Please visit my other blog

donderdag 24 september 2009

Esmé is 10 jaar.

Vandaag is onze dochter 10 jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel. Dit lieve kleine meisje groeit veel te hard. Mam.... zei ze vanmorgen, nu ben ik een tiener toch? ja schat, nu ben je een tiener. Ze is de jongste in haar klas en is nu als laatste van de leerlingen 10 jaar geworden, de meeste werden in groep 6 al tien en zij nu dus in groep 7.

En laat ik maar eens een paar foto's van haar zien, als 1-jarige. Als 3-jarige.


En nu dus 10 jaar. Vanmorgen om 7 uur hebben we haar toegezongen en daarna mocht ze beneden haar kadootjes uitpakken. Een horloge en de dierenkliniek van playmobiel heeft ze van ons gekregen. Zoals jullie kunnen zien een schot in de roos.

En deze kleine lieverd heeft ze ook gekregen, hij heet Japie.


Even kennismaken met onze andere cavia Joepie.En toen ze tussen de middag uit school kwam stond haar nog een verrassing te wachten. Opa was er met wel een heel mooi kado. Een prachtige blauwe oma-fiets. Ze is er helemaal weg van.

Zaterdag vieren we haar verjaardag voor de familie en woensdag haar partijtje,lekker naar het zwembad met een paar klasgenootjes.
En dan nog even iets heel anders want haar broer was afgelopen week wat minder gelukkig.
We lagen allemaal te slapen totdat mijn man en ik wakker werden van een harde bons. Er is er één uit bed gevallen zei ik en mijn man ging maar even kijken. Ja hoor, de oudste lag naast zijn bed maar hij kroop er weer in en sliep weer verder. Niets aan de hand zei mijn man nog. Maar na tien minuten hoorde ik hem huilen. Toch maar weer even bij hem kijken en hij zei dat hij een ontzettend zere vinger had. De vinger stond inderdaad nogal scheef en hij kon hem echt niet bewegen. Mijn man om 2.15 uur toch maar even naar de EHBO met hem en ja hoor,de rechter ringvinger gebroken. Ongelofelijk toch, uit je bed vallen 's nachts en dan je vinger breken. En hij kon zich toch echt niet herrinneren dat hij uit bed gevallen was. Nu heeft hij dus 3 weken gips.
Een enorme pech dus.


Om deze post toch wat vrolijk af te sluiten hier een paar foto's van mijn zelfgedroogde hortensia's.


Today is our daughters birthday, 10 years old and such a sweet girl.
She did get some lovely presents and her grandfather did give her a beautiful bike.
Look at her face, she is so happy.

Her brother is not so happy because he broke his finger this week. How?.... well... he did fall out of his bed at night and at first we thought he was okay. But later that night he was in such pain, we had to go to the hospital with him (at 2.15) and yes his finger was broken.
Isn't that bad luck.

To end this post a little more happy I show you some pictures of my dried hydrangea.
Hugs, Ingrid.


18 opmerkingen:

 1. Van harte met deze mooie dame.
  Enne....beterschap met de ander.....echt pech...
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Ingrid,
  Happy birthday to your beautiful little ten year old. I think she is going to love her new bike. Such a sweetheart. I'm so sorry for your son though, and the pain he had to go through. Aren't those late night trips to the hospital awful?
  Your hydrangeas are so beautiful dried. Something beautiful to look at through the long winter.
  Hugs,
  June

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Happy Birthday....van harte gefeliciteerd met je mooie dochter. Wat is ze heerlijk verwend en aan de foto's kan je goed zien hoe gelukkig ze er mee is. Maar wat een pech voor haar broer, jeetje....wat je kan gebeuren als je uit bed valt, beterschap met hem.
  Je hortensiafoto's zijn mooie genietmomenten, prachtig.
  Ik wens jullie een fijne dag en veel verjaardagplezier voor het weekend.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Maak er een leuke dag van. En wat een pech voor je zoon. Hoop dat hij in ieder geval toch een beetje in de stemming is om mee te feesten met z'n zusje. Beterschap gewenst. Wel stoer dat hij nu iedereen wat kan laten schrijven of tekenen op z'n gips.
  Lieve groet, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. van harte gefeliciteerd hoor,mooie meid,als ik het zo mag zeggen,en erg sneu voor je zoon hoor.moet wel erg raar gevallen zijn hoor.,wel erg veel hoors.
  leuk dat je dochter nog met playmobiel speelt,de meeste meisjes denken aan opmaken ,trouwens wat een mooie fiets van Opa.
  fijne dag Zaterdag.

  oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je kleine dame !
  Wat is ze lekker verwend !Ik hoop dat ze een hele fijne dag heeft .

  En dikke pech voor je zoon zeg !Beterschap voor hem !
  Ik wens je een heel fijn weekend
  Groetjes Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Ingrid.Gefeliciteerd met je dochter en verwend is ze zeker .
  Wens je zoon sterkte ,ja zelfs in bed lig je niet altijd zonder gevaar ;)
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je grote meid. En die fiets past goed bij haar.
  En wens je zoon beterschap, en dat met uit bed vallen. Ja je kunt soms raar neerkomen.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd voor je dochter, blijft leuk hè dat playmobielspul, mijn jongste(nu 16) was er ook altijd gek van! En beterschap voor je zoon, leuke actie.. dat houdt het leven spannend! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter ! grappig, die dierenkliniek van playmobiel stond ook bij Femke op haar verlanglijstje (ze was afgelopen vrijdag jarig)
  heb er nog mee in mijn handen gestaan, maar uiteindelijk voor een schatkist gekozen met popjes in mooie (ROZE, waar ze helemaal wild van is, ze is pas 6 geworden en zit nog in haar roze fase haha)jurkjes enz..
  dat uit bed vallen van je zoon, dat komt hier ook regelmatig voor met Arnoud, hij kruipt dan ook zo weer het bed in, maar voor jouw zoon was het nu ff anders zeg, wat een pech
  hoop dat ie verder nu geen pijn of zo heeft en dat de 3 weken snel om zijn !!
  groetjes en beterschap voor je zoon !
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ingrid,

  Heel hartelijk gefeliciteerd met je dochter, wat een lief meisje en wat is ze verwend zeg. De dierenkliniek van Play Mobiel, de prachtige fiets van Opa, zeker iets om trots op te zijn. En dan nog lieve Japie een vriendje voor Joepie, wat een schattige cavia's zijn het. Kunnen ze het meteen met elkaar vinden? Maar, ach gossie je zoon, dat is even een tegenvaller, verdorie je vinger breken terwijl je uit bed valt. Hoop dat het snel allemaal weer beter met hem zal gaan. En dan je zelfgedroogde hortensia's, ik kijk er van op hoe mooi ze zijn. Heb je daar een speciaal truukje voor, want bij verschrompelen ze meestal. Zou het graag van je horen of er een bepasalde methode voor is.

  Fijne avond,
  groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He wat een pechvogel, die zoon van hou. Hopelijk kan hij zijn gips nog een beetje stoer 'pimpen' (of noemen jongens dat niet zo) om de pijn te verzachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sorry dat ik nog niet gereageerd had bij je. Ik kwam er nog even niet aan toe om op andere blogs te kijken. Ik kom er later nog even op terug. Je hoort nog van me.
  Tot later.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je dochter! Wat worden kinderen snel groot he? Een jaar is zo voorbij. En wat een pech heeft je zoon. Zoiets kan dan toch raar aankomen zeg. Ik zou je nog even vertellen hoe je aan die lijst met blogs komt. Het is heel eenvoudig hoor. Je moet naar je dashboard, daar zie je vanzelf een kopje met 'een gadget toevoegen' Dan krijg je een lijstje in beeld, en dan moet je even naar beneden scrollen en dan kom je vanzelf een link tegen met 'lijst met blogs'daar klik je op. En daar kun je iemand toevoegen door op aan lijst toevoegen te klikken. Je kunt het beste op iemand zijn blog zijn http kopieren en daarna plakken in je lijst met blogs. Succes ermee!! Groetjes Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog een late felicitatiegroet voor je dochter. Wat een pech met je zoon zeg, heeft hij er veel last van, of valt het allemaal nog mee. En die fiets is gewoon weg een plaatje....

  Pieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Ingrid, Alsnog van harte gefeliciteerd met je prachtige tiener dochter! En wat een mooie hipperdepip fiets, helemaal leuk. En vind Japie ook zo'n heerlijk knuffelbeestje. En voor je zoon ontzettend veel beterschap, dat de vinger maar weer gauw mag genezen. Je hortensia's zijn PRACHTIG! Veel liefs en "pompoenen" groetjes van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Alsnog van harte met de "grote" meid, wat ziet ze er blij en gelukkig uit!!! En sterkte voor je zoon! Zo zie je maar je kan zo wat hebben he....
  Fijne dag, groetjes, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Happy birthday to your sweet 'little' daughter!
  And to your son: get well soon!
  Hugs, Doris

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.