Please visit my other blog

dinsdag 15 december 2009

It is freezing outside....

Oh wat was het koud vanmorgen maar tegelijk ook zo mooi in de tuin. De gedroogde hortensia bloemen moest ik gewoon even op de foto zetten. Het lijkt net of ze kleine witte pareltjes hebben rondgestrooit vannacht.
It is freezing outside and it looks so beautiful. The hydrangea is all covered with little white pearls.
De fuchsia stond nog erg dapper te bloeien en nu ziet hij er wel heel sfeervol uit.
And this little flower also looks so pretty.
Het vogelbadje had ik eigenlijk al weg moeten halen want het is een aardewerk bakje en kan natuurlijk kapot vriezen. Maar nu ziet het er wel heel mooi uit met deze ijsbloemen.
The stoneware birdbath is frozen with lovely frost flowers.Binnen zijn we nu ook klaar met alle decoraties. Dit kerststalletje staat ook ieder jaar naast de kerstboom. De beeldjes zijn al heel erg oud (rond 1900). Ze zijn van porcelein (wit en een klein beetje blauw) en van mijn man zijn grootouders geweest. Die hebben het doorgegeven aan mijn man zijn vader en die heeft het weer doorgegeven aan mijn man. Als onze oudste zoon later helemaal gesetteld is geven wij het weer door aan hem. Heel leuk om deze traditie voort te zetten.
In the house everything is ready for Christmas, this little crib is very old (about 100 years old) and belonged to my husbands grandparents. We have to give this to our son some day.Like a inheritance (not sure this is a good translation?). It is made of porcelain (white and a little bit of blue) and very fragile, so we are very careful with this.
En de kerstboom is dit jaar weer helemaal versierd met blauw, wit, en zilveren ballen en figuurtjes.
Our christmas tree is decorated in silver, white and blue this year.Dit engeltje kreeg ik van mijn ouders toen ik een jaar of twaalf was. Ieder jaar hing het vroeger thuis in de boom en toen ik het huis uit ging met 23 jaar verhuisde het natuurlijk met mij mee. Nu hangt het ieder jaar te pronken in onze eigen boom en mijn dochter hangt dit schattige engeltje elk jaar op een mooi plekje, ze vind hem zelf ook zo mooi.
I have this little angel a long time. My parents gave it to me when I was about twelve years old. My daughter gives it every year a perfect place in our tree because she also thinks it is a beauty.Groetjes, Ingrid.
Hugs, Ingrid.
13 opmerkingen:

 1. Hoi lieve Ingrid, wat prachtig hè die ijsbloemen en de ijspareltjes van de vorst, dat krijgen we zomaar allemaal kado. Je huis ziet er ook sfeervol uit, wat geweldig die oude figuurtjes uit de Kerststal, daar moet je heel zuinig op zijn, dat zijn dingen om te koesteren en een mooie traditie om weer door te geven. Ook je engeltje vind ik heel erg mooi, dat zijn dingen met een verhaal, een jeugdherinnering.
  Ik heb genoten van je prachtige foto's.
  Ik hoop dat je pc het weer beter doet, vervelend als deze niet wil wat jij wil. Ik had toen de kinderen klein waren ook allemaal bonte kerstversiering hoor en ook een treintje om de boom, dat vonden ze zo leuk.
  Een hele fijne dag en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Ingrid
  Ja je kerstengel en kerststal zijn inderdaad erg mooi ,en zo een traditie ook.Je foto`s van de bloemen zijn ook prachtig ,een witte Kerst ook maar dan mag van mij de zomer weer beginnen .Heb je de knuffels op je banner ook zelf gemaakt ,wat zijn ze lief.
  Kan je mij vertellen waar is de sneeuw voor mijn blog kan vinden ?
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heej Ingrid wat een geniet post, leuk leuk al je moois en wat bijzonder jullie eigen traditie om het kerststalletje door te geven.

  Lieve groet Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzondere kerstdecoratie, dat engeltje. Echt een plaatje om te zien.
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Ingrid,

  Die hortensia...tjeempie wat mooi!!
  Dat is toch een plaatje..
  Alle jaargetijden zijn mooi, dat bewijzen deze foto's maar weer.
  En wat een schattige kerstdecoratie..

  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geloof dat ik nog nooit zo'n mooie kerststal gezien heb....prachtig!!!! Heerlijk al die tradities. Ik koop elk jaar 3 nieuwe (echt leuke) ornamentjes ook met het idee om die later aan elk kind mee te geven. Hopelijk blijft het allemaal heel tot die tijd!
  Je "ijs"-bloemen zijn ook heel mooi, vanmorgen toen ik de kinderen naar school bracht was het min 6....brrr.... maar wel heel mooi weer! Zo mag het van mij nog wel even blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig hé Ingrid, het is werkelijk genieten met al die ijskristalletjes. Je kan de vogeltjes nu wel piepkleine schaatsjes onderbinden dan kunnen ze een baantje trekken in hun prachtig bevroren drinkbakje.

  En wat een bijzonder nostalgishe Kerstdecoratie's hebben jullie, mooi zo'n traditie van steeds doorgeven. Op deze manier kan het heel lang in de familie blijven. Ieder jaar weer genieten van al dit fraais, leuk hoor.

  Lieve groet Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hello Ingrid, your photos of the hydrangea are stunning. That is just beautiful the way the frost has painted it.
  Your daughter is right to give tha little angel a special place. What a sweet little treasure she is. And your nativity is amazing. So many beautiful pieces to it. I love seeing into your beautiful holiday home.
  hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi ingrid
  wat is je kerststal mooi zeg, daar zal je echt wel heel zuinig opzijn.
  groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat bijzonder dat jij kerstversieringen hebt die al zo lang in de familie zijn (en zullen blijven). Het is echt een prachtige stal en inderdaad een heel schattig engeltje.
  Geniet lekker van het sfeertje!
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Your little nativity set is amazing! I love old things. Also the angel is lovely!
  The 'frozen' pictures are beautiful! Nature looks so beautiful when everything is covered with frost.
  Liebe Grüsse
  Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige mooie 'frozen' foto's. Al het gewone ziet er dan zo bijzonder uit he?
  En je kerst stalletje is mooi en vooral het verhaal erachter maakt het bijzonder nietwaar?
  Fijne tijd nog!
  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een heerlijke post. Mooi al die kerstdecoraties met een verleden. Op dit moment genieten we met volle teugen van de sneeuw.
  Lieve groet, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.