Please visit my other blog

woensdag 10 februari 2010

Colours everywhere.....

Deze week draait het allemaal om kleurtjes, niet alleen binnen maar ook buiten. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over welke kleur de accessoires in de keuken moet zijn. Dan heb ik blauw dan weer groen en o ja, ook rood is favoriet. Maar nu was ik een paar dagen geleden bij de kringloop en daar vond ik deze mooie kop en schotels ( 5 stuks in totaal).  En ik ben weer overstag, het wordt weer blauw/groen en wit in de keuken.
This week it is all about colours. Not only inside but also outside.  In my kitchen the decoration is sometimes blue or green and then from time to time red. But then I found these beautiful teacups at the thriftshop and now everything is blue and green again.

Ook deze witte terrine vond ik daar en heb er kleine plantjes ingezet. Nu even geen voorjaarsbolletjes want die worden al gauw te hoog voor op het aanrecht.
I also found this terrine and I did  put little plants in it, so lovely.


Ik vind het heel gezellig zo, het kleine blauwe vaasje had ik al eens eerder gekocht bij de action en met het wit gipskruid erin past het er precies bij.
It is perfect like this, the little blue vase I bought several months ago and it has the perfect colour. It looks very cosy in my kitchen now.


En nog een vondst, dit kleine aardewerk potje. En in de juiste kleur, gek hoor om ineens allemaal spulletjes te vinden in de kleur die je dan in je hoofd hebt.
And another find at the thriftshop, a little pot with a lovely haert on it.


Met een wit cyclaampje staat het nu in de andere hoek op het aanrecht.
With a sweet little white plant it stands in the other corner of the kitchen.


En met deze zinken emmers ben ik ook zo blij, ik heb nu al vier dingen van zink. Een gieter, een vuilnisbak en deze twee emmers. Mijn verzameling voor in de tuin breid zich langzaam maar zeker uit. Straks een paar mooie hortensia's erin en ik heb weer een mooi hoekje in de tuin.
And with these buckets I am so happy, can imagine them in my garden with a lovely hydrangea, it will make a beautiful corner in my garden.


Nu nog even een update over mijn winterborduurtje. Zoals jullie zien ga ik supersnel, dat is het voordeel als je maar met één kleur werkt. Het theekopje wat ik ook aan het borduren ben is bijna af, het gaat een stuk langzamer omdat er juist met heel veel kleurtjes wordt gewerkt maar die laat ik jullie de volgende keer zien, hopelijk in een mooi lijstje.
This is the progress I made with my cross stitch project. Isn't this great and it works so fast using only one colour.En zoals ik al zei aan het begin van deze post, niet alleen binnen draait het om kleur. Buiten veranderd onze stad langzaam maar zeker in rood, wit en geel. Ja, over een paar dagen is het carnaval hier in het zuiden en gaan we verder onder de naam Oeteldonk. In alle bloemenwinkels kun je de mooiste rozen en tulpen kopen maar dan wel in de juiste oeteldonkse kleuren. 
And now for the colours outside. In the south of my country we are celebrating carnaval. And the city I am living  is colouring red, white and yellow. You will see these colours everywhere during the next week. Also the flowershops are selling the roses in these colours.
Zelf heb ik twee sjaals gebreid, één voor mijn man en één voor mij om lekker warm te blijven als we straks veel buiten in de stad ronddwalen. En met deze kou is dat geen overbodige luxe. De kinderen hebben ook al gevraagd of ik voor hun ook niet kan beginnen te breien dan hebben ze volgend jaar ook zo'n warme sjaal. Volgende week dan maar eens op zoek naar wol.
I have been knitting these sjawls to keep warm outside while having fun in the city.


En mijn dochter is er ook al helemaal klaar voor, samen met een vriendinnetje bakte ze deze oeteldonkse cakejes. We hebben ze gister bij de thee al heerlijk opgepeuzeld, sorry meiden....
And my daughter did bake these yummy cupcakes.... in the wright colours of course. We have already eaten them yesterday with a cup of tea, sorry girls nothing left.....


Ik zal aankomende week niet zo veel in blogland zijn maar jullie weten waarom. Iedereen een fijne carnaval als je dit ook viert en anders hele fijne dagen en tot volgende week.
In the next week I will not be here a lot, well you know the reason. So have a lovely time when you are celebrating carnaval too and see you next week.Lieve groetjes, Ingrid.
Hugs, Ingrid.

17 opmerkingen:

 1. Wat een leuke aankopen heb je gedaan.
  Jij zegt borduurtje nou zeg maar BORDUUR, mooi dat ijsblauwe kleurtje.
  Ben zelf dan wel een Randstadse, grootste gedeelte van mijn familie woont in het Brabantse o.a. in Den Bosch, ik weet hoe er daar gefeest kan worden, dus Alaaf en veel plezier de komende dagen.

  Groetjes van Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je leuke kopjes gescoord!!! Geweldig! En een prachtig borduurwerkje. Handwerken is zo leuk om te doen. Mooie kleurtjes heb je gebruikt. Succes verder en tot kijk maar weer in blogland!
  Groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke blog heb je geplaatst! Niet overal in Zweden zijn de dagen zo kort hoor haahah... hier in de winter om 8uur wordt het licht maar nu alweer om 7 dat gaat erg snel en rond 17:15 wordt het donker in december om een uur of 4 maar dat is maar een hele korte periode! Hoe hoger je komt hoe korter de dagen.
  Weet je dat het in de zomer hier maar 3 uurtjes wat donker wordt heerlijk!

  Fijne carnaval, hoewel ik zelf uit het oosten des land kom, vierden wij toch altijd carnaval niet zo uitbunding als in het zuiden, maar missen doe ik het wel nu ik er even aan denk :)

  liefs bellavien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ingrid! De kleur hier is eindelijk weer wit. :-) We hebben sneeuw die lijkt meer als een pakje poedersuiker verpsreid over de tuin.

  Ik vind je theekopjes prachtig! Wat een leuke vondst. Vrolijk en perfect voor elke tijd van het jaar.

  Hugs en groetjes ~
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie dingen heb je op de kop kunnen tikken bij de kringloop.Je borduurtje is ook blauw dus het is helemaal goed.
  Mijn zus woont is Michielsgestel en haar kinderen vieren carneval ze zijn dan amber thuis hoor ik van mijn zus altijd.
  Ik wens je heel fijne dagen en ontzettend veel plezier
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ingrid, wat heb je leuke nieuwe aanwinsten. De kop en schotels vind ik heel erg mooi en deze zouden in mijn keuken ook niet misstaan hihi, ik nl. een groene keuken.
  Dat plantje, daar zie ik ook zo'n lief klokjesbloemplantje tussen staan en dat vaasje met de roosjes is ook heel mooi, ik zag ze ook bij de Action, wat een heerlijke winkel is dat hè. En wat schiet je al lekker op met je borduurwerkje, mooie kleur ook.
  Nou jij bent er helemaal klaar voor zie ik, ik wens je dan ook veel carnavalplezier.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie spulletjes heb je toch maar weer gevonden. En dan heb je heel snel wel een andere keuken.
  En heel veel feestplezier a.s weekend !!
  Groetjes uit het Knollenrijk ....Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Ingrid, a carnival sounds so fun!!! I love that you crocheted special scarves for the occasion. I hope your little family has a wonderful time celebrating.
  Your kitchen must be lovely with always these special touches in it. Your little tureen with the plants is so pretty. I love it all dear friend. I think you are getting much done the Winter!
  hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, nou, nou, wat een leuke post. Wat ben je super geslaagd bij de kringloop zeg! Wat een gezellige kop en schotels. En wat ziet je borduurwerk er mooi uit, ik ben benieuwd hoe hij in z'n geheel gaat worden. Tja, en die carnaval, geweldig hoe dat bij jullie leeft! Helemaal jullie eigen kleuren en zelfs bij de bleomist alles in de carnavals kleuren. Ziet er wel heel gezellig uit hoor.
  Nou meid, leef je uit, heel veel plezier met de carnaval!
  Groetjes Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wordt heel mooi je Winter-borduurtje!

  Groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Shoppen bij de kringloop is altijd een feestje!
  Zeker als je zoveel leuke dingen tegenkomt!
  Hele fijne carnaval:)
  Groetjes Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. The blue and green colors are so nice! It looks really very cosy in your kitchen!
  I love zink buckets. On every fleamarket i rummage for them.
  Your cross stich project looks beautiful!
  Have a funny carneval!
  Liebe Grüsse
  Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een lekkere lange post! Mooie dingen heb je allemaal gescoord en je aanrecht fleurt helemaal op van al die gezellige potjes en plantjes.
  Je zinken emmers zijn erg mooi. Dat zal zeker echt heel mooi staan met hortensia's erin.
  Nou jij bent vast fijn aan het carnaval vieren dus veel plezier nog verder!

  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier geen carnavalsdrukte, maar ik hoop dat jij een keigezellige tijd hebt! Aan de cake-jes kan het in ieder geval niet liggen, heerlijk! Leuk ook je kop en schotels. Ja, blauw is en blijft ook altijd een mooie kleur. Net als het zink helemaal tijdloos. Owww... en wat wordt je borduurtje mooi!
  Nou, gezellige tijd en tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Ingrid,
  what lovely things you have!!!!! In the kitchen are blue and grenn very, very nice!!!! Your cross-stich project are also fantastic. I like it so much!!!
  Hugs Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Ingrid,
  Ik wil je even laten weten dat ik het erg leuk vind dat je een reaktie op mijn Blog hebt geplaatst. Ik reageer een beetje laat maar kwam net jouw reaktie weer tegen vandaar....Ik heb ook even hier bij jou rondgegeken en ik heb genoten. Ik ben je gaan volgen dus hoop ik nog veel van jouw posten te kunnen gaan genieten.


  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, wie ist es schön bei Dir. Ein ganz süsses Geschirr, wunderschöne, weisse Blüten und ein bunter Blumentraum und die leckeren Kuchen könnte ich jetzt auch vertragen.

  Herzliche Grüsse Melontha

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your sweet comment,
Hugs...Ingrid.