Please visit my other blog

vrijdag 19 februari 2010

Longing for spring....

De serpentine ligt in de prullenbak en de confetti zit in de stofzuiger, carnaval is weer voorbij. We genieten nu van nog een paar dagen voorjaarsvakantie en maandag is het weer gewoon naar school. Nu het huis weer ontdaan is van zijn "carnavals look" ben ik nu echt begonnen om er een beetje lente van te maken. Deze kleine lammetjes hebben hun plekje al gevonden.
It has been so much fun celebrating carnaval but now everything is back to normal again and I want my house to look like spring.Ook deze mooie pastelkleurige eieren heb ik samen met wat kwartel eitjes en wat groen uit de tuin een plekje op tafel gegeven.
Love these pastel-colored eggs, together with some green from my garden and little eggs from last year.
En dit zilveren schaaltje vond ik in de kast, er liggen met pasen altijd chocolade eitjes op maar daar vind ik het nog iets te vroeg voor. Eerst de hartjes maar opmaken die met valentijn zijn gegeven.
Soon this silver tray will be filled with chocolate but first we must eat these little valentine hearts,mmmmmh.......


Mijn mooie pastelkleurige kan heb ik gevuld met takken van de ribes, die in de voortuin staat. Hij zit al helemaal vol met knopjes en ik hoop dat de bloemtrosjes zullen uitkomen binnen. De vogelhuisjes maakte ik vorig jaar en zijn van Atelier Sterre. Ik blijf ze zo schattig vinden. De roestige vogeltjes zijn van de action.
Ik wil nog wat dingen zelf gaan maken om in de takken te kunnen hangen zodat het straks als het pasen is helemaal volhangt.
I did cut some branches from the garden and we will hang all kinds of things in there. Hope the flowerbuds will open.  I did make the birdhouses last year and this year I also want to make something new. But I don't know what yet, the little bird is also so lovely.
En nu we het toch over die te leuke winkel hebben, hier zijn nog wat nieuwe aanwinsten. Dit olielampje heb ik geloof ik ook al bij Mea gezien, maar wat is hij leuk hè, kon hem niet laten staan.
Also couldn't resist this little oil lamp.En ook dit voorraadpotje, helemaal leuk met straks de paaseitjes erin.
Love this little stock pot, I will fill this soon with chocolate eastereggs.Ik heb ook een zwak voor kleine dienblaadjes, toen ik deze zag met al die vrolijke kleurtjes kon ik hem al helemaal zien staan in mijn keuken. Hij deed me ook denken aan de mooie kleurrijke blog van Melontha(Bluemli-Garten), moet je echt eens een kijkje nemen, ze maakt zo'n mooie foto's.
I love this little tray with all these colours, it really makes me happy and also reminds me of the wonderful blog of Melontha (Bluemli-Garten), you really must take a look there, so lovely.
Helemaal goed zo.
Perfect.


En nu het binnen steeds meer lente word hoop ik dat het buiten ook niet lang meer op zich laat wachten. De magnolia doet z'n best met wel meer dan 100 knoppen. Wat een prachtige bloemenzee zal dat straks weer zijn.
Inside my home it looks more and more like spring now,  I hope it will soon be spring outside too. The magnolia tree is having more than 100 buds. It will be beautiful when it is in flower.


En deze foto van begin deze week laat toch wel zien dat de natuur er ook bijna klaar voor is. Ik hoop eigenlijk dat dit de laatste sneeuwfoto is voor deze winter.
This picture I took on monday, the snow is gone now and I hope we don't get more snow this winter.Nog even volhouden en dan ziet het er straks vast weer zo uit. Geniet van het weekend en voorjaarsvakantie. Ik heb heel wat in te halen op jullie blogs maar hoop bij iedereen even langs te gaan de komende dagen.
Hang in there, soon it will look like this again, have a lovely weekend. I hope I can visit you all  and leave you a comment the next few days.Liefs, Ingrid
Hugs, Ingrid.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid, wat krijg ik een heerlijk lente-gevoel hier. Wat prachtig die laatste foto's. Ohhh...en jij heb ook allemaal van die leuke spulletjes bij A gekocht, prachtig die kleine lammetjes met die lachende koppies en het is ook al een beetje paas bij jou. Ik heb dezelfde eieren en mandje. Het ziet er heel gezellig bij je uit. Hier hebben de scholen aankomende week voorjaarsvakantie.
  Fijn weekend en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ingrid, je maakt me helemaal lekker met de voorjaars versieringen!
  Wat heb je het gezellig gemaakt, en ik krijg zin in een paaseitje ;)
  Je voorjaarsdienblad is leuk zo, met de schaapjes erop en het dienblad in de keuken is ook al zo'n schatje.
  Ik moet toch echt weer es een kijkje nemen bij die o zo leuke winkel :)
  Fijn weekend, Groetjes Freekje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Ingrid, leuke post van jou! Ik vind het nu zo treurig buiten, maar na het lezen van je post kreeg ik toch weer even de lentekriebels. Van de week ben ik ook nog even bij die leuke winkel geweest (de A-brocante zeg ik weleens!) en heb daar ook nog twee lange prikkers (van ijzer) met hartje en kipje erop gekocht. Daar moet ik nog even wat mee gaan doen.
  Groetjes Arlette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zag in de sidebar de Bramley hedge muisjes staan, jaren geleden een workshop gevolgd en twee van deze muisjes gemaakt, ze zijn leuk geworden ik zal een foto op mijn blog zetten; grote hilariteit indertijd als we van huis weggingen en onze mannen tegen mijn vriendin en mij zeiden "gaan jullie weer naar die cursus muizen naaien"!.

  Groetjes en fijne avond, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ingrid
  Wat een heerlijk paassfeertje heb je al in huis gehaald !
  Ziet er gezellie uit bij je !
  Ik ben benieuwd naar je magnolia straks als de knoppen gaan bloeien ! Ruikt ie ook zo lekker ?
  genieten jullie lekker van jullie laatste weekend vakantie , wij hebben nu vakantie !
  Fijn weekend groetjes Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej Ingrid,

  leuke post met mooie foto's wat heerlijk dat jullie het zo leuk hebben gehad en nu op naar het voorjaar de pastelkleurige eitjes zoooo leuk laat de paas maar komen ik heb er zin in.

  Fijne vakantie en weekend, lieve groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk lange lenteachtige post met prachtige foto's.
  Ben weer even opgefleurd.
  Fijn weekend.

  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hay Ingrid,

  Wat een geweldige spulletjes en prachtige foto's...
  Ik wordt er helemaal blij van...heerlijk!

  Fijn week-end,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hello dear Ingrid,
  All your lovely Spring touches are cheering up your home so sweetly. You have reminded to me to bring in some branches soon too. The colors in you beautiful tree make it so fresh and sweet.
  hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij bent al helemaal in de lente stemming! Wat een grappige lammetjes, die brengen mij ook een beetje in de mood.
  Geniet nog van het vrije weekend en sterkte met opstarten maandag (ik zie er best weer tegen op, zo'n weekje vrij is zo lekker).

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.