Please visit my other blog

woensdag 6 januari 2010

Winter or spring.....

Mijn eerste post in het nieuwe jaar en natuurlijk wil ook ik jullie allemaal alle goeds toewensen voor 2010! De decembermaand is omgevlogen en het was enorm gezellig met familie en vrienden om ons heen maar nu alle kerstversieringen weer zijn opgeborgen vind ik de januari maand ook heerlijk. Ik ben het huis van zolder tot garage helemaal aan het opruimen en overal zet ik voorjaarsbloeiers neer. Alvast een beetje de lente in huis halen want buiten is het nog ijzig koud. Voor de kinderen is het trouwens een superwinter met zoveel sneeuw en ijs.




Onze zebravinkjes hebben volgens mij ook de lentekriebels want er worden nestjes gemaakt en een paar dagen geleden werd het eerste eitje gelegd. En nu zijn het er al drie, ben benieuwd of ze de eitjes ook gaan uitbroeden want er word ook flink ruzie gemaakt tussen de twee paartjes.




En mijn eerste aanwinst in het nieuwe jaar is dit schattige naaiboxje. Ik had hem al eerder zien staan in de winkel maar toen alleen in houtkleur. Vandaag stond er één witte tussen en die vond ik toch wel erg mooi en natuurlijk superhandig.



In de kerstvakantie is er niet veel van handwerken gekomen maar nu ben ik begonnen met deze mooie stitcherie van Tilda. Ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van deze mooie tekeningetjes en ik heb nog een kadobon liggen dus binnenkort ga ik weer een mooi boek van haar bestellen. Ben er alleen nog niet uit welke, een zomer of winterboek?



Het vordert al aardig.


En er gelijk wat mooie stofjes bijgekocht.




Er zijn natuurlijk nog genoeg werkjes die in 2009 zijn begonnen en die ik echt in 2010 af wil maken dus ik vermaak me wel de komende tijd. Dit word een gebreid jasje voor een nieuw tilda-popje. Het vordert nog niet zo snel maar als het af is laat ik het zeker even zien.




Er ligt nog best wat sneeuw hier en dat is voor het ijs niet al te best. Ik hoop dat we nog kunnen schaatsen binnenkort maar veel hoop heb ik niet. Een enkeling waagt zich op het ijs maar vanmiddag heb ik er ook iemand doorheen zien zakken dus de kinderen mogen er van mij nog niet op. Eerst nog maar wat genieten van de sneeuw en de mooie foto's die dat oplevert.




This is my first post in 2010 and I want to wish you all the very best for this year. We did have a lovely decembermonth with lots of family and friends arround us but now I am enjoying the quit of januari too. I am cleaning the house and put spring flowers everywhere. Our birds are nesting and do have three eggs. I think they want it to be springtime too.
I did not create much last weeks but now I did get started this new tilda-project. Also knitting a dress for a new tilda doll. Hope to show it to you as soon as it is finished.

Enjoy this week, hope you all have a bit of snow and ice outside and spring inside.
Hugs, Ingrid.




18 opmerkingen:

  1. Hoi Ingrid
    Wat heerlijk he ??! die voorjaarsbloeiers geeft een lekker sfeertje in huis .
    Leuke Tilda spullen ben je aan het maken , ik ben ook een beetje Tilda verslaafd ..
    grappig die zebravinkjes , heb ze ook gehad . Toen ze jonkies hadden van een dag oud gooide ze ze uit het nest ...rare vogels hoor !
    groetjes peet
    Succes met je jouwe !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ingrid, van mij ook de allerbeste wensen voor het Nieuwe Jaar, ik hoop nog veel bij je langs te mogen komen. Het is iedere keer genieten van je mooie posten. Wat ben je al ijverig bezig geweest. Ik heb wel alle versieringen opgeruimd, maar we vieren ook nog een beetje vakantie. Volgende week gaan de mannen weer aan het werk en ga ik alles lekker schoonmaken en ohhh die mooie voorjaarsbloeiers, daar ga ik ook maar snel om uit. En wat leuk dat je zebravinkjes een nestje hebben ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
    Maar het mag van mij ook nog wel lekker doorwinteren, niet alleen de kinderen, maar ik geniet er ook van.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heej Ingrid,

    heerlijke post lekker veel te zien daar houd ik van.
    Mooie sneeuwplaatjes en je handwerk prachtig wat is tilda toch leuk he.
    En de lente in huis helemaal ook mijn idee, ik zag al tulpen bij je I LOVE IT


    lieve groet Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Ingrid,

    Gezellig dat je er weer bent, en ook voor jou de allerbeste wensen voor 2010. Wat een heerlijke voorjaars sfeer hangt er al weer bij jullie. Wat zijn ze altijd leuk hé de voorjaars bloeiers. En wat leuk de Stitcherie van Tilda waar je mee bezig bent, zal een plaatje zijn als het af is. En je sneeuwfoto's zijn ook Beauty, dankbaar onderwerp de mooie sneeuw uitzichten.

    Lieve groet Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het voorjaar is wel echt aan het beginnen bij jou met die eitjes. Leuk die vogeltjes, ze hebben altijd zo'n leuk piepgeluidje.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor jou en je gezin ook alle goeds gewenst voor 2010 !
    hier sneeuwt het sinds vanavond volop, ik kwam van het ziekenhuis af en ineens was alles wit (vind ik dus niks aan als ik zelf moet rijden :-(, maar voor de kinderen is het wel weer leuk
    wat een leuke dingen ben je aan het maken, die tilda creaties blijven gewoon errrug leuk he
    lieve groet, Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hello dear Ingrid,
    there are so many wonderful things going on at your house, so many projects too. The flowers are so lovely.
    i adore your banner!
    hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. GA je goed in de gaten houden met je gebreide jasje voor de Tilda pop;)
    Tulpen en vogeleitjes het is inderdaad lente in jou huis maar buiten zeker niet .
    Fijne dag en de groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wunderschön, schon ein paar Frühlingsblumen zu sehen. Du bist auch schon fleissig, habe ich gesehen, dass wird bestimmt schön. Auch dein Vögelchen spürt das der Frühling bald kommen wird.

    Herzliche Grüsse Melontha

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ingrid! Goed om weer wat van je te horen! Allereerst natuurlijk een heel goed 2010!!! Je stitchery ziet er heel mooi uit en inderdaad, het is echt verslavend! Ik heb al heel wat patroontjes van het internet opgeslagen. Ben nu nog even in de sneeuwpoppen mood, maar daarna ga ik over op voorjaarsborduurtjes.
    En dat jasje dat je aan het breien bent ziet er trouwens ook snoezig uit. Bedenk je dat nu helemaal zelf? Tilda heeft toch geen breipatroontjes? Knap! En welk boek je aan zou moeten schaffen zou ik niet weten, ik vind ze nl allemaal even gaaf! Winterwonderland is ook heel mooi en echt niet alleen voor de kerst. Ik heb nu het engelstalige kerstboekje en die is oook super, net als het noorse, hahaha!!! Je hoort het al, aan mij heb je dus niets! Ik krijg binnenkort ook het paasboekje binnen, maar daarna ga ik sparen voor het zomerboek, ik vind die strandhuisjes zo super leuk! Nou, ik merk het wel wat je keuze is geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Ingrid! Een fijne en creatief 2010! De koude dagen zijn perfect voor lekker zitten bij de houtkachel met naald en draad. Ben zelf ook lekker op weg naar veel leuke nieuwe dingen maken in het nieuwjaar. Je Tilda stitchery is prachtig. Winter of zomer? Moelijk hoor. Beide zijn leuk.

    We hebben weinig sneeuw hier. Gisteren deed ik de deur open voor iemand in mijn quilt groep en een leuke verassing...prachtig, dikke sneeuwvlokken in de lucht. Een plaatje!

    Wat zijn je lenteblooiers mooi. We hebben volop winter in huis want ik tuig een winterboom op in januari.

    Hugs en groetjes ~
    Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  12. halloIngrid.
    wat is het druk bij jou,broedse vogels ,breiend vrouwtje, bordurend vrouwtje, schaatsende kinderen ,bloeiende crocussen, en niet tevergeten,ijstaarten, maar dat duurd zeker 3 dagen hoor,haal je het tevroeg weg,zit er onderin nog water,ik wotd al moe als ik het lees.

    groetjes oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. mooie fotos,en nu maar hopen dat je gaauw kunt schaatsen.zal niet meer weten wanneer ik dat heb gedaan.als ik al gekraak op het ijs hoor,ben ik al bang dat ik de door zak hihihihi.dusss je snapt het al,geen schaatse3n voor mij.ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. heerlijk om weer wat van je te lezen. Nog de beste wensen natuurlijk.
    Heerlijke lente en winterbeelden bij je. Ach ik geniet van elk seizoen.
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het lijkt wel lente in jou huis met al die lentebolletjes en die broedende vogeltjes. Ben benieuwd of ze uitkomen. Hou je ons op de hoogte?
    Veel handwerk plezier nog!
    Groetjes,
    Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Ingrid,
    Dank voor je berichtje!
    We zijn erg blij en dankbaar met ons ventje!
    Het is echt genieten!
    En natuurlijk wennen!
    Nu afwachten wanneer ik weer tijd heb voor blogwereld :-)
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je zult zien dat januari ook voorbij vliegt...zoveel leuke dingen te doen! Je stitchery is prachtig...wil ik ook nog eens maken....maar er zijn al zooooo veeeeeel leuke dingen te maken!
    Misschien moet je het andere paartje zebra's voorlopig even apart zetten? Hier is het ook een paar keer mis gegaan, de jongen werden uit het nest gegooid. Maar de derde keer ging het goed, affijn dat zag je wel op mijn blog. Nu hebben we waarschijnlijk vier mannetjes en drie popjes.
    Geniet nog maar even van januari hoor!
    Groetjes Mama lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Ingrd,

    Ben benieuwd of jouw zebravinkjes ze uitbroeden, die van ons gooien ze nadat ze ze gelegd hebben de eitjes er weer uit. Ze kunnen dan zo leuk bezig zijn met ze tweetjes. Zij aan zij in het nestje. Onz mannetje heeft ook deze kleur en het vrouwtje is donker van kleur.

    Hoop dat ze uitkomen, wil ik graag foto van zien.

    Pieternel

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.