Please visit my other blog

vrijdag 6 maart 2009

Het oude poppenhuis

Ik ben al bij verschillende blogs poppenhuizen tegen gekomen. Blijkbaar zijn er toch heel veel mensen die deze hobby erg leuk vinden en daar hoor ik ook bij. Een aantal jaar geleden heb ik al eens een poppenhuis gemaakt voor mijn dochter maar nu staat het oude poppenhuis van mijn moeder hier op zolder te wachten om opgeknapt te worden. Het is al ruim 50 jaar oud en het is wel grappig om te weten hoe zij het in haar bezit heeft gekregen. Toen mijn moeder een jaar of acht was waren vrienden van haar ouders bezig dit poppenhuis te maken, inclusief meubeltjes. Telkens als mijn moeder met haar ouders op visite kwam, zag ze hoe het poppenhuisje vorderde. Ze was er helemaal weg van. Maar ja, het poppenhuis werd gemaakt voor een loterij op een braderie en dus niet voor mijn moeder.
Toen de braderie begon kochten ze natuurlijk meteen lootjes, en ja hoor (je raad het waarschijnlijk al) mijn moeder won het poppenhuis. Ze heeft er nog heel lang mee gespeeld en mijn zus en ik later ook.
En nu heb ik het gekregen. Er moet nog ontzettend veel aan gebeuren, ook nieuwe meubeltjes want de oude zijn er helaas niet meer. Een leuk project om weer mee bezig te zijn en misschien worden dit wel de nieuwe bewoners.En nu nog even iets heel anders want de spulletjes die ik bij Freekje(http://freekje-thuis.blogspot.com/ ) had besteld zijn vandaag binnen gekomen. Zijn ze niet prachtig de geruitte theedoek en het glazen hartje. Er zat een mooie envelop van Marjolein Bastin omheen en daar ben ik toevallig ook een fan van. Voor de foto heb ik er even m'n kalender bijgelegd. Helemaal super Freekje en nog bedankt hoor. Ik kom zeker nog eens rondsnuffelen in je winkeltje.

Een fijn weekend allemaal, groetjes Ingrid.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooi oud poppenhuis, leuk om hem te gaan opknappen. En het verhaal erbij maakt hem nog extra bijzonder. Ik ben helemaal weg van de poppen, zaten die er ook nog bij, ik vind ze super.Leuke spullen van Freekje, ik zal binnenkort ook eens bij haar kijken.
  Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja die popjes had mijn moeder vroeger ook. Die zijn echt oud....leuk hoor.
  Lijkt me een heerlijk project om er je droomhuis van te maken.
  Luxe hoor zo'n 2e huis.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ingrid, wat een leuk verhaal van dat poppenhuis. En inderdaad, er moet nog wel even aan gewerkt worden. Al dat gepriegel is niks voor mij. Ik ben meer van het grovere werk, zeg ik altijd maar!
  Succes met de pepers! Groetjes, en jij ook een gezellig weekend!

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ingrid, fijn om te zien dat de spullen goed zijn aangekomen. Leuk dat je zo van M.B houdt, ze tekend zo lieflijk en fijntjes. Wat me ook fijntjes lijkt is meubeltjes maken voor je poppenhuis, of ga je lekker rondstruinen op zoek naar je tweede inrichting. Leuk hoor zo'n poppenhuis met een verhaal, en die poppetjes... komen de ook niet uit die tijd?
  Iig veel succes, dat gaat vast mooi worden. Fijn weekend, groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Ingrid,
  Wat leuk dat jij straks het poppenhuis van je moeder gaat opknappen en wat een schattige bewoners komen daarin, volgens mij ook al héél oud. Ze krijgen vast en zeker een heel mooi onderkomen.
  Wat leuk als je bestelling binnenkomt en zo leuk is ingepakt, ècht een kadootje dan. Leuke theedoeken en dat hartje is ook heel lief.
  Fijn weekend.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een speciaal ontwerp, een groot huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een toeval, ik heb net een poppenhuis in handen gekregen wat in eenzelfde staat verkeert. Alleen weet ik niet goed hoe ik met het opknappen moet beginnen. Onder andere de dakpannen en bakstenen (afgedrukt op een soort papier) bladderen ervan af en de vloerbedekking en het behang is in zeer slechte staat. Vooral de vloerbedekking wil ik behouden, omdat het verschillende oude patronen bevat. Heel erg bedankt alvast voor tips.
  Birgit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oowh het betreft een poppenhuis dat door mensen zelf is gemaakt in 1937.
  Birgit

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.