Please visit my other blog

vrijdag 19 juni 2009

love my home and garden

Het quiltje dat ik aan het maken was is nu af en klaar om te kunnen laten zien. Het patroontje komt uit het boek "An angels story"van Anni Downs. Ik heb er wel wat andere dingetjes aan toegevoegd, zoals de stichery - love my home and garden-. De woorden heb ik overgenomen uit een Tilda boek. Alleen het woordje garden heb ik zelf moeten tekenen.Het is best goed gelukt al zeg ik het zelf. Ook het vlindertje en de knoopjes staan niet op het oorspronkelijke patroon.
Ik weet dat je het niet van jezelf mag zeggen maar voor een tweede poging om een quiltje te maken ben ik er best trots op dat het zo goed gelukt is.En hier dus mijn tweede quiltje, voor de foto even opgehangen in de tuin. Voor ik weer aan een nieuw project ga beginnen wil ik toch eerst mijn patchwork tafelkleed gaan afmaken. Wil hem toch van de zomer eens in de zon gezellig op de tuintafel zien liggen.
En dan hier (hoe kan het ook anders) weer een paar foto's van de hortensia's. Dit jaar lijken de bloemen allemaal wat paarser en zelfs blauw van kleur te zijn. Ik heb er geen speciale voeding bij gedaan en ook geen roestige spijkers, dus waarom ze dan toch van kleur veranderen is mij een raadsel. Ik vind het trouwens niet erg hoor,vind deze kleuren ook prachtig.En met dit steentje in de vorm van een hartje kwam mijn dochter laatst thuis, gevonden in het grind. Leuk toch, hij ligt nu in haar letterbak naast de andere natuurvondsten, zoals mooie schelpjes, dode vlinders, de vleugeltjes van een libelle, het klinkt misschien een beetje luguber maar voor haar zijn het stuk voor stuk natuurschatten. Het is echt een buitenkind en speelt het liefst daar waar ook kleine beestjes zijn. Bij de sloot of langs het strand kan ze uren zoet zijn.
Heerlijk hoor....


Fijn weekend,
groetjes Ingrid.


Today I can show you my new little quilt. I may not say it but I am a little bit proud of myself.
It is the second time I made a quilt and I am very pleased with the result.
The flowers of the hydrangea are so beautiful now, in a few weeks it is going to be a sea of flowers in my garden.

And look what my daughter found. A sweet little heart shaped rock.
She loves to find things in nature and she collects them all in her room.


Have a lovely weekend,
hugs, Ingrid.


15 opmerkingen:

 1. ik ben een beetje achter met 't lezen van mijn favoriete blogs, maar ik probeer het in te halen...
  zoals je dochter nú verzameld, ben ik als kind ook ooit mee begonnen...mijn vitrines zou ze denk ik ook wel interessant vinden. vol met schedeltjes, opgezette dieren, vogels, schelpen, haaien, veren en eieren enz enz...
  als je het toch over luguber hebt?? LOL

  gr. fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid, je mag zeker supertrots op jezelf zijn hoor, je quilt is prachtig geworden en met mooie kleuren, heel mooi op elkaar afgestemd. Wat een prachtige foto's van je hortensia's, daar krijg ik ook geen genoeg van, wat apart dat ze blauw kleuren, meestal lukt dat niet zonder aluin of roestige spijkers.
  Het hartje van steen is echt een leuke vondst, wat leuk dat je dochtertje allerlei dingen uit de natuur verzameld.
  Fijn weekend en groetjes van Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou prachtig mooi die quilt, en trots mag je er zeer zeker op zijn hoor, geweldig!!
  Hortensia's zi'jn, na rozen, mijn allerfavorietste plant (is GEEN mooi Nederlands woord, lol maar wel waar) De kleur is ook heel mooi. Ik zelf heb er verschillende in mijn tuin staan en ze zitten vol knoppen! Heb een donker roze, een zacht roze, een witte en een wit/groenige Anabelle. YES!!!!OH en ook nog een blauwe, lol

  Groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello dear Ingrid,
  I was so happy to find that you had posted your finished quilt. It is just lovely. That must take a long time to create. I'm sure that it is fun and relaxing to do. I just love those sweet little button flowers.
  The hydrangea blooms are so gorgeous. Hydrangeas are one of my very favorite flowers. The colored ones don't grow well in my climate but just 150 miles from here at my daughters, they bloom beautifully. It is the elevation I guess. I am at 3500 ft and she is at 2400 ft. I can grow the white ones very well here. Tell your little one that I love her little 'heart' rock. How sweet is that, that she collects her little treasures and saves them.
  Hugs to you sweet Ingrid,
  June

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het quilt is mooi geworden. Knap hoor.
  En de hortensia's zijn ook zo mooi hé. Bij mij beginnen ze nu ook echt te verkleuren.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het quilt is mooi geworden, blijf het altijd knap vinden, ik kan er misschien aan beginnen maar afmaken ahahah... Ligt het niet aan de zuurte in de grond? Wij hebben er nu eentje 2 jaar staan en dat is aardig moeilijk hier met de strenge winters! De Hortensia dan haha...

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat grappig Ingrid, mijn Femke verzamelt ook van alles, van steentjes, schelpjes, tot bloesem blaadjes, ze ziet overal iets moois in...en heeft een rijke fantasie om haar eigen verhaaltje erbij te verzinnen :-)
  Wat is je quilt PRACHTIG !! daar mag je gerust heel trots op zijn, leuke kleurtjes, en grappig met die knoopjes erbij
  je hortensia's staan er erg mooi bij !!
  groetjes en een gezellig weekend gewenst!
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoy Ingrid,wat een mooi quiltje zeg, ik vind hem prachtig,vooral met die knoopjes,goed hoor.en die blauwe kleur,petje af.en dat verz amelen zal wel altijd doorgaan,want ik had ook dozen voltoen ik trouwde,nu zijn het stenen geworden.
  groente van OMA NIJN

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ingrid
  Wat leuk dat je me gaat volgen! Ik heb natuurlijk meteen jouw blog bekeken! Geweldige dingen maak je! Ik heb twee boeken van Tilda thuis :D Het nieuwe zomer boek wil ik ook nog graag hebben.
  Ik vind de foto's van je hortensia's ook erg mooi!
  Ik ga jou ook volgen
  Fijn weekend nog!
  Groetjes Thalia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een ontieglijk leuk quiltje...ik krijg gewoon weer zin te gaan quilten!! Je hebt een leuke blog, ik meld me aan als volger!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ingrid,

  Mooi je quilt zeg, vooral die blauwe kleur. Ook je woord garden is goed gelukt.
  Hortensia's zijn geweldig. Zelf had ik witte gekocht maar die zijn nu groen geworden. Snap nooit hoe zoiets nu kan veranderen qua kleur.
  Grappig dat je dochter zulke mooie dingen kan vinden.

  Groetjes Pieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. waarom mag je zelf niet zeggen dat je er trots op bent ?
  Natuurlijk mag dat wel ,ja ze zijn erg leuk de patronen van Anni .Gisteren heb ik ook nog een grote hortensia gekocht ,mooie foto`s heb je er van gemaakt
  Fijne dag hopelijk met veel zon en niet teveel wind
  groetjes,Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Ingrid,

  Laat je me nu weer geplakt aan m'n beeldscherm zitten! Gil het hier uit, wat GAAAAF. Erg leuk en mooi geworden, complimenten hoor. Leuk hé die serie van Annie Downs. En wat zie ik daar heb je zo'n leuk hartenlint??? Wil ik ook Ingrid hihihi... En wat een vondst zo'n hart! Dat de engel op je quilt je huis en tuin heel veel liefde en bescherming zal geven en volgens mij is dat hartje wat je dochter hebt gevonden een kadootje geweest van de engel! Fijne vaderdag vandaag, liefs van Cindy X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Ingrid, was für ein wunderschöner Quilt!!!!! Er ist soooooo schön! Deine Hortensien blühen auch sehr, sehr schön. Meine haben leider einen Frostschaden und werden in diesem Jahr wohl sehr, sehr wenig blühen.
  Ganz liebe Grüße Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.