kun je het op mijn blog bekijken. Het gaat een enorme klus worden en de kruisjes zijn ieniemienie. Ik borduur met 1 draadje op aïda stof, 8 kruisjes op 1 cm dus best klein. Maar het gaat vast heel mooi worden!
    Geniet maar lekker van het zonnetje!!
    lieve groetjes, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh Ingrid your little red pitcher is so pretty! I also love your Easter stitching project. I imagine seeing the sun now is a lovely change. We got snow here again today, but I hope soon we will have more Springlike weather too.
    I could almost hear your birds chirping too.
    sending hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk kannetje zeg en ik keek er van op dat je Ribes al zo bloeit, die bij mij thuis zit nog steeds in de knop, maar staan wel op springen, de Magnolia is ook zo prachtig en leuk dat je er toch een paar takken van in huis hebt, ik vind ze zo decoratief.

    Ziet er gezellig uit bij je met de rode accenten.
    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Ingrid
    Wat een super mooie emaille kannetje,ik vind dat je het heel mooi hebt gedecoreerd met bloemen uit je eigen tuin!!!!!!Zo simpel, maar o zo mooi.
    Een heerlijke lente sfeerje,ik heb er van genoten.
    Lieve groet van Elly.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Eerst zing ik luidkeels "HIEPERDEPIEPER HOERAAAAA" wegens tijdgebrek lees ik nu met schaamrood tot over mijn kaken dat jij jarig bent geweest, hoop dat al je mooie verjaardags wensen uit mogen komen allerliefste Ingrid! En mmmmmmmm wederom genieten met je prachtige lenteposten, heerlijk is het buiten en zo mooi je lente bloemen. Maar... verliefd op dat rode emaille melkkannetje lieve zuchten slaak ik steeds als ik ernaar kijk. Wens je een heel gezellig mooie lenteweekend, dikke verjaardagszoen en lieve lentegroeten Cin x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wunderschön Deine Frühlingsbilder, überall die kleinen Knospen und die ersten Frühlingsblumen.
    Auch Deine Oster Stickerei wird ganz süss.

    Liebe Grüsse Melontha

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een schatje!! Het is een prachtige combi zo voor je raam. Prachtig gedaan zeg!! Wat is het toch heerlijk hé met dit weer alhoewel het vandaag wel wat beter kan.
    Fijn weekend
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.