Please visit my other blog

donderdag 17 september 2009

Hydrangea and little books

De herfst is echt mijn lievelingsseizoen vooral ook omdat er zoveel mooie natuurschatten zijn die je natuurlijk ook binnen moet halen. Overal in huis staan of liggen nu hortensia bloemen.De kleuren zijn nu zo mooi. Maar ook rozebottels en denneappels. Binnenkort komen er ook weer walnoten bij want de boom zit lekker vol en af en toe valt er al één uit.


Autumn is really my favorite season of the year. There are so many treasures of nature outside, you just have to bring them indoors. Everywhere in our livingroom there are beautiful hydrangea flowers. The colors are amazing.








En niet alleen de hortensia bloemen worden nu gedroogd, ook als ik roosjes koop(of krijg)worden deze gedroogd. Op de één of andere manier lukt het me niet om ze in huis te laten bloeien,meestal laten ze al snel hun kopjes hangen,dus dan maar drogen. Vind ik trouwens ook erg mooi en je hebt er nog langer plezier van.

And not only the hydrangea flowers are drying now,but also some lovely roses.








Dit rekje kreeg ik van mijn ouders, het heeft voor mij een heel speciale waarde omdat dit rekje vroeger bij ons thuis aan de muur hing. Mijn moeder had er toen ook een hele verzameling spulletjes opstaan en nu doe ik hetzelfde. Het is volgens mijn vader al erg oud en dus ben ik er erg zuinig op. Ik was eerst van plan om het een crème kleurtje te geven maar ik denk dat ik hem toch maar zo laat zoals hij is.

My parents gave me this little rack.It is very special to me because it used to hang in my parents house when I was a little girl. My mother also collected some things and put it on the shelves, and now I am doing the same thing. It is very old so I am very careful with it.





Ik vind het erg gezellig staan zo.
Looks so cozy like this.




En hier mijn laatste vondsten bij de kringloop. Hoe kan het ook anders, een paar mooie kleine boekjes. Alleen de kleuren vind ik al mooi en de tekeningen die er in staan zijn zo prachtig getekend. Ik kan ze dan echt niet laten liggen.

These little books I found at the thriftshop.Beautiful colors and lovely drawings.











En dit stofje kreeg ik van mijn moeder, een quiltlapje om zelf een adventkalender te maken. Tja,nu moet hij natuurlijk wel af zijn voor 1 december dus ga ik er maar lekker mee aan de slag.

And this quiltfabric was a gift from my mother. To make my own advent calendar. I want to finish this before the first of december so I have to get started. I think it's a nice thing to work on.




En als laatste nog een paar foto's uit eigen tuin, ik vind die herfstbloemen toch altijd zo mooi nu.
Het kikkertje ving mijn dochter (die altijd met beestjes bezig is), hij wilde wel op de foto zoals jullie zien.

And at last some pictures I took in the garden, beautiful autumn flowers. My daughter catched this little frog and as you can see he is a beauty.







Hugs, Ingrid.




19 opmerkingen:

  1. wat een leuke foto's heb je weer. Je rekje moet je echt zo laten als je het een andere kleur geef is het niet meer zo als het vroeger was ,waar je juist nu zo op terug kijk. Alleen die foto met die kikker brrr daar gril ik van
    groetjes yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zeg al die mooie herfstkleuren.....
    En dat leuke vaasje die heb ik ook zeg.....mooi is ie hè?
    De kaarten staan er ook leuk bij. Heel speciaal dan op zo'n rekje.....om extra van te genieten.
    Fijne dag en weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Ingrid,
    Your post was so fun to read. Full of wonderful things to look at this morning. The hydrangeas are beautiful and I've been collecting mine in the too.
    The shelf your mother gave you is a treasure and I love how you have it filled with things that mean something to you.
    I'm sure you will enjoy reading those cute books to your little ones.
    Hugs,
    June

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi die gedroogde hortensia en rozen. En dat rekje is ook leuk. Dacht bij de eerste foto dat het op de grond stond, maar het is dus een kleine uitvoering. Leuk als je weet van wie het is geweest.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gezellige blogpost. De hortensia's zijn prachtig. Ik ben er ook zo gek van. Helaas heb ik ze niet meer in de tuin, maar volgend jaar gaan we de tuin opknappen en dan komen ze er zeker weer in. Je rekje vind ik ook heel erg leuk, en natuurlijk ook heel leuk dat het van je ouders is geweest. Je hebt hem ook leuk ingericht zo. Je boekjes zijn ook leuk, vooral die met the beauty&the beast, die heeft echt een mooi plaatje op de voorkant.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ingrid,

    Wat een heerlijke sfeervolle post heb je geplaatst. Prachtig de hortensia kleuren samen met de bottels. Ja de natuur verwend ons in deze tijd van het jaar bijzonder, er is zoveel moois te rapen. Ben daar zelf ook gek op. En wat staat dat lief dat rekje van je ouders. En dan met de gedachte erbij dat het altijd in je ouderlijk huis heeft gestaan geeft het rekje nog veel meer charme, het hoort gewoon bij je.
    En wat een schattige boekjes heb je gekocht, gweldige hebbedingetjes. En mooi ook je tuinfoto's, heerlijk al die kleuren. Het kikkertje vind ik zo schattig, leuk dat je dochter altijd met dieren bezig is, wie weet later misschien dierenarts?

    Lieve groet Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is het weer gezellig bij je! Al die mooie herfstspulletjes, en dat rekje is ook een plaatje. Ik zou 'em denk ik ook zo laten, staat juist mooi zo bij je lichte interieur.
    Je hebt weer leuke aankopen gedaan.
    Succes met je adventkalender!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Ingrid,
    wat een heerlijk sfeertje bij jou thuis! Prachtig is dat oude rek, en ik zou h'm niet verven hoor, die donkere kleur staat mooi bij je lichte interieur!
    Een mooi plaatsje op je sidetable, en die blikjes van de ruyter blijven mooi!
    Groetjes Freekje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Ingrid, wat heb je een mooie banner. Een heerlijke herfstsfeer geven je foto's weer met de prachtige hortensia's en tuinfoto's. En wat mooi zo'n rekje met een herinnering aan vroeger.
    Fijn weekend.
    Groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat zijn ze mooi hé hortensia's! Zo heerlijk nostalgisch en ze blijven mooi, natuurlijk bloeiend maar ook als er een laagje vorst of sneeuw op ligt, mijn tuin staat er vol mee!

    Laat de herfst maar komen, ik ben er helemaal klaar voor, het is ook mijn favoriete seizoen.
    De prachtige kleuren, het ruige weer, ik ben er dol op!

    groetjes,
    Mirelle

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldig al die foto's. Ook ik kan zo genieten van de herfst. Straks heerlijke boswandelingen en dan thuiskomen met al onze gevonden noten. Foto's van paddenstoelen. Ben vandaag bezig geweest om al mijn lampionnetjes te oogsten. Ga er mooie slingers van maken. En wat een schattig rekje heb je van je ouders gekregen.
    Fijn weekend, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja heerlijk die gedroogde hortensia's zo heb je dubbel plezier ervan....
    Mooie foto's heb je geplaatst!

    Groetjes Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een gezellige post hoor! Ik ben ook dol op de herfstsfeer. Maar helaas geen hortensia's in de tuin (die bedel ik bij oma haha!). Ik vindt het rekje schattig hoor, gewoon zo laten als het is. Mocht het ooit afslijten, kun je het altijd nog eens beitsen of verven nietwaar?
    Hier hebben we ook een kikkerkind en tot overmaat van ramp heeft hij nu ook honderden salamanders ontdekt bij de sloot achter ons huis en gaat nu samen met zijn vriendjes 'pflieven'. Dat is een zelfgemaakt woord voor 'met salamanders spelen'...tja...ik ik vindt het wel schattig hoor. Ze zijn ze voorzichtig aan het voeren en zo. Gelukkig kunnen de kinderen hier ook nog lekker rondscharrelen en hebben ze wat natuur on in te struinen.
    Groetjes en een zonnige zomerse zondag toegewenst! Mama Lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. I love hydrangeas. You have decorated it so beautifully! The books are cute and the pictures from the autumn flowers and from the little frog are really nice.
    Hugs, Doris

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtig rekje is dat Ingrid !! zeker iets om zuinig op te zijn, en in de kleur zoals ie is, vind ik hem ook erg mooi !
    ik heb er 1 in wit (was al zo toen ik hem bij Peet Naiif nostalgie)kocht, met 2 etages, daar heb ik nog alle dagen plezier van, je kan hem telkens weer anders decoreren...
    heerlijk die herfst giften he, mooie rozenbottels, hortensia's, bessen en noem maar op, prachtig !!!
    ja en dat kikkertje spreekt mij ook aan, wij hebben ze in ons mini vijvertje en het blijft gewoon boeien hihi
    onze kinderen zijn ook kikker/salamander kinderen, het verveelt ze gewoon nooit:-)
    Fijne week gewenst!!
    Groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi Ingrid,
    ich liebe Hortensien und Deine Bilder sind einfach traumhaft schön!!!!! Leider haben meine Hortensien in diesem Jahr nicht so reich geblüht!
    Auch die Bücher sehen einfach wunderschön aus!!!
    Ganz liebe Grüße Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dear Ingrid, just found your blog and think it's lovely! love the flowers! are they dried? i'll be following your blog, ok?! sweet dreams,
    Rosa from Portugal

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een heerlijke post met een flinke vleug nostalgie !
    Geniet vandaag maar weer van een prachtige Zonnige dag !
    Live groet Rini

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie post met mooie foto's. Ook je vorige post gelezen. ben benieuwd hoe het met de quilt is, wat een schattige kleuren.
    groetjes en een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.