Please visit my other blog

dinsdag 23 februari 2010

Come inside and take a seat...

Kom binnen, ga lekker zitten...neem een kopje thee en kijk even mee in mijn dagelijkse leventje. De afgelopen dagen heb ik flink zitten borduren en ik kan jullie nu dus het eindresultaat laten zien van het mooie kopje. Ik heb hem ingelijst en vind het zo'n lief borduurtje geworden. Nu nog een mooi plekje zoeken om hem op te hangen.

Come inside and take a seat... have a lovely cup of tea and take a look.  The last few days I have been cross stitching and now I can show you my finished project. Isn't this a beautiful little cup.





Ook nog tijd gevonden om eens een cupcake-je uit het Tilda boek uit te proberen. Helaas is hij niet om op te eten maar een lekker stukje caramel bij de thee gaat er altijd wel in.

Also made a little cupcake. It was made out of a book from Tilda (winterwonderland).





Net als mijn moeder vroeger deed zet ik, elke dag als de kinderen uit school komen, thee en daar mag dan best iets lekkers bij, even lekker bijkletsen voordat ze huiswerk gaan maken of bij iemand gaan spelen.

Every day when the kids are coming home from school I make them a cup of tea with something little to eat. We chat a bit and then they are going to make there homework or they go play with a friend.




En nog een paasdecoraties erbij gemaakt, en nee..... nog steeds geen echte paaseitjes.
And also made a new easter decoration, and no... still no chocolat eggs.





Nu het borduurtje van het kopje af is kan ik mij weer helemaal op mijn winterborduurtje gaan storten. Ik wil hem af hebben voordat het 1 april is want dan wil ik aan het lenteborduurtje beginnen waar ik mezelf dan ook weer 3 maanden de tijd voor geef.

And now that I have finished my cross stitched tea cup I now can finish my winter cross stitch project. I want to finish this before the first of April because then I want to start my Spring project.







Dit Verkade blikje vond ik afgelopen zondag op een rommelmarktje, ik vind hem zo mooi, het lichtblauw en de afbeelding, helemaal goed.

And I am so happy that I found this Verkade tin on a flea-market. Love the colours and the picture of the playing children.



 En we hebben hem natuurlijk al gevuld met biskwietjes voor bij de thee.
And off course we did fill this tin with some cookies.




En voor de lente takken heb ik nog wat geknutseld. Op de blog van Elly had ik al vogeltjes en hartjes gezien dus ook gelijk maar even aan de slag gegaan. Helaas heb ik geen Tilda-papier maar dit papier had ik nog liggen en is ook best mooi. Veel rose en lila deze lente.

And for my inside branches I made some new decorations too. Saw it on Elly her blog but I didn't have the lovely Tilda paper. This is what I made with some left over craft paper. There will be lots of pink and lilac in our home this Spring.










En zo hangt er al weer wat meer in en de knopjes beginnen al een beetje uit te komen dus straks hangen er allemaal trosjes fel rose bloementjes aan de takken.

The buds are growing so I think there will be some flowers soon in my home.




Have a lovely week,
hugs, Ingrid.





vrijdag 19 februari 2010

Longing for spring....

De serpentine ligt in de prullenbak en de confetti zit in de stofzuiger, carnaval is weer voorbij. We genieten nu van nog een paar dagen voorjaarsvakantie en maandag is het weer gewoon naar school. Nu het huis weer ontdaan is van zijn "carnavals look" ben ik nu echt begonnen om er een beetje lente van te maken. Deze kleine lammetjes hebben hun plekje al gevonden.
It has been so much fun celebrating carnaval but now everything is back to normal again and I want my house to look like spring.



Ook deze mooie pastelkleurige eieren heb ik samen met wat kwartel eitjes en wat groen uit de tuin een plekje op tafel gegeven.
Love these pastel-colored eggs, together with some green from my garden and little eggs from last year.




En dit zilveren schaaltje vond ik in de kast, er liggen met pasen altijd chocolade eitjes op maar daar vind ik het nog iets te vroeg voor. Eerst de hartjes maar opmaken die met valentijn zijn gegeven.
Soon this silver tray will be filled with chocolate but first we must eat these little valentine hearts,mmmmmh.......


Mijn mooie pastelkleurige kan heb ik gevuld met takken van de ribes, die in de voortuin staat. Hij zit al helemaal vol met knopjes en ik hoop dat de bloemtrosjes zullen uitkomen binnen. De vogelhuisjes maakte ik vorig jaar en zijn van Atelier Sterre. Ik blijf ze zo schattig vinden. De roestige vogeltjes zijn van de action.
Ik wil nog wat dingen zelf gaan maken om in de takken te kunnen hangen zodat het straks als het pasen is helemaal volhangt.
I did cut some branches from the garden and we will hang all kinds of things in there. Hope the flowerbuds will open.  I did make the birdhouses last year and this year I also want to make something new. But I don't know what yet, the little bird is also so lovely.




En nu we het toch over die te leuke winkel hebben, hier zijn nog wat nieuwe aanwinsten. Dit olielampje heb ik geloof ik ook al bij Mea gezien, maar wat is hij leuk hè, kon hem niet laten staan.
Also couldn't resist this little oil lamp.



En ook dit voorraadpotje, helemaal leuk met straks de paaseitjes erin.
Love this little stock pot, I will fill this soon with chocolate eastereggs.



Ik heb ook een zwak voor kleine dienblaadjes, toen ik deze zag met al die vrolijke kleurtjes kon ik hem al helemaal zien staan in mijn keuken. Hij deed me ook denken aan de mooie kleurrijke blog van Melontha(Bluemli-Garten), moet je echt eens een kijkje nemen, ze maakt zo'n mooie foto's.
I love this little tray with all these colours, it really makes me happy and also reminds me of the wonderful blog of Melontha (Bluemli-Garten), you really must take a look there, so lovely.




Helemaal goed zo.
Perfect.


En nu het binnen steeds meer lente word hoop ik dat het buiten ook niet lang meer op zich laat wachten. De magnolia doet z'n best met wel meer dan 100 knoppen. Wat een prachtige bloemenzee zal dat straks weer zijn.
Inside my home it looks more and more like spring now,  I hope it will soon be spring outside too. The magnolia tree is having more than 100 buds. It will be beautiful when it is in flower.


En deze foto van begin deze week laat toch wel zien dat de natuur er ook bijna klaar voor is. Ik hoop eigenlijk dat dit de laatste sneeuwfoto is voor deze winter.
This picture I took on monday, the snow is gone now and I hope we don't get more snow this winter.



Nog even volhouden en dan ziet het er straks vast weer zo uit. Geniet van het weekend en voorjaarsvakantie. Ik heb heel wat in te halen op jullie blogs maar hoop bij iedereen even langs te gaan de komende dagen.
Hang in there, soon it will look like this again, have a lovely weekend. I hope I can visit you all  and leave you a comment the next few days.



Liefs, Ingrid
Hugs, Ingrid.





woensdag 10 februari 2010

Colours everywhere.....

Deze week draait het allemaal om kleurtjes, niet alleen binnen maar ook buiten. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over welke kleur de accessoires in de keuken moet zijn. Dan heb ik blauw dan weer groen en o ja, ook rood is favoriet. Maar nu was ik een paar dagen geleden bij de kringloop en daar vond ik deze mooie kop en schotels ( 5 stuks in totaal).  En ik ben weer overstag, het wordt weer blauw/groen en wit in de keuken.
This week it is all about colours. Not only inside but also outside.  In my kitchen the decoration is sometimes blue or green and then from time to time red. But then I found these beautiful teacups at the thriftshop and now everything is blue and green again.





Ook deze witte terrine vond ik daar en heb er kleine plantjes ingezet. Nu even geen voorjaarsbolletjes want die worden al gauw te hoog voor op het aanrecht.
I also found this terrine and I did  put little plants in it, so lovely.


Ik vind het heel gezellig zo, het kleine blauwe vaasje had ik al eens eerder gekocht bij de action en met het wit gipskruid erin past het er precies bij.
It is perfect like this, the little blue vase I bought several months ago and it has the perfect colour. It looks very cosy in my kitchen now.


En nog een vondst, dit kleine aardewerk potje. En in de juiste kleur, gek hoor om ineens allemaal spulletjes te vinden in de kleur die je dan in je hoofd hebt.
And another find at the thriftshop, a little pot with a lovely haert on it.


Met een wit cyclaampje staat het nu in de andere hoek op het aanrecht.
With a sweet little white plant it stands in the other corner of the kitchen.


En met deze zinken emmers ben ik ook zo blij, ik heb nu al vier dingen van zink. Een gieter, een vuilnisbak en deze twee emmers. Mijn verzameling voor in de tuin breid zich langzaam maar zeker uit. Straks een paar mooie hortensia's erin en ik heb weer een mooi hoekje in de tuin.
And with these buckets I am so happy, can imagine them in my garden with a lovely hydrangea, it will make a beautiful corner in my garden.


Nu nog even een update over mijn winterborduurtje. Zoals jullie zien ga ik supersnel, dat is het voordeel als je maar met één kleur werkt. Het theekopje wat ik ook aan het borduren ben is bijna af, het gaat een stuk langzamer omdat er juist met heel veel kleurtjes wordt gewerkt maar die laat ik jullie de volgende keer zien, hopelijk in een mooi lijstje.
This is the progress I made with my cross stitch project. Isn't this great and it works so fast using only one colour.



En zoals ik al zei aan het begin van deze post, niet alleen binnen draait het om kleur. Buiten veranderd onze stad langzaam maar zeker in rood, wit en geel. Ja, over een paar dagen is het carnaval hier in het zuiden en gaan we verder onder de naam Oeteldonk. In alle bloemenwinkels kun je de mooiste rozen en tulpen kopen maar dan wel in de juiste oeteldonkse kleuren. 
And now for the colours outside. In the south of my country we are celebrating carnaval. And the city I am living  is colouring red, white and yellow. You will see these colours everywhere during the next week. Also the flowershops are selling the roses in these colours.




Zelf heb ik twee sjaals gebreid, één voor mijn man en één voor mij om lekker warm te blijven als we straks veel buiten in de stad ronddwalen. En met deze kou is dat geen overbodige luxe. De kinderen hebben ook al gevraagd of ik voor hun ook niet kan beginnen te breien dan hebben ze volgend jaar ook zo'n warme sjaal. Volgende week dan maar eens op zoek naar wol.
I have been knitting these sjawls to keep warm outside while having fun in the city.


En mijn dochter is er ook al helemaal klaar voor, samen met een vriendinnetje bakte ze deze oeteldonkse cakejes. We hebben ze gister bij de thee al heerlijk opgepeuzeld, sorry meiden....
And my daughter did bake these yummy cupcakes.... in the wright colours of course. We have already eaten them yesterday with a cup of tea, sorry girls nothing left.....






Ik zal aankomende week niet zo veel in blogland zijn maar jullie weten waarom. Iedereen een fijne carnaval als je dit ook viert en anders hele fijne dagen en tot volgende week.
In the next week I will not be here a lot, well you know the reason. So have a lovely time when you are celebrating carnaval too and see you next week.



Lieve groetjes, Ingrid.
Hugs, Ingrid.





donderdag 4 februari 2010

Things that make me happy.

Vorige week vrijdag had ik echt een baaldag, de hele dag regen en kou. Ik ben drijfnat en door en door koud thuisgekomen van mijn rondje post bezorgen en ik had het echt helemaal gehad met de winter. "Nou dan heb ik nog liever sneeuw", riep ik toen ik boven onder een warme douche stond.  En ja hoor, maandag begon de lucht steeds grijzer te worden en het begon weer te sneeuwen.

Last friday I was having an off day, rain rain all day long. When I came home from my job delivering mail I was soaking wet and I was so cold. I don't like the winter this way, I want snow.
And yes, look what happened last monday, snow...and lots of it.



En het ging steeds harder sneeuwen, ja ho maar... zoveel hoeft nou ook weer niet, haha.....
And it started snowing harder and harder, well I guess this is enough, thank you.


Maar de grijze lucht trok weg en een prachtige blauwe lucht kwam tevoorschijn en ja hier werd ik dus weer helemaal blij van, zo mooi het contrast van een blauwe lucht en de witte sneeuw, een topwinter.

And then the sky went blue, isn't this beautiful. This makes me happy again.





'S middags begon de sneeuw helaas alweer langzaam te smelten maar toen kregen we ook bezoek van een hele groep staartmezen, nog nooit eerder gezien hier en ik heb de naam van deze schattige vogeltjes dan ook even opgezocht op het internet.
When the snow was melting again in the afternoon (way to soon) we did get visitors in our garden, so lovely these little birds.


Mooi zijn ze hè, ik bleef maar foto's maken want ze vlogen niet eens weg toen ik mijn camera pakte.



En ook dit mooie roodborstje kwam even onze tuin in om te kijken of er nog wat te eten was. Dit zorgt er nou voor dat mijn winterdip weer even helemaal weg was.
And a little red robin came to visit looking for some food. My winterblues is gone now.


De sneeuw en de ijslagen op de weg zijn nu weer helemaal verdwenen en vandaag is het weer zo'n grijze regenachtige dag. Nou dan maar even boodschappen doen en wat zag ik daar, zijn ze er nu al? Jaaa... de hortensia's zijn weer te koop, daar word je toch weer helemaal blij van.

The snow is gone now and it is rainy and grey outside, so I bought this beautiful hydrangea to cheer me up.I am so happy we can buy them so early in the season.



En bij thuiskomst werd ik nog blijer want er was een pakje gearriveerd, het boekje dat ik 2e hands bestelt had. Ik ben dol op deze boekjes over de muizenfamilie die in de bramenbuurt wonen. Ik heb nu 2 boekjes hiervan en helaas zijn ze niet zo gemakkelijk te vinden op rommelmarkten of bij kringloopwinkels. Maar met dit deeltje ben ik ook weer superblij.
And in my mail today I found this little book I ordered. It tells the story of Brambly hedge. I love these little books with beautiful pictures and a lovely story about a little mice family.




En ik ontdekte vorige week een hele mooie blog, de blog van Ria (Stofnest). Ze zet hier hele mooie boorduurpatroontjes op die je zo kunt uitprinten. Ik ben nu ongeveer halverwege mijn borduurtje met het theekopje dus dat schiet lekker op.  Ik heb nu het plan om een vierjaargetijde merklap te gaan maken omdat wij met z'n viertjes allemaal in een ander seizoen zijn geboren. Ik ga er denk ik ook onze geboortedatums bij borduren om het nog wat persoonlijker te maken. De kleurtjes heb ik al uitgezocht.

And the blog of Ria also makes me happy, she makes the most lovely cross stitch patterns. I am going to make a four seasons pattern and I already choose the colors.




Hopelijk hebben jullie ook geen last van een winterdip en zijn er ook kleine dingen die je blij maakt, alvast een heel fijn weekend, liefs Ingrid.

Hopefully you are not tired of winter yet and can little things make you happy too?,
hugs, Ingrid.