Please visit my other blog

vrijdag 24 april 2009

Nieuwe en oude dingen / new and old things

Om te beginnen met wat nieuws en dat is de nieuwe achtergrond van mijn blog. Ik moet er eerlijk gezegd nog wel een beetje aan wennen maar vind het toch wel een frisse uitstraling hebben. Ook mijn banner heb ik vernieuwd en een collage gemaakt van nieuwe en oude foto's.

De foto die hieronder staat heb ik ook in mijn banner staan. Het is een oude foto van zo'n 15 jaar geleden.Ik had toen als hobby poppen maken. De gezichtjes, handjes en soms ook voetjes boetseerde ik van fimoklei. Door tijdgebrek ben ik toen eigenlijk gestopt met deze hobby,maar door weer veel blogs te hebben ontdekt van poppenmaaksters begint het toch weer door mijn hoofd te spelen.Wel of niet beginnen....... Deze week ook weer langs de kringloop geweest en hebben andermans oude spullen bij mij weer een nieuw plekje gekregen.Zoals dit ijzeren mandje met twee melkflesjes, ik vond hem zo leuk met de koeien op de flesjes.




En deze oude puddingvorm, nou die komt dus in de keuken te hangen en ik ga hem ook zeker een keer gebruiken.





Ook nog deze hele mooie lantaarn gevonden en een mandje(ben dus gek op mandjes)die ik gelijk gevuld heb met mooie witbloeiende plantjes. Alles heeft nu een mooi plekje in de vensterbank.




Je kunt op deze foto ook een beetje onze achtertuin zien.Er bloeit daar op dit moment niet zoveel, de magnolia achter in de tuin is uitgebloeid. Rechts zie je een grote bos hortensia, dat wordt straks dus één rose bloemenzee. En op de voorgrond bij het vogelhuisje staat herfstaster, maar die bloeit natuurlijk pas in de herfst met heel veel paarse bloemen.







Verder heb ik ook nog iets nieuws geknutseld en wel een klein doosje. Het is eigenlijk een eerste poging tot iets wat scrappen heet alleen weet ik niet of dit doosje daar nu ook onder valt.
Het was in ieder geval leuk om te maken en wie weet probeer ik nog wel eens zoiets. Bij veel dames heb ik op hun blogs al zoveel mooie scrapcreaties gezien en ja dan wil ik het toch ook proberen. Mijn dochter vond het in ieder geval een mooi doosje dus die heeft het al ingepikt en op haar kamertje gezet om er mooie schelpjes in te kunnen doen.








Tot zover deze post. De kinderen hebben nu 2 weken vakantie en de eerste week gaan wij dus weer richting zee. We nemen de laptop mee want een week niet bloggen dat vind ik toch wel erg lang(hoezo verslaafd??). Ga ook nog met mijn ouders naar de Keukenhof, daar ben ik nog nooit geweest maar ik hoop er veel moois te zien.

Ik wens jullie dus allemaal een hele fijne week en ook alvast een hele gezellige koninginnedag.





This post is about new and old things.New is my banner and background of my blog. I think it has a very fresh feel to it don't you think so.
The picture of the two dolls is a old picture. About 15 years ago I made them myself but I can't find the time to get started with this hobby again.
Also found some old things at the thriftshop and are now having a new place in my house.
And I made this little box. My daughter did put it in her room so she can collect little sea shells in it.
The kids are having free from school for 2 weeks so we are off to our caravan by the sea.

Hope you all have a wonderful week.

Hugs Ingrid.









22 opmerkingen:

  1. Schattig dat ijzeren mandje met flesjes! Je hebt weer leuke dingen opgedoken bij de kringloop! En ja hoor, dat is toch echt scrappen! Het hoeft niet altijd maar met foto's te zijn, ook doosjes, schilderijtjes, nou alles wat je met papier beplakt en opgeleukt valt onder scrappen. Ik vind het echt een superleuk doosje geworden! Snap wel dat je dochter 'em gelijk ingepikt heeft!
    Fijne vakantie!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Ingrid,
    thank you for your nice comment.
    Best wishes,
    Elke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello Ingrid, some really lovely things in this post. I think i have the same little flower that you have in the wicker basket, such a sweet little flower.
    Carol x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt weer leuke dingen gescoord. Lantaarn is ook heel leuk.
    Prettige vakantie dan maar. OOk met laptop.
    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hello Ingrid,
    I love your new banner!!! All your collections here are wonderful. The dolls are so cute. What a talent. The box is such a lovely thing for a girl to put all her treasures in. I love little boxes for my treasures too. The veiw out your window is so pretty. What a lovely thing to look at and out of each day.
    Hugs to you from here,
    June

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is je blog mooi geworden! Ik doe dat ook regelmatig; dan hou je er plezier in nietwaar? Je koopjes zijn super, maar het zelfgemaakte doosje is prachtig en volgens mij is dat ook scrappen hoor! Dat plantje met witte bloempjes dat je in dat (schattige!) mandje hebt gezet heb ik een aantal jaren geleden ook gehad en het is reuzesterk, groeit en bloeit geweldig en ...nergens meer te vinden! Weet jij toevallig hoe het heet? Ik probeer het zaterdag nogmaals bij de intratuin, maar bij de reguliere plantenwinkels ben ik niet geslaagd. De manden zijn mooi hoor! Ik hou ook van rotan en rieten manden, helaas zijn er meer mensen die de kringloop afstruinen naar mandjes. Ook de witte lantaarn is super mooi!
    Fijn weekeind toegewenst, en geniet van je vakantie. (hier hebben de kinderen maar één week en twee dagen vrij..?!)
    Groetjes mama lieveheersbeestje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. OOhhh de keukenhof....dat roept om mooie foto's. Dusse gewoon blijven bloggen in de vakantie hoor.....ga ik gewoon een beetje met je mee op vakantie.
    Geniet ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke lantaarn heb je gevonden ,staat heel mooi zo samen met het mandje in je vensterbank.
    Zie door het raam ook een stukje van je mooie tuin ,staat heel leuk dat ronde terras met de buxus erom heen ,zou er graag wat meer van zien hoor.............
    Alvast veel plezier de volgende week aan zee en in de keukenhof en tot de volgende keer
    ,groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Ingrid, wat heb je leuke dingen op de kop getikt, een schaatig flessenrekje met die flesjes. Ik vind je zelfgemaakte doosje superleuk, wat ben je lekker creatief.
    De keukenhof is echt een aanrader, ik ben er een paar jaar terug naar toe geweest en het was prachtig.
    Fijne vakantie en Koninginnedag en veel plezier in de Keukenhof.
    Groetjes Mea
    Ps: Je nieuwe banner en achtergrond zijn heel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ziet je blog er mooi uit Ingrid, heerlijk fris! Wat heb je leuke dingetjes gevonden bij de kringloop, blijft toch leuk om daar rond te neuzen.
    Enne, wat betreft dat doosje.... dat valt absoluut onder scrappen hoor. Ziet er supermooi uit trouwens, ik heb vorig jaar zoiets voor mijn moeder gemaakt met kleine kadootjes erin en 1 voor mezelf in kerstsfeer.

    Geniet van je weekje!!

    lieve groet
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je achtergrond staat mooi hoor!
    Ene geweldige kringloop score!
    Geniet van de vakantie!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ontdek net je Blog , wat een prachtige foto's , ik heb echt zitten genieten. Ik ga je volgen van af nu :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hello Ingrid, your doll is very, very nice. It looks like a troll and I´ll like trolls :0))!! Your background and your other things are very great. I´ll like your style very much.
    Hugs Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dank je wel Ingrid! (mijn tante heet ook Ingrid, grappig!) Wij hebben hier ook een praxis, dus ik ga er snel even achter aan!
    Groetjes Mama Lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat heb je weer leuke dingen gevonden bij de kringloop zeg! Dat ijzeren rekje met flesjes...te leuk! Je windlicht ook en je mandje,alles dus.
    Ik ben van de week ook weer even langs geweest maar in mijn woonplaats is nooit zoveel leuk spul te vinden.
    Dus dinsdag eens ergens anders proberen. k heb weer zin in leuk spul voor weinig! ;-)

    Hele fijne week toegewenst!
    Groetjes,
    Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk je vernieuwde blog! Alsof je in een nieuw huis woont. En ik vind je doosje erg leuk geworden. En ja dat valt nog tegen he, dat geknutsel. Het ziet er altijd zo eenvoudig uit bij anderen, maar als ik dan zelf bezig ben, slaat de twijfel altijd hard toe. Maar och, als we nou gezellig blijven plakken en knippen dan wordt het vast nog wel een keerte wat ;-)
    Groetjes en een fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Ingrid, geniet van je vakantie ! (wij gaan volgende week een weekje naar Duitsland)
    wat een superleuke sulletjes heb je gekocht, die koeienflessen vind ik helemaal super !
    Hoop deze week nog wel een paar postjes te doen, het was aan mijn kant ook erg stil, maar hoop het deze week weer goed te maken :-)
    Groetjes en een fijne vakantie !!
    Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  18. oh ja de renovatie aan je mooie site is nu nog frisser en fruitiger :-) leuk gedaan !!! complimenten !

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lieve Ingrid,
    ik las net je reactie, bedankt voor je lieve woorden.
    Ja ik doe het voorlopig nog ff rustig aan, maar wilde toch eventjes reageren :)
    De bank zit verrukkelijk! Ik hoop snel een berichtje erover te plaatsen.
    Jij ook een fijne week, en een vrolijke koninginnedag :)
    Liefs Freekje

    BeantwoordenVerwijderen
  20. hallo Ingrid
    leuk je vernieuwde blog,ik moest wel even nadenkenhoe of het zat.heerlijk he naar de rommelmarkt toe,doe ik ook graag.Leuke spullen heb je gekocht. Ik wil proberen op koninginnedag naar de vlooienmarkt te gaan,moet wel alleen,ben al jaren niet meer geweest,best eng hoor.jij ook fijne dagen liefs van OMA NIJN

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig kringloop opbrengst hier gebruiken ze het grappige woord "Loppis" geniet er lekker van en fijne dagen, liefs uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo Ingrid,
    Wat heb je prachtige dingen gekocht bij de kringloop zeg. Die twee melkflesjes zijn heel bijzonder en die witte lantaarn, prachtig zeg!
    Nou kijken of je op Koninginnedag nog iets leuks kunt scoren!
    Groetjes en fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.