Please visit my other blog

woensdag 16 juni 2010

A new day....a blue day.

Na een paar dagen last te hebben gehad van migraine verdwenen gisteren plotseling mijn klachten als sneeuw voor de zon. Na zo'n aanval ben ik altijd extreem rustig in mijn hoofd en lijkt het alsof ik op zachte kussentjes loop, heel raar altijd. En als dan het zonnetje ook nog eens schijnt in een prachtige blauwe lucht kan mijn nieuwe dag niet meer stuk.
After a few days not feeling very well due to migraine, yesterday suddenly my headache was gone. The sun was shining and the sky was blue, it's a new day...a beautiful day.
 

Mijn ontbijtje lekker buiten gegeten en ik besef dat ik toch wel erg veel van blauw hou. Vanaf dat ik een jaar of 10 was,  is mijn lievelingskleur blauw en hoewel ik er af en toe van probeer af te wijken betrap ik me er zelf nog steeds op als ik in een winkel sta weer steeds vaker voor blauw kies.
Did eat my breakfast outside in the garden and I realize my favourite colour is blue. Since I was a little girl I always choose blue.
.



Dus ik nam mij gister voor om naar de kringloop te gaan en eens naar blauwe spulletjes uit te kijken, maar niet voordat ik nog een paar foto's zou maken van die prachtige blauwe struik die vol zit met blauwe bloemen.
So I wanted to go to the thriftshop yesterday and look for some blue things, but not before I took some pictures of this lovely blue flowers in the garden.


Bijen vlogen af en aan en net toen ik een foto maakte vloog er toevallig één in beeld.
And when I took a picture a bee flew by and it became a beautiful photo.


Het leek me ook wel leuk om weer eens wat van deze blauwe bloemen naar binnen te halen en dit is het resultaat.
I also took some flowers inside and this is the result.



Hier kan ik zo van genieten.
I do enjoy this so much.



En dit is mijn buit van de kringloop winkel, alles in een sopje gedaan en even uitgestalt in het zonnetje.
And here are the things I found at the thriftshop.



Twee kop en schotels met mooie blauw/grijze bloemetjes.



Vier koffie mokjes, en deze kleuren bij elkaar vind ik zoooo mooi.
I really love the colours of these little mugs.



Twee kleine nespresso kopjes, heel toevallig vond ik, want mijn man wil voor zijn verjaardag in juli zo'n apparaat vragen. Nou de kopjes hebben we alvast. Ook de twee blauwe theezak-schoteltjes vond ik zo schattig.


En deze grote mand, waar ik bijna overheen viel toen ik de winkel binnen kwam, is mee naar huis gegaan, tot mijn verbazing vroegen ze er maar 3 euro voor dus daar hoefde ik niet lang over na te denken.

And this basket, I almost fell over it while entering the shop, was going with me for 3 euro only. 




Ook op de kleding afdeling, waar ik eigenlijk niet kom omdat ik dat altijd een beetje raar vond (maar waarom eigenlijk???), ben ik geslaagd. En zo raar was het niet eens om er rond te snuffelen want het was er gewoon druk, drukker dan ik verwacht had en ik kon maar moeilijk bij de rekken komen. Maar dit gehaakte blauwe truitje kon ik er tussenuit halen en vond ik zo mooi dat ik het niet kon laten hangen.
And also bought this crocheted sweater second hand. I never did buy any clothes second hand because I thought it was not done (but why???). But it was very busy at this division so I was very happy that I found something too (in blue of course).




Een heerlijk dag dus en gistermiddag in de tuin lekker aan het fröbelen geweest met blauwe stofjes. Ik had op de blog van Rini (Catharina's love) kennis gemaakt met haar flickrvrienden en wauw wat een creativiteit. Het scrappen met stofjes vond ik geweldig dus heb ik zelf ook maar eens een poging gewaagd. Een omslagje voor mijn dochter haar dagboek is het geworden. Zo leuk om te doen en het viel helemaal in de smaak bij haar.
It was a lovely day and in the afternoon I sit in my garden and made a little cover out of fabric for my daughter's diary. Inspired by Rini ( Catharina's love) her flickr-friends, you really must take a look over there,so lovely.




En als laatste laat ik jullie een nieuw stofje zien wat ik kocht, blauw met mooie bloemen. De verf staat erbij omdat dit een volgend project word en hopelijk laat ik jullie binnenkort het resultaat zien van dit project. Best een hele klus dus het kan even duren.
And this beautiful blue fabric with lovely flowers is going to be used for a new project. Hope to show it to you next time.



Wens jullie nog een fijne week met hopelijk veel blauw als je omhoog kijkt.
Have a lovely week and hope you see lots of blue when you are looking up.


                                                          Hugs, Ingrid.

22 opmerkingen:

  1. Hoi Ingrid, wat fijn om te horen dat je weer verlost bent van de migraine. Wat lijkt me dat vreselijk om dagenlang zo'n hoofdpijn te hebben.
    Je foto's van je tuin zijn echt mooi! Zo leuk dat je precies dat bijtje op de foto kreeg hé? Ik ben ook een blauw-mens hoor en je blauwe bloemetjes onder de stolp vind ik echt super staan.
    Wat leuk ook die omslag voor het dagboek van je dochter... heel erg mooi geworden en ik denk dat ik straks ook maar eens een kijkje ga nemen bij Rini want je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt. Ook naar je nieuwe projekt trouwens... die potten verf en dat prachtige stofje beloven veel goeds :-))
    fijne dag en groetjes jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He, wat heerlijk al dat blauw! Zo fris en ook romantisch! Zelf heb ik niet veel blauw in huis, maar wel weer meer in de kleding. En zo bij jouw op de foto's vind ik het toch erg mooi! Vooral ook die blauwe bloemen! Het was weer genieten op je blog!
    Fijne dag!
    Groet,
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ingrid,

    Zo jij bent een paar super aanwinsten rijker, zie dat naast muisjes ook konijnje een plaatsje in jouw huis hebben (van de week was op de BBC film over het leven van Beatrix Potter lekker rustig kunnen kijken mannen zaten voetbal te kijken).
    Blauwe theezakschoteltje snoepje(er is vlgs mij een naam voor maar welke ??)
    En Blauw ja ook mijn favoriet kom er altijd bij terug; tip kijk eens hier echt genieten
    http://www.burleigh.co.uk/burleigh-ceramics-shop.php

    Fijne dag, lieve groet van Carina

    Fijn dat je migraine weg is

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke beelden na een migraine-aanval. Ik heb er lang geleden ook veel last van gehad. Bleek dat ik niet tegen de combinatie sinaasappel en chocolade kon! Sindsdien zijn een ontbijt mét versgeperst sap én chocoladecroissants absoluut uit den boze! Bedankt voor de mooie foto's! @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ingrid, Afschuwelijk is dat als je last hebt van migraine aanvallen. Helaas ken ik dat gevoel. Maar gelukkig is het weer over bij je. En wat heb je leuke spulletjes gekocht bij de kringloop. En alles in de blauwe sfeer. Het truitje/vestje vind ik ook erg mooi al zou ik zelf ook niet gauw iets van kleding daar kopen. ( zelf verkoop ik kleding wel via marktplaats is eigenlijks het zelfde) Maar waarom ook niet he? Je wast het en het is schoon. geniet van je mooie blauwe bloemen in de tuin. Groetje Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi Ingrid
    ben blij dat je migraine af bent ,weet wat het is als ik het voel aankomen duik ik mijn bed in als het kan.
    Vind je 4 pastel kleurige mokjes prachtig en je tuin foto`s zijn ook erg mooi.
    Nu ik je scrapstof omslag zie heb ik ook weer zin om te scrappen er komt gewoon niets meer van ,terwijl het een verslaving was .
    Na de vakantie ga ik er weer eens aan beginnen is mijn voornemen.
    groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Ingrid ,
    Wat een heerlijke foto's en prachtige vondsten heb je hier staan .
    De vleugels van de hommel kan je zien bewegen tijdens de vlucht , een super foto !
    Lief dat je mijn naam noemde , het is ook wel zo leuk om die mozaieken samen te stellen , zit er zelf iedere keer weer verliefd naar te kijken , echt romantisch hè ??
    En van die migraine weet ik ook mee te praten , ik had het een keer tijdens een reis door Schotland . Wij zochten een plekje waar we met de caravan konden staan , 2 dagen erna zei ik tegen mijn man , oh wat een mooi dal met koeien , had het daarvoor niet gezien .
    Begreep toen ten volle dat je wereld ,je gezichtsveld , krimpt tijdens zo'n hevige aanval .
    Je hebt weer veel geluks momenten gevonden in de kringloop .
    Geweldig dat die er zijn hè ??

    Hele lieve groet van mij ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vind blauw ook zo mooi....wat een prachtige blauwe bloemen in je tuin......en wat een pracht aankopen...je bakkersmand is wel het topstuk;))
    En je creativiteit is goed geslaagd zeg.
    Oh ja ik koop heel veel tweedehands kleding, gewoon wat vaker snuffelen en je zult versteld staan....
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik weet gelukkig niet wat migraine is. Natuurlijk heb ik weleens hoofdpijn, maar dat is niets als ik sommige mag geloven. Die mand is echt leuk hoor, en dat voor 3 eurootjes.

    fijne dag, lia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. blauw is gewoon de allermooiste kleur! volgens mij is dat een amerikaanse sering?
    groetjes van jootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk na het werken thuis komen en dan dit lezen !! gezellig hoor!! wat een mooie spulletjes heb je gevonden.leuk hoor!! enne..........die ene foto van die blauwe bloemen op het bord !! die vind ik geweldig !! kan ik ook zo van genieten...........nou ik ga weer verder...moet nog eten..en krijg zo visite....fijne avond ! liefs Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lieve Ingrid wat een mooi foto's weer en wat een schatten heb je weer gevonden....leuk truitje ook en het dagboekomslag is werkelijk schitterend....
    Liefs en knuffel
    Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is me helemaal blauw voor de ogen !!Jij bent en leuk geslaagd(vooral die mand en zo goedkoop!)en lekker aan de freubel.Het omslagje vind ik top.Wat jij met blauw hebt heb ik met wit.Je foto's vooral met de close up hommel da's een mooie!Het valt mij altijd op dat ik na een migraine periode altijd een periode van een hele hoop energie heb.Een soort inhaalslag.Jij ook?Er straalt in ieder geval genoeg energie van je postje!
    Groetjes,Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Vind al je foto's even prachtig en schattig in die tinten blauw!
    Een hele gezellige avond, Ingrid. Heb weer genoten van je mooie foto's. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jeetje, wat een gezellige lange post. Ik weet niet waar ik beginnen moet. Als eerste je leuke banner en achtergrondje, wat ontzettend leuk! Misschien heb je hem al even, maar ik zie hem nu pas. En je hebt van die leuke dingen gekocht bij de kring. Ik hou ook wel van blauw hoor, ik heb in de keuken rood, wit en blauw. Lekker hollands.
    De omslag van het dagboekje is ook superleuk geworden. Wat creatief zeg.
    Groetjes Antoinette.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een heerlijke post weer Ingrid. Mooi al die blauwtinten, ben er ook steeds gekker op. Prachtig ook de blauwe bloemen en wat leuk zo onder het stolpje.
    En je bent ook heerlijk creatief bezig geweest, ook al in dat prachtige blauw, heel mooi gemaakt. Je heb mooie spulletjes op de kop getikt bij de kringloop, die mand is ook prachtig.
    Gelukkig dat je migraine nu over is. Het lijkt me ontzettend naar als je zo'n aanval krijgt.
    Vandaag ook weer zo'n genietdag met prachtig weer. Ik ben gisteren de hele dag in de tuin bezig geweest en vandaag weer even rustig aan en lekker genieten van de zon.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve Ingrid,

    Fijn voor je dat je migraine over is..en je bent weer lekker opgeknapt.
    En dan alles in blauw...dit is zo mooi gefotografeerd...en gesorteerd...!
    De blauwe stof met bloemen is echt geweldig.

    Liefs en goeds,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gelukkig ben je weer van de migraine af, wat vervelend is dat he? wel fijn dat je, je dan daarna heel rustig voelt, een soort opgehoopte spanning die dan je hoofd uit is ?

    ik vind je blauwe spulletjes en bloemen echt prachtig, en je vondsten vooral die mand voor 3 euro (hoe bedenken ze zo'n prijsje he hihi)
    helemaal super meid
    hoop dat je lekker van je weekend mag genieten!
    Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige post Ingrid met hele mooie hebbedingen weer!mooie mand,mooie scrapcreatie,en heel mooi behangpapier zeg!!veel plezier met de klus en ik wens je maandenlang migrainevrij,ik weet waar over je praat!!

    Liefs Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Owww... wat is je scrapboekje móói geworden!!!! En ja hoor, de lucht is hier nu blauw, was vorige week wel even anders, ben nu dan ook snipsnotverkouden! Kom maar op met die zon!
    Je bent leuk geslaagd bij de kringloop! Mooi altijd dat blauw, heb er ook nog een "tic" van gehad, en dat gaat nooit meer over. Alhoewel ik het niet meer in huis heb, blijf ik het altijd mooi vinden.
    Fijne week, lieve groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo Ingrid! Blauw is een kleur waar ik niks voor voel terwijl ik wel veel donker blauw draag. Gek, he? Ik vind je blauwe bloemen wel prachtig. Blauw in de tuin maakt het groter ook nog. Hopelijk geeft het je ook veel rust zodat je migraine echt over is!

    De dagboek voor je dochter is zo mooi geworden! En ik kijk mij mijn ogen uit wat je altijd vind in de kringloop. Ik vind bijna nooit wat.

    Het voelt lekker om projecten af te maken en ik heb 3 van mijn 5 uit gekozen voor de zomer al af dus hopelijk maak ik nog meer af. Doe je mee want het geeft wel rust. Alleen dan ga ik ook nieuwe projecten beginnen...lol.

    Hugs en groetjes ~
    Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Fijn dat je migraine weer over is en al je blauwe foto's zijn zo mooi.
    Je blauwe bloementje van de Amerikaanse sering bloeien ook hier bij ons in de tuin, zulke mooie kleine bloempjes.
    Mooie vonsten heb je gevonden bij de kringloop, voor die mand zou ik ook zeker zijn gevallen ;-)!
    Groetejs Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.