Please visit my other blog

zondag 3 mei 2009

Weer thuis / home again






We zijn weer thuis na een heerlijk weekje aan zee. Ik was eigenlijk nog niet van plan om te gaan bloggen maar het regent hier op dit moment en onze plannen om de tuin te gaan doen vallen dus letterlijk in het water. Het gras en onkruid groeien op dit moment erg hard en zeker als je een week bent weggeweest lijkt het of het nog harder is gegroeit.

Maar goed,ik ben toch maar even achter de computer gaan zitten om alle foto's te sorteren en nu ik toch bezig ben kan ik er net zo goed hier ook wel wat plaatsen.
Eerst dus wat foto's van de Keukenhof. Vorige week ben ik er voor het eerst naar toe geweest samen met mijn ouders. En wat is het daar mooi, keek echt m'n ogen uit hoeveel soorten bollen er zijn. Geniet maar even mee.







Ik heb veel foto's gemaakt in de Keukenhof maar ik zal ze hier niet allemaal laten zien, misschien later nog een paar.
Op de terugweg naar huis ook nog deze mooie Hollandse plaatjes geschoten, zo mooi.






We hadden trouwens geluk dit nog te kunnen vastleggen omdat nu alle tulpenbloemen er af zijn gehaald. De bollen laten ze groter groeien tot in juni en dan worden ze gerooit.



En dan wilde ik jullie mijn aanwinsten van de vrijmarkt nog even laten zien.
Het vaasje is van engelse makelij. Ja mijn rood servies verzameling begint langzaam aan te groeien. Ik had ook nog een plat bord met hetzelfde motief als dit vaasje maar die foto houden jullie nog te goed. Heb hem vergeten op de foto te zetten.




Een mooi dik boek van Rie Cramer met prachtige tekeningen.





En dit lieve boekje uit de serie Het Vossebos.Ik had al eens een boekje aan jullie laten zien van de serie De Bramenbuurt en dit boekje heeft net zulke lieve tekeningetjes. Nu proberen om ook deze serie compleet te krijgen.








Niet zo heel veel dus maar wel allemaal mooie vondsten vind ik.




En als laatste laat ik nog even mijn nieuwe haakproject zien. Het moet een deken worden,hoe groot weet ik nog niet.Ik ga gewoon door totdat de wol op is denk ik.
Het heet geloof ik een granny square blanket. Op de blog van Mia (mias landliv) heb ik deze deken een paar jaar geleden voor het eerst gezien maar kon toen nog helemaal niet haken. Nu dankzij een filmpje op youtube is het me gelukt en het is een heerlijk werkje om mee bezig te zijn. Ik heb er nu negen gehaakt maar het moeten er minstens 70 worden. Daar ben ik dus nog wel even zoet mee.





We are home again from our one week holiday and we have had a wonderful time.
With my parents we went to the "Keukenhof",it is a park with lots of beautiful flowers as you can see.
Also found some lovely second hand things, some beautiful china and a few books.
And my new project is crochet a granny square blanket. I dont know how big it is going to be, I will continue till I am out of whool.


Have a very lovely week.
Hugs, Ingrid.

18 opmerkingen:

  1. Fijn dat je een leuke tijd hebt gehad.
    En de keukenhof is best wel leuk eigenlijk.
    En hebt ook nog leuke dingen gekocht en gemaakt.
    Je kunt weer lekker fris aan een nieuwe week beginnen.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ingrid, It's so nice that you had a vacation with your family. The tulips are absolutly stunning. You found some wonderful things in your travels. Your blanket is lovely. I wish I would have learned crochet from my mother, she was very good at it and made some lovely things for our home. Thank you for your dear message to me this morning.
    Hugs, June

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, prachtig he, die bloembollen. Ik woon in een bollengebied, dus rij er dagelijks doorheen, maar ik blijf het altijd een mooi gezicht vinden. Mijn man werkt ook nog eens bij een bollenbedrijf dus neemt zo nu en dan een bos voor me mee.
    Je haakwek ziet er goed uit. Ik heb op de vrijmarkt toevallig een boek over haken gekocht. Ik kan het ook nog niet maar wil het ook wel leren. Er staat stap voor stap in hoe het moet, dus misschien binnenkort ook een haakwerkje op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Ingrid, wat fijn dat je een heerlijk weekje weg bent geweest en wat een prachtige foto's van de Keukenhof en de tulpenvelden.
    Ja jammer dat het geen buitenweer was vandaag, ik wilde ook even heerlijk de tuin in, maar helaas, het is gewoon koud, heb met de hond uitlaten de winterjas maar weer aangetrokken.
    Ook heb je leuke aankopen gedaan op de vrijmarkt, mooi dat vaasje en de Rie Cramerboekjes zijn ook altijd de moeite waard met die prachtige tekeningen.
    En je sprei wordt al prachtig, mooie kleuren gebruik je hiervoor.
    Nog een gezellige avond.
    Groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Ingrid mooie boekjes heb je gekocht en de foto`s van de tulpen zijn prachtig .Moeilijk om de mooiste foto`s op je blog te zetten he?Dat is het fijne van kleine lapjes haken je gaat door tot je materiaal op is en ziet wel hoe groot het dan is .
    Succes ermee
    groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi Ingrid
    fijn dat je het leuk heb gehad, en wat een mooie fotos van de bollen,die kleuren, geweldig.je aankopen zijn leuk vooral de boekjes van Rie Kramer,ik heb er een van Lente,zomer,herfst en winter, daar staan leuke versjes in, waaronder die van,ooie vaartje lepelaartje,ken jij die.
    groeten van
    OMA NIJN

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Ingrid! Wat een prachtige vondsten heb je gedaan op de rommelmarkt! Dat vaasje is echt bijzonder hoor. Ik verzamel het al een jaar of 8 en ben dit nog nooit tegen gekomen!
    Ik vindt dat haakwerk ook helemaal super de luxe!! En wat knap dat je dit jezelf zomaar 'even' aangeleerd hebt...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie foto's van de bollenvelden! Wij wonen er middenin maar het blijft een mooi gezicht! En dan zie je weleens mensen uit de auto stappen en er foto's van maken, heb ik zelf nou nog nooit aangedacht!
    Leuke aankopen heb je gedaan, vooral dat suikerpotje is een snoepje!
    En ik weet niet wat ik zie: kon je eerst niet haken en ben je nu hier mee bezig???? Meid fantastisch! Zou er voor mij dan toch ook nog hoop zijn????

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Ingrid, Even een reactie op je vraag betreffende de buitenpotten. Deze worden dichtgemaakt met cement. Dan is het gat onderin helemaal dicht, goed laten opdrogen en dan kan je ze vullen met de paraffine.
    Groetjes Pieternel
    p.s mooie foto van de bollen velden. Vroeger vaak genoeg tulpen aan het koppen geweest in Noord-Holland. Je hebt weer leuke dingen aangekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hei Ingrid!!
    Keukenhof park it is a wonderful!
    OHH... flowers, flowers..beautiful:)))
    Your blanket is very pretty. I like it:))

    I whis you a lovely week!!
    Hugs:)
    Piitis

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie foto's Ingrid. Het is voor mij al weer jaaaaaren geleden dat ik daar geweest ben.
    Ik heb 2 jaar geleden een grannysquare deken voor mijn nichtje gemaakt. Ze was toen zwanger en ik heb een dekentje in roze tinten gemaakt met kleine squares en een heeeeele grote in blauw/groene tinten. Het werd een jongetje, dus die roze is nog steeds hier. Misschien toch eens op marktplaats zetten.
    Groetjes
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezellig dat je er weer bent.
    Wat een bloemenzee hier....heerlijk.
    En dat vaasje heb ik ook (zie mijn blog) een schatje vind ik het.
    Tot gauw en fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie foto's hoor. Al die fleurige bloemen.
    En mooie vondsten heb je gedaan. Wat een boffie dan he als je iets spaart en je vind er weer iets van!

    Groetjes,
    Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Ingrid,
    poeh wat een late reactie van mij, sorry...

    Wat een prachtige hollandse foto's, die molen heb je er mooi op gezet!

    En je boekjes zijn super mooi, vooral die van Rie, daar heb ik toch wel een zwak voor.
    Die lieve gezichtjes ;)

    Liefs Freekje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. I have never been in Netherlands to admire the tulips. They look so beautiful!
    The books are lovely and the drawings are really splendid!
    Thank you for visiting me and welcome back!
    Liebe Grüsse
    Doris

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi, daar ben ik nog even. Ik heb de plantjes hoor! Nogmaals bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. de verhaaltjes van foxwood tales is 1 van mijn favorieten. Ik heb een stukje op m'n boekenblog over dit echtpaar geschreven..te lezen op

    http://loverforbooks.blogspot.com/2009/04/cynthia-en-brian-paterson.html

    Rie cramer is ook zó leuk! goed gevonden!!!
    Gr. Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hi Ingrid, wow, that´s wonderful pictures from the Keukenhof!!! Next year I´ll must drive to it. I was last weekend in Gronau and Overdinkel. There is a big and beautiful gardencenter.
    Hugs Barbara

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.