Please visit my other blog

dinsdag 23 februari 2010

Come inside and take a seat...

Kom binnen, ga lekker zitten...neem een kopje thee en kijk even mee in mijn dagelijkse leventje. De afgelopen dagen heb ik flink zitten borduren en ik kan jullie nu dus het eindresultaat laten zien van het mooie kopje. Ik heb hem ingelijst en vind het zo'n lief borduurtje geworden. Nu nog een mooi plekje zoeken om hem op te hangen.

Come inside and take a seat... have a lovely cup of tea and take a look.  The last few days I have been cross stitching and now I can show you my finished project. Isn't this a beautiful little cup.

Ook nog tijd gevonden om eens een cupcake-je uit het Tilda boek uit te proberen. Helaas is hij niet om op te eten maar een lekker stukje caramel bij de thee gaat er altijd wel in.

Also made a little cupcake. It was made out of a book from Tilda (winterwonderland).

Net als mijn moeder vroeger deed zet ik, elke dag als de kinderen uit school komen, thee en daar mag dan best iets lekkers bij, even lekker bijkletsen voordat ze huiswerk gaan maken of bij iemand gaan spelen.

Every day when the kids are coming home from school I make them a cup of tea with something little to eat. We chat a bit and then they are going to make there homework or they go play with a friend.
En nog een paasdecoraties erbij gemaakt, en nee..... nog steeds geen echte paaseitjes.
And also made a new easter decoration, and no... still no chocolat eggs.

Nu het borduurtje van het kopje af is kan ik mij weer helemaal op mijn winterborduurtje gaan storten. Ik wil hem af hebben voordat het 1 april is want dan wil ik aan het lenteborduurtje beginnen waar ik mezelf dan ook weer 3 maanden de tijd voor geef.

And now that I have finished my cross stitched tea cup I now can finish my winter cross stitch project. I want to finish this before the first of April because then I want to start my Spring project.Dit Verkade blikje vond ik afgelopen zondag op een rommelmarktje, ik vind hem zo mooi, het lichtblauw en de afbeelding, helemaal goed.

And I am so happy that I found this Verkade tin on a flea-market. Love the colours and the picture of the playing children. En we hebben hem natuurlijk al gevuld met biskwietjes voor bij de thee.
And off course we did fill this tin with some cookies.
En voor de lente takken heb ik nog wat geknutseld. Op de blog van Elly had ik al vogeltjes en hartjes gezien dus ook gelijk maar even aan de slag gegaan. Helaas heb ik geen Tilda-papier maar dit papier had ik nog liggen en is ook best mooi. Veel rose en lila deze lente.

And for my inside branches I made some new decorations too. Saw it on Elly her blog but I didn't have the lovely Tilda paper. This is what I made with some left over craft paper. There will be lots of pink and lilac in our home this Spring.


En zo hangt er al weer wat meer in en de knopjes beginnen al een beetje uit te komen dus straks hangen er allemaal trosjes fel rose bloementjes aan de takken.

The buds are growing so I think there will be some flowers soon in my home.
Have a lovely week,
hugs, Ingrid.

21 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dingen heb je allemaal gemaakt.
  Ziet er heel gezellig uit bij je.
  Laat de lente maar komen.

  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi borduurwerkje heb je gemaakt! En ook de andere dingen zijn leuk! Het was weer gezellig bij jou om even te komen buurten! Bedankt voor de thee!!!
  Groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat creatief allemaal! het is allemaal erg mooi. dat verkadeblik heb ik ook, het staat al een aantal jaren bij mij in de keuken met alle medicijnen en pleisters etc. erin.
  groetjes van jootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingrid what a lovely blog you have - I am so pleased I stopped by. I love your embroidered teacup - so pretty and gorgeous muted colours. Kisses Kitty xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke post. Mijn moeder zat vroeger ook altijd op mij te wachten met de thee en iets lekkers, en ik later ook weer op mijn boys. Iets wat ze altijd later herinneren.

  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je heerlijk creatief bezig geweest Ingrid. Het borduurwerkje van het kopje vind ik prachtig, maar ook je winterborduurseltje wordt mooi. Wat fijn hè na schooltijd even alle verhalen van de kinderen aanhoren onder het genot van een kopje thee of koffie, wat een mooie muffin heb je daar.
  Het ziet er gezellig uit met die voorjaarstak en al die mooie dingetjes erin, die vogeltjes zijn ook heel leuk.
  Was weer een heerlijk post.
  Fijne avond, ik ga straks schaatsen kijken.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat kopje mooi geborduurd!!! Helemaal geweldig zeg, ik ben er weg van!
  De muffin is ook hartstikke leuk en je winterborduurtje ziet er al prachtig uit, ik wil ook een keer gaan borduren als ik dit zie..dat is echt eeuwen geleden dat ik dat gedaan heb.
  De takken met al die leuke tierelantijntjes ( ik noem 't maar even zo) is ook te gek...mijn petje af, voor jou!

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben jij gezellig druk bezig. Het zijn allemaal mooie creaties. De kan met voorjaarstakken is ook prachtig en dan bloeien ze nog niet eens.
  Ik heb genoten van alle mooie dingen.

  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het kopje heb je zo fijntjes geborduurd, wat een geduld en het blauwtje os ook al zo fijntjes !!. Je bent heerlijk crea bezig dat zie ik wel.
  Altijd gezellie even met de kids theeleuten (nu met toepasselijke koekjes die lekker maar zo dun zijn dat de trommel snel leeg is(in mijn mannenhuishouden).
  Fijne avond, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig lange post van je met allemaal heel mooi gemaakte dingen.
  En dat verkade blikje.....dat bracht me weer een herinnering naar boven....

  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hello dear Ingrid,
  seeing all the stitching projects is getting me in the mood for spring. I still have many unfinished projects here, but I'm slowing crossing some off my list. Your cute little cupcake and beautiful cup are looking so lovely in your home.
  I still need to go out and wade through the snow and cut some branches to bring in too. I think it is wonderful how you are able to get so many things done for your home.
  hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie post Ingrid,lovely cupcakes!!
  Alles ziet er zo gezellig uit,en wat een leuke paas decoraties!
  Groetjes Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ingrid
  Je borduurtje van je kopje vind ik erg mooi geworden en een mooi groen stofje heb je gebruikt voor je cupcake,
  Je paastak is ook zo gezellig ,zou er ok graag een hebben en volhangen ,maar daar is gewoon geen ruimt meer voor jammer.
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi hoor je geborduurde kopje, zo lekker ontspannend dat borduren....ik vind het ook heerlijk om te doen...wat een gezellige paastakken zeg...
  Groetjes Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk als je toch zo creatief bent.
  Je maakt echt de mooiste dingen. Je takken zijn mooi versierd en dat theekopje is helemaal een plaatje om te zien.
  Waar komt ie nu te hangen? Keuken....?
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldige post weer Ingrid, en wat ben je weer heerlijk creatief bezig geweest. Het kopje is een snoesje geworden en je winter borduurtje gaat ook erg fraai worden. Heeee dat blik heb ik ook, zeker al twintig jaar, en bij mij staat bij een groepje met allerlei blikkken. De kleur is inderdaad erg mooi. Moi ook al jew hartjes en mooie snuisterijen tussenh de takken. En dat schaaltje met paas versierseltjes, ook zo schattig. Alles is gewoon mooi en leuk wat jij allemaal maakt.

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat gezellig is het bij je!!! Zou graag even aanschuiven voor een kopje thee! Je borduurtje is echt heel lief geworden. Je "winter" wordt ook een plaatje. Leuk hè om die cupcake-jes te maken, alleen het golvende randje is wel een beetje lastig vond ik. Je bent echt heerlijk crea bezig geweesr. Je tak is helemaal super zo. Ik heb toevallig de vogelhuisjes van atelier Sterre ook weer voor de dag gehaald. Nou maar duimen dat het gauw voorjaar wordt. De temperatuur is in ieder geval al stukken beter zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Ingrid! Wat is de cupcake prachtig geworden! Heb ook die Tilda boek maar heb alleen de kleed gemaakt. Je kan het zien op mijn blog. En de theekopje is een plaatje!!! Wat is dat een lief patroon. Heb je die los gekocht or komt het uit een tijdschrift?

  De lentetakjes zien er gezellig uit met alle ornamenten hangen. Het is lente en kan je raden waar ik aan werk??? Een heel bijzonder kerstboom. Die is bijna af en dan zet ik deze op de blog. Maar goed ik heb nu wel zin in St. Patrick's Day dus heb mijn klavertjes weer in een schaal. Pas daarna ga ik voor lente/Pasen aan de gang.

  Leuk om de Verkade blikje te zien. Die had ik jaren geleden toen het uitkwam maar heb het al lang niet meer. Jammer als ik die van jou terug ziet. Koekjes en thee na school is een heerlijk traditie om te houden met je kinderen.

  Hugs en groetjes ~
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 19. OOH jij hebt al een heelrijke paassfeer in huis gehaald, genieten!

  Hier ook altijd wat lekkers en warme choco als de pubers thuiskomen vinden ze nog steeds heerlijk!

  Gezellig dat je even in Zweden was bij mij op de veranda oook is echt heerlijk genieten!

  liefs bellavien

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hello ingrid,
  your cupcakes are so great.i love the colors and your decoration are just wonderful.
  i wish you a wonderful week,
  hugs,regina

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Ingrid, ik heb jou ook gevonden, en meteen toegevoegd.Was zeker gezellig gisteren, leuk dat ik je heb leren kennen.Tot heel gauw
  Knuffel
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.