Please visit my other blog

maandag 28 september 2009

What a lovely sunny sunday

Na alle drukte die een verjaardag met zich meebrengt hadden we gisteren een heerlijke zonnige zondag. 's Morgens zijn we lekker gaan wandelen in De Loofert, een soort park waar enorm veel kastanje bomen, notenbomen en hele oude eiken staan. En de grond lag dus al vol met herftsschatten.

After a very busy birthdayparty we have had a lovely sunny sunday.We went to a park where we have found many autumn treasures. Een grappige kabouter in het bos.

A very funny dwarf in the forrest.En een hele oude eik.

And an very old oak tree.
En toen we thuis kwamen helemaal fris van het buitenzijn, hebben we poffertjes gegeten.

And when we came home we did eat this litlle 'poffertjes', taste like mini pancakes.


Daarna was het heerlijk om in de tuin bezig te zijn, deze flessen in een houten tray kreeg ik van mijn vader,hij had ze nog net kunnen redden toen iemand ze in de container wilde gooien.
Ik heb ze eerst goed schoon gemaakt en daarna gevuld met onze vondsten uit het park.
Het idee heb ik van Karin van de blog Lief leuk en anders. Ik heb er ook verse herfstaster bloemen in gedaan en ook dat gaat heel goed. De lampenolie werkt inderdaad als een soort conserveermiddel.
In the afternoon we spent our time in the garden and I filled these bottles with the autumn treasures we found that morning.


Ik ben echt heel erg blij met het resultaat, dankjewel Karin voor dit hele leuke idee.

Thanks Karin for this lovely idea.
Eén fles heb ik gevuld met een hortensia bloem maar die is na 1 dag wel wat donkerder verkleurt.

I filled one bottle with hydrangea but the color went very dark after one day.

En de herfstasters die ik zowel in de voor als achtertuin heb staan zitten vol met vlinders,echt genieten. Ik bleef maar foto's maken want ze bleven allemaal zo mooi stil zitten. Hier een kleine selectie.

There are so many butterflies in my autumnflowers, I just could not stop taking pictures, here a small selection.Een hele fijne week allemaal,
Have a lovely week,

Hugs, Ingrid.
14 opmerkingen:

 1. Mooie foto's vooral van die vlinders.
  En ook leuk die olieflessen zo gevuld met verschillende dingen.

  groetjes lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dearest Ingrid,
  It looks like you had a blissful Sunday. The bottles of your Autumn finds are wonderful. What a great idea and it makes for beautiful pieces of art.
  You have so many diferent species of butterflies that frequent your garden. Mine seem to all be the same. I enjoy it when you share.
  Hugs,
  June

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk zondag, lekker genieten van de laatste warme zonnige dagen. Mooie foto's van de vlinders.
  En wat een leuk idee van de olieflessen. En het staat ook zo gezellig.
  Lieve groet, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your autumn treasures filled in these bottles looks very beatiful! What a great idea!
  I love the colors and the shapes of the butterflies. From my kitchen window i can see many butterflies in my autumn flowers (but i have never made pictures of them ;-))
  Liebe Grüsse, Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat hebben jullie de zondag heerlijk besteed en prachtige foto's gemaakt, het zonnetje was echt aan jullie besteed;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi ingrid,

  Een heerlijke dag was het als ik het zo lees, zo enthousiast geschreven. Wel een geweldig park zeg als ik de foto's zo bekijk. En ongelooflijk hoe je die prachtige vlinders zo op de foto hebt gekregen. Normaal zie je altijd vleugel beweging, of de wind die het niet stil houd ,maar dit is echt heel mooi. Waarschijnlijk omdat je zo gek bent op vlinders hebben ze zo lief voor jou stil gezeten. Wat een geluk dat die leuke flessen nog net niet in de container terecht kwamen. En wat je er mee gedaan hebt, [ook al las je het ergens anders] helemaal TOP. Ook weer een idee voor anderen. Heb genoten van je post.

  groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie foto"s zijn dat,en wat een goed idee om die flessen te vullen,heel leuk gedaan hoor.OP mijn asters zitten geen vlinders,zitten zeker bij jou.
  wat zien die poffertjes er lekker uit,smullen zeker .  Ingrid wil je op mijn blog kijken ,,ik heb een verassing voor je,veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Ingrid, wat een heerlijk park lijkt me dat zeg! Heerlijk wandelen tussen de schatten van het bos en zo'n oude eik te bewonderen. Wat goed van je vader dat hij die mooie flessen voor jou hebt "opgevangen", ook heel leuk gevuld zo. En ja, plaats maar weer zo'n foto met heerlijk uitziende poffertjes... Blijven maar naar me lonken... pffff leuk ben jij hoor, hihih! Liefs van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ingrid, wat een prachtige foto's van dat mooie park en al die vlinders. Een geluk dat je vader die flessen van de vuilnis heeft gered, want je heb er iets moois van gemaakt. Een heel leuk idee om er bloemen en herfstdeco's in te doen.
  Ik heb genoten van je leuke post.
  Fijne dag en groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dear Ingrid,
  It looks like you had a wonderful day in the park.The bottles looks wonderful with the treasures from the natur.It's really a great idea.I have also many butterflies in my Garden,it's so wonderful.I like it very.
  Thanks for this wonderful post!!!!!!!!!!
  Groetjes,Regina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ingrid,

  Leuk die olieflessen, ik heb ook wel eens gehoord dat vers fruit er ook mooi in staat. Aardbeitjes onderin,,, staat lekker en gezellig. Maar afgelopen zondag was denk ik de laatste echt mooie dag van het jaar. Heerlijk om dan zo te genieten ervan.

  Pieternel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Ingrid,
  nog gefeliciteerd met je dochter , mijn jongste is elf jaar en hoeft ook niet zo snel te gaan , groep 8 alweer en eenmaal naar de middelbare school veranderen ze zo snel !!
  Haar feestje was vandaag begreep ik , ik hoop dat ze het leuk heeft gehad. Ik las in een vorige post over je zoon en z'n ongelukje , hoe gaat het nu met z'n hand ?
  Nou , tot een volgende keer
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ingrid,
  Het is goed gelukt met je flessen. En dat idee van aardbeien is ook leuk.
  Groet,
  karin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig al die flessen met herfstkleurtjes erin .
  En je vlinders zijn geweldig mooi !
  Lieve groet Rini

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.