Please visit my other blog

donderdag 28 januari 2010

So much to show you...

Deze prachtige kan kreeg ik van mijn schoonzusje als kerstkadootje. Ze had hem in een webwinkeltje bestelt met de leuke naam Keetje Knus. Ooh daar kijk je dus echt je ogen uit, zo'n leuke spulletjes verkopen ze daar, echt de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.
This beautiful jug was a christmas present from my sister in law. She bought it at a lovely web-shop 'Keetje Knus'.


Ik zie deze kan straks in het voorjaar al helemaal vol staan met mooie pioenrozen maar nu heb ik hem gevuld met eucalyptusblad.
I can already imagine the beautiful springflowers in this jug with its lovely colors.


Hij staat op de vensterbank en ik vind hem prachtig.



En dit mooie plantje met zijn kleine rose bloemetjes staat in een wit emaille potje met hengsel. Gevonden bij de kringloop. Eigenlijk is hij voor buiten om bijvoorbeeld ergens aan op te hangen want er zit een hengsel aan. Maar ik vind hem binnen ook wel leuk en aan het hengsel heb ik mijn glazen hart gehangen dat ik eens bij Freekje heb gekocht. Het is tenslotte bijna Valentijnsdag.
And I put this beautiful little plant with its tiny flowers in a white enamel pot. I found it at the thriftshop and I think it is for outside use but I also think it is very pretty fot inside. I did hang my heart of glass on the handle.(I bought it once from Freekje) 




En er waren nog meer kringloopvondsten afgelopen week. Dit houten koffertje vond ik zo mooi en ik kon me al helemaal voorstellen hoe het op de side-table zou staan. Ik heb er mijn voorraadje witte kaarsen in gedaan.
And this wooden suite case was also a thriftshop find.It looks lovely on my side-table.


In het oude rekje heb ik nu mijn verzameling kleine boekjes neergezet. Ze zijn in het Engels of Nederlands geschreven.
On the shelves I put my little books.


En er is weer een klein exemplaar bijgekomen want ook deze vondst komt bij de kringloop vandaan. (Lang leve de kringloop, haha) Het is een in het engels geschreven boekje over 'knorretje', die kennen jullie vast wel van Winnie the Pooh. En ook nog eens in zo'n heel lief hartvormpje, helemaal geweldig.
And this lovely heart-shaped book was also a thriftshop find. (Long live the thriftshop *lol*)
It tells the story of piglet, you know..... that little friend of Winnie the Pooh.




Tot zover de kringloopvondsten. Ik ben (zoals jullie denk ik wel weten) altijd lekker bezig met naald en draad en ben nu weer aangestoken door andere blogs.  Ik ben namelijk  weer eens met een kruissteek borduurtje begonnen. Er hangen hier in huis een paar mooie werkjes, maar die zijn niet van mijn hand maar die van mijn moeder. Dit mooie berenhuis maakte mijn moeder voor mijn dochter toen ze 2 jaar was. En nog steeds hangt het op haar kamertje en daar zal het ook voorlopig nog wel even aan de muur hangen want ze vind het nog steeds het mooiste wat ze op haar kamertje heeft hangen.
So far my thriftshop findings. As you already know, I love to be busy with needle and thread. And now I am inspired again by other blogs and started a little cross stitch project. In our home there are two finished projects hanging on the wall. They were both made by my mother.




En dit werkje heeft mijn moeder ook gemaakt, toen wij trouwden kregen we het kado.
This is also made by my mother, it was a gift when we got married.


Zelf kan ik ook nog iets laten zien van eigen hand maar zoals jullie zien is het dus nog niet af. Ik denk dat het zeker 20 jaar geleden is dat ik hier heel enthousiast aan begon maar na een aantal jaar is het in een kast verdwenen om er vervolgens nooit meer uit te komen. Tot nu dan...
But I did made something myself too. Well I started this about twenty years ago and never finished it. Maybe I will get started again.

 

Maar voordat ik de moed heb om er weer aan te beginnen en ook echt af te maken ben ik met iets kleiners begonnen. Een lief klein thee kopje in zachte kleurtjes. Ben benieuwd hoelang ik hier over doe.
But before I start my unfinished project I will start with a sweet little tea cup in lovely soft colors.


Allemaal alvast een heel fijn weekend,
lieve groet, Ingrid.
Have a nice weekend,
hugs Ingrid.





21 opmerkingen:

  1. Wat heb je weer mooie dingen gekregen en gevonden. Je bloemen staan mooi in die kan. En dat koffertjes is enig!
    En wat een ijver met je kruisteek borduur
    werkjes. Vroeger (denk 30 jaar terug) heb ik dat ook wel gedaan maar kan daar het geduld niet meer voor vinden.
    Veel plezier ermee!
    Groetjes,
    Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt leuke dingen op de kop getikt hoor!
    Je kan is prachtig (ik heb er ook een ;) )
    Ook ik heb nog wel een paar pakketten liggen om te borduren met kruissteek ,ooit komt het af alleen nu even niet.
    fijn weekend groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor, maar die kan vind ik toch wel het mooist. En idd komende zomer met pioenrozen. helemaal top.

    lieve groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. je ben weer goed geslaagd bij de kringloop
    komende week gaan wij spullen van mijn vader naar de kring brengen, dus ik denk dat ik er de eerste weken maar niet heen ga.
    Als je weer eenmaal aan het borduren ben is het toch wel weer leuk
    groetjes yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou voor jou kan volgens mij valentijn langs komen......
    Wat een mooi hart trouwens, die Freekje. Enne prachtige romantische post zo met je vondsten en dat lieve bruidspaar. Je boeket is ook om van te genieten.....
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke kan heb je gekregen en de kringloopvondsten helemaal leuk. Alles heeft z'n plekje al bij je gevonden.

    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Ingrid,

    Nou je hebt ons zeker veel te laten zien zeg. Je pachtige kan, daar ben ik meteen verliefd op, wat een beauty. en dan dat schattige kleine boekje, een mooie aanvulling voor je vezameling. De fraaie kist, en enige borduuurwerken van je moeder, wat enorm leuk is dat. Maar jou borduurwerk van twintig jaar geleden liegt er ook niet om, wat een prachtige voorstelling, en eigenlijk heb je er ook al behoorlijk aan gewerkt als ik het zo bekijk. De kop en schotel gaat ook erg mooi worden en fraaie kleuren. Noi iki heb genoten van je post.

    Fijne avond verder,
    Lieve groet,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dear Ingrid,
    Your thrifting finds are wonderful. I love the beautiful jug from your SIL. That will be a treasure for sure.
    I'm so happy to hear you are busy stitching away your Winter.
    Have a lovely evening, my friend.
    hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Ingrid,
    Bij toeval kwam ik op je leuke blog terecht en mijn oog viel op het beeldschone borduurwerk het berenhuis door jouw moeder gemaakt.
    Heel graag zou ik willen weten wie de ontwerper is van dat werk van welk merk het patroon/pakket is.

    Alvast hartelijk bedankt.
    Groetjes van Janni

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een lieve borduurtjes!

    Groetjes van Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Janni,
    ik weet niet hoe ik je kan bereiken want ik kan niet op je blog komen dus doe ik het maar even zo en hoop dat je dit leest. Mijn moeder vertelde mij dat het patroon ooit in het weekblad Margriet heeft gestaan.Misschien is het bewaard gebleven en we zullen er naar zoeken.Misschien kan ik je er dan meer over vertellen.
    Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ingrid ik heb je een mailtje gestuurd heb je dat ontvangen?

    Liefs Janni

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dag Ingrid,
    Ik ken dat. Aan een borduurwerk beginnen en niet afmaken. Zo'n twee jaar terug bij het opruimen van het huis kwam ik een tafelkleedje tegen met half afgemaakte tuinmotiefjes, je kent dat wel gieters, kruiwagens met bloemen, leuke hederapoortjes etc. allemaal uit de Libelle. Verder nog een kastrandje met bramen omdat ik ook een servies had gekocht met bramen en dat op die planken wilde zetten met kastrandjes. Ik besloot toen om me in de zomervakantie zes weken lang nergens anders mee te bemoeien dan mijn borduurwerk. Omdat het er al zo lang lag, kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn ogen achteruit waren gegaan. Hi, hi, kostte het me eerst een leesbril. Maar daarna heb ik het in straftempo afgemaakt. Voelde echt lekker toen ik er mee klaar was. Heb het tafelkleed zelfs nog die zomer op de tuintafel kunnen gebruiken. Succes met je borduurwerk!
    Geniet van het weekend!
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig die lampetkan en het oude rekje met boekjes. En erg mooi de foto's die je ervan hebt gemaakt. Ik ga je volgen
    Groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een heerlijke lange post! Móói je kan met romantische bloemen! Maar ook het witte potje met kalanchoë is schattig! En dan al die borduurwerkjes...yumie!!! Pfftt... wat een klus heb je nog aan je "oude" borduurtje zeg, zou het echt heel knap vinden als je die nog eens af krijgt! Dat theeokopje moet wel te doen zijn denk ik!
    Nog een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige dingen heb je weer, altijd leuk om nieuwe aanwinsten te bewonderen vind je ook niet hahaha... Wens je een fijn begin van de week.

    liefs bellavien

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk die bloemen, die kan ik op deze grijze morgen echt gebruiken. En veel plezier met je borduurwerkje, het wordt vast erg mooi, want het is nu al erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lieve Ingrid, je hebt helemaal gelijk! Heb je even een mailtje gestuurd. Morgen ga ik even uitvoerig je post lezen wat zie ik toch allemaal weer voor leuks.... kom je bij me borduren?
    liefs van Cin

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Deine Sachen sind wieder wunderschön, schon die weissen Blumenherzchen, ein Traum. Dann die vielen schönen Handarbeiten und der Krug mit dem Blumenmotiv gefällt mir besonders.

    Herzliche Grüsse Melontha

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Joehoeeee, daar ben ik weer! Wat is het genieten hier, wat ben je daar toch ook een kei in hé met al die leuke vondsten (jaloers hahah) Wat een gave borduurwerken heeft je moeder gemaakt, echt prachtig! Breng je de complimenten aan haar over. En zal nu generatie op generatie overgebracht worden. En je kan met inderdaad strak pioenrozen, uit eigen tuin? Blijf ook maar in je leuke boekjes kijken, leuk zo bijelkaar als verzameling. Ik denk dat je vaak voor dat rekje staat met in je handen zo af en toe een leuk boekje. Weet je wat ik ook zo PRACHTIG vind, JE BANNER... aaahhh gillen doe ik weer. En dan zo lief van je heb je het vogeltje erbij gezet. Ik had het al eerder gevraagd met dat theekop borduurwerkje moeten we toch echt eens samen doen met een echt kopje thee en vooral wat lekkers! Fijne avond lieve Ingrid, hartengroet van Cin x

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.